Αποτελεσματική λύση κατά της ρύπανσης των υφάλων ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους

Η ρύπανση των υφάλων αποτελεί µια µεγάλη πρόκληση για τους κατόχους ενός ιστιοπλοικού σκάφους. Εάν δεν λαµβάνεται σοβαρά υπόψη, θα οδηγήσει στη µείωση της ταχύτητας και στην αύξηση των καυσίµων του σκάφους µπλοκάροντας τους αγωγούς νερού.

Αυτό οδηγεί σε πολύ µεγαλύτερη αύξηση στο κόστος συντήρησης και λειτουργίας του σκάφους. Τα προβλήµατα αυτά µπορούν να αποφεχθούν εύκολα και γρήγορα µε τη χρήση ειδικών υφαλοχρωµάτων κατά περίπτωση, τα βασικά οφέλη των οποίων είναι:

  • Η µείωση ή αποτροπή της ρύπανσης που προκαλείται από την προσκόλληση φυκιών, οστρακιών και πλαγκτού.
  • Η εξασφάλιση της ελάχιστης δυνατής τριβής, προκειµένου να µεγιστοποιηθεί η απόδοση και να επιτευχθεί η επιθυµητή ταχύτητα.
  • Η µείωση της κατανάλωσης καυσίµων λόγω της µείωσης της αντίστασης του νερού.
  • Η αποτροπή της διείσδυσης της ρύπανσης υφάλων στη βαφή και βελτίωση της προστασίας της γάστρας.

Η ανάπτυξη της ρύπανσης υφάλων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η ποιότητα του νερού, η θερµοκρασία, η περιεκτικότητα σε νάτριο και το βάθος της θέσης αγκυροβολίας. Μεγάλες διαφορές ενδέχεται να εµφανιστούν σε λιµάνια που παρουσιάζουν ρύπανση από αστικά λύµατα και άλλες οργανικές ουσίες, ή τα νερά του λιµανιού δεν ανανεώνονται επαρκώς.

Η ρύπανση των υφάλων µπορεί να ταξινοµηθεί σε µακρορύπανση (πανίδα και φύκια) και µικρορύπανση (η αναφερόµενη γλίτσα, η οποία είναι µείγµα βακτηρίων και µικροσκοπικών οργανισµών). Τα προϊόντα υφαλοχρωµατισµού κατασκευάζονται µε σκοπό την προστασία έως και 4,000 διαφορετικών ειδών οργανισµών που ζουν στους ωκεανούς και προκαλούν τη ρύπανση των υφάλων.

To Non-Stop II, είναι πολύ αποτελεσµατικό, µακράς διάρκειας και κορυφαίας ποιότητας αυτοκαθαριζόµενο υφαλόχρωµα, που βασίζεται σε προωθηµένα συνδετικά υλικά εξασφαλίζοντας µια ενεργή, συνεχώς ανανεωµένη επιφάνεια. Στα αυτοκαθαριζόµενα υφαλοχρώµατα, τα βιοκτόνα συστατικά και η ρητίνη διαλύονται µε σταθερό, οµοιόµορφο και προβλέψιµο τρόπο, αφήνοντας πάντοτε ένα νέο στρώµα υφαλοχρώµατος. Το Non-Stop ΙΙ είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους σκαφών και παρέχει εξαιρετική προστασία καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν. Συνιστάται η χρήση των χρωµάτων λευκού και γκρίζου για τα κύτη από αλουµίνιο.

Είναι σηµαντικό να επιλέξουµε το κατάλληλο είδος υφαλοχρώµατος έτσι ώστε αυτό να είναι συµβατό µε το υπάρχον σύστηµα βαφής του σκάφους. Η Jotun προσφέρει κορυφαία προιόντα υφαλοχρωµάτων για όλα τα είδη σκαφών.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: www.jotun.com/gr/gr/b2c/products/boats/antifouling για να εξερευνήσετε τον Οδηγό Επιλογής Υφαλοχρώµατος ή επικοινωνήστε µαζί µας στο +30 210 4285980.

Jotun Hellas
by
Previous Post Next Post