Δυνατές κόντρες στο σχολικό πρωτάθλημα

Με έντονο συναγωνισµό και πλήθος συµµετοχών πραγµατοποιήθηκε στις 30 Απριλίου στο Ολυµπιακό Κωπηλατοδρόµιο του Σχοινιά το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθληµα Κωπηλασίας Λυκείων.

Δεκάδες µαθητές από όλη την Ελλάδα ανάµεσά τους και πολλοί Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες της κωπηλασίας έδωσαν ξεχωριστές µάχες µε τα χρώµατα των σχολείων που φοιτούν παρουσία πολλών συγγενών και φίλων που εκµεταλλευόµενοι την επερχόµενη αργία της Πρωτοµαγιάς βρέθηκαν στις γνώριµες ολυµπιακές εγκαταστάσεις του Σχοινιά.

Ανάµεσά τους και αρκετά µέλη της ΕΚΟΦΝΣ η οποία µε την τεχνογνωσία της ήταν αρωγός στην άρτια διοργάνωση του πρωταθλήµατος ενώ σηµαντική ήταν και η συνεισφορά της υπεύθυνης προπονήτριας Ανάπτυξης και καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής Δήµητρας Γιαννιού.

Αναλυτικά οι τρεις πρώτοι νικητές ανά αγώνισµα:

ΣΚΙΦ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ: 1.ΓΕΛ Κατερίνης (Κούρτη Κατερίνα), 2.Κολλέγιο Αθηνών (Δήµα Μαρία), 3.ΓΕΛ Ανατολία (Δήτσιου Αθηνά)

ΣΚΙΦ ΜΑΘΗΤΩΝ: 1.Αµερικάνικο Σχολείο (Παπαδόπουλος Π.), 2.ΕΚΠ Βασιλειάδη (Πεταλωτίδης Ι.), 3.ΓΕΛ Λιτοχωρίου (Νάστος Σ.)

ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ ΜΑΘΗΤΩΝ: 1.Στασινός Δ (2ο ΓΕΛ Κερατσινίου) – Κουτρουλης Α. (ΓΕΛ Καµινίων), 2.Γκαϊδατζής Π. (Ιδ. ΓΕΛ Αριστοτέλειο Κολλέγιο) – Βαβύλης Γ. (2ο ΓΕΛ Θέρµης), 3.Λαπίκωφ Θ. (ΓΕΛ Σερβίων) – Πεκόπουλος Ι. (ΓΕΛ Σερβίων)

ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ: 1.Λαµπριανίδου Ελ. (ΓΕΛ Ελ.Κορδελιού) – Λαµπριανίδου Ερµ. (ΓΕΛ Ελ. Κορδελιού), 2.Διαµαντη Δ. (1ο ΓΕΛ Καστοριάς) – Αναστασιάδου Ε. (1ο ΓΕΛ Καστοριάς), 3.Αγαπίου Μ (1ο ΓΕΛ Σαλαµίνας) – Βέγκου (1οΓΕΛ Σαλαµίνας)

ΔΙΚΩΠΟΣ ΑΝΕΥ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ: 1.Μάκου Αθ (2ο ΓΕΛ Ιωαννίνων) – Μήτση Αρ. (Ιδ. Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ), 2.Τσουκαρδάνη Δ. (ΓΕΛ Βελβεντού) – Μακρυγιάννη Αθ. (ΓΕΛ Σερβίων)

ΔΙΚΩΠΟΣ ΑΝΕΥ ΜΑΘΗΤΩΝ:1.Γραµµενιάτης Γ (2ο ΓΕΛ Ιωαννίνων) – Μαµάκης Αλ (3ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων), 2. Μακρυγιάννης Γ (ΓΕΛ Σερβίων) – Μεχτερίδης Κ. (1ο ΓΕΛ Κοζάνης), 3.Μουτσάτσος Αν. (2ο ΓΕΛ Καλαµαριάς) – Τσίτσιος Γρ (30ο ΓΕΛ Θεσ/νικης).

Μπαίνουν κανόνες στους “ξενιτεµένους” για τη συµµετοχή τους στις Εθνικές οµάδες

Τις προϋποθέσεις ένταξης στις εθνικές οµάδες Κωπηλασίας αθλητών κι αθλητριών που φοιτούν σε πανεπιστήµια του εξωτερικού θεσπίζει πλέον η Ελληνική Κωπηλατική Οµοσπονδία µετά τη συνεχή µετακίνηση πρωταθλητών µας σε πανεπιστηµιακά ιδρύµατα της Ευρώπης και των Ηνωµένων Πολιτειών.

Σε συνεργασία µε τον τεχνικό σύµβουλο Τζιανι Ποστιλιόνε και για τον καλύτερο προγραµµατισµό των εθνικών οµάδων θεσπίζονται συγκεκριµένες προϋποθέσεις για τους “µετανάστες” πρωταθλητές µας οι οποίες µεταξύ άλλων περιλαµβάνουν:

Α. Την αποστολή των αποτελεσµάτων των αγωνιστικών τεστ που υποβάλλονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Β. Τη φυσική τους παρουσία στην προετοιµασία της Εθνικής το αργότερο ως τις 12 Ιουνίου κάθε χρονιάς.

Γ. Την υποβολή τους σε τεστ από τους οµοσπονδιακούς προπονητές κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα και

Δ. Τη δήλωση τους ένα χρόνο πριν για το ενδιαφέρον τους να µετάσχουν σε προολυµπιακή προετοιµασία (εφόσον διαθέτουν τις προϋποθέσεις) και συγκεκριµένα την 1η Οκτωβρίου της προηγούµενης ολυµπιακής χρονιάς, για παράδειγµα εν όψει του Τόκιο 2020 να το δηλώσουν ως την 1/10/19.

Οκτώ μετάλλια τα γαλανόλευα κουπιά στη Λιθουανία

Ιδιαίτερα ικανοποιητικός ήταν ο απολογισµός της πρώτης παρουσίας των ελληνικών πληρωµάτων σε διεθνή διοργάνωση και συγκεκριµένα στη ρεγκάτα του Τρακάϊ της Λιθουανίας που πήραν µέρος από 3-5 Μαΐου.

Οι αθλητές της Εθνικής µας κατέκτησαν κατά τη διάρκεια των δυο ηµερών των αγώνων 8 µετάλλια εκ των οποίων 3 χρυσά, τρία ασηµένια και 2 χάλκινα.

Πιο αναλυτικά την πρώτη µέρα το χρυσό µετάλλιο κατέκτησαν στο διπλό σκιφ οι Σπύρος Καλέτζης-Χρήστος Στεργιάκας στους άνδρες και Αννέτα Κυρίδου-Χριστίνα Μπούρµπου στις γυναίκες ενώ το χάλκινο κέρδισαν στο διπλό των ανδρών οι Στέφανος Ντούσκος-Νίνος Νικολαϊδης και στο σκιφ γυναικών η Κατερίνα Νικολαϊδου.

Κατά τη 2η µέρα το ένα και µοναδικό χρυσό κατέκτησε η Αννέτα Κυρίδου στο σκιφ γυναικών ενώ τρία ασηµένια κατέκτησαν οι Σπύρος Καλέτζης στο σκιφ ανδρών, Στέφανος Ντούσκος-Χρήστος Στεργιάκας στο διπλό σκιφ ανδρών και Κατερίνα Νικολαϊδου-Χριστίνα Μπούρµπου στο διπλό σκιφ γυναικών .

Η συνάντηση ήταν τετραεθνής αφού πήραν µέρος µαζί µε την Ελλάδα και βέβαια τη διοργανώτρια Λιθουανία πληρώµατα τόσο από τη Λετονία όσοι και την Εσθονία.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post