Θρίαμβος του ΝΟ Θεσσαλονίκης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Με σπουδαίες µάχες σε όλα τα επίπεδα ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15 Απριλίου στο Ολυµπιακό Κωπηλατοδρόµιο του Σχοινιά η Α΄Φάση του 84ου Πανελληνίου πρωταθλήµατος Κωπηλασίας µε τη συµµετοχή 400 και πλέον αθλητών κι αθλητριών από 26 σωµατεία όλης της Ελλάδας.

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο ΝΟ Θεσσαλονίκης που µετά από πολλά χρόνια αναδείχθηκε πολυνίκης αλλά και πρώτος στη βαθµολογία εκθρονίζοντας τον µόνιµο πρωταγωνιστή τα τελευταία χρόνια ΝΟ Ιωαννίνων που υποχώρησε στην 3η θέση.

Πολύ κοντά στον ΝΟΘ στον πίνακα των µεταλλίων ο ΕΝΟΑ που έκανε την καλύτερη χρονιά στην ιστορία του και άγγιξε την πρώτη θέση του πολυνίκη.

Πιο συγκεκριµένα ο ΝΟΘ κατέκτησε 25 µετάλλια σε όλες τις κατηγορίες κε των οποίων 10 χρυσά, 9 ασηµένια και 6 χάλκινα, ο ΕΝΟΑ έφτασε τα 15 (10-3-2) και ο ΝΟΙ τα 14 (4-8-2).

Στη συνολική βαθµολογία της Α΄Φάσης ο ΝΟΘ κατέκτησε την κορυφή συγκεντρώνοντας 315 βαθµούς ενώ ο ΝΟΙ ήταν 2ος µε 229.5β και την 3η θέση κατέλαβε ο ΟΕΑ & ΝΑ Βόλου µε 188 βαθµούς λίγο πιο πάνω από τον 4ο ΕΝΟΑ που έφτασε τους 180β.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της τελευταίας µέρας του πρωταθλήµατος οι Χριστίνα Μπούρµπου και Μαρία Κυρίδου του ΝΟΘ που κατέκτησαν από 7 χρυσά µετάλλια η κάθε µια καθώς και οι Σπύρος Γιάνναρος, Νινος Νικολαϊδης (4 Κυριακή-1 Σάββατο) του ΕΝΟΑ που κέρδισαν από πέντε χρυσά εκαστος στους 20 µεγάλους τελικούς που περιελάµβανε το αγωνιστικό πρόγραµµα της Κυριακής

Αξίζει να σηµειωθεί ότι όλοι οι τελικοί µεταδόθηκαν απευθείας µε live stream από την spostailtv.gr και συγκέντρωσαν περισσότερους από 4.000 on line θεατές.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post