Εύη Σχίμφλε. Controller & Quality Assurance Manager G4S Telematix.

Κυρία Σχίµφλε, πείτε µας µε λίγα λόγια τι σηµαίνει τηλεµατική;

Είναι ο κλάδος της τεχνολογίας που συνδυάζει την πληροφορική και την τηλεπικοινωνία. Με τον όρο τηλεµατικές εφαρµογές εννοούµε όλες τις υπηρεσίες που µας προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, µέσω των οποίων µπορούµε να αποστείλουµε και να λάβουµε πλήθος πληροφοριών.

Κάτω από την εµπορική διάσταση της ορολογίας, η τηλεµατική κερδίζει συνεχώς έδαφος στον σύγχρονο κόσµο επειδή προσφέρει τη δυνατότητα της αποµακρυσµένης εποπτείας κινούµενων στοιχείων µε στόχο την αύξηση της ασφάλειας στον δρόµο & την ορθολογικότερη διαχείριση πόρων έτσι ώστε να επιτυγχάνονται οικονοµίες κλίµακας και ανταγωνιστικά πλεονεκτήµατα για τη σύγχρονη επιχείρηση.

Πως η G4S Telematix υποστήριξε τεχνολογικά κι εφέτος το Posidonia Cup, ένα τόσο σηµαντικό ιστιοπλοϊκό γεγονός για την Ελληνική ναυτιλία;

Η G4S Telematix µετρά 20 χρόνια εµπειρίας στον χώρο των τηλεµατικών εφαρµογών, υποστηρίζοντας 15.000 συστήµατα τηλεµατικής και προσφέροντας εξειδικευµένες εφαρµογές και υπηρεσίες στην Ευρώπη σχετικές µε την αποτελεσµατική διαχείριση αποµακρυσµένων πόρων, την αύξηση της ασφάλειας ανθρώπων, εµπορευµάτων και πόρων καθ’ όλη τη µεταφορά τους από χώρα σε χώρα. Επιπλέον παρέχει συµβουλευτικές υπηρεσίες ανάλυσης και διαχείρισης κινδύνου καθώς και εκπαιδευτικά σεµινάρια στην εφοδιαστική αλυσίδα για τη µείωση του κινδύνου και τη θέσπιση προτύπων ασφαλείας για την αντιµετώπιση τωρινών και µελλοντικών κινδύνων έτσι ώστε να δρουν σε περιβάλλον υψηλής ασφάλειας προστατεύοντας τους εργαζόµενούς και την ίδια τους την εταιρεία.

Η συµµετοχή στο Posidionia Cup 2018, θεσµός για την παγκόσµια ναυτιλία, ήταν ιδιαίτερη τιµή για την G4S Telematix και φέτος, όπου ως υποστηρικτής τεχνολογίας χρησιµοποιήσαµε την τεχνολογία της τηλεµατικής για να µεταδώσουµε ζωντανά διαδικτυακά τη διεξαγωγή του αγώνα σκαφών.

Εξοπλίσαµε τα σκάφη µε προηγµένα δορυφορικά συστήµατα τα οποία µετέδιδαν σε πραγµατικό χρόνο το στίγµα τους σε µία πρωτοποριακή εφαρµογή η οποία αποτύπωσε την πορεία, ταχύτητα και τη διαδροµή των σκαφών καθώς και σχετικές πληροφορίες των πληρωµάτων σε χάρτη και χάρη στην οποία όλοι οι φίλοι της ιστιοπλοΐας παρακολούθησαν µέσω κινητού ή υπολογιστή την αναµέτρηση των σκαφών.

Στις 20 Ιουλίου είναι και το Ράλλυ Αιγαίου. Η G4S Telematix θα υποστηρίξει τεχνολογικά και αυτό τον αγώνα, όπως και τις προηγούµενες χρονιές;

Είναι δεδοµένο πως θα συνεχίσουµε µία συνεργασία που µετρά πάνω από 15 χρόνια µε τον ΠΟΙΑΘ τον οποίο θα συνεχίσουµε να υποστηρίζουµε τεχνολογικά στο Ράλλυ Αιγαίου, το οποίο πλέον αποτελεί παράδοση για τους φίλους της ιστιοπλοΐας και σηµαντική διοργάνωση που προβάλλει την Ελλάδα ως θεσµό στην ιστιοπλοΐα, σε όλον τον κόσµο.

Θα είµαστε εκεί, προσφέροντας για µία ακόµη χρονιά τη µετάδοση των αγώνων διαδικτυακά µέσω συστηµάτων τηλεµατικής.

Πολλοί λένε ότι τα συστήµατα τηλεµατικής δεν είναι αξιόπιστα. Εσάς οι συσκευές σας τι ιδιαίτερο έχουν;

Η G4S Telematix συνεργάζεται µε παγκοσµίως αναγνωρισµένους προµηθευτές τεχνολογίας τηλεµατικής καθώς και τηλεπικοινωνιακών παρόχων, διασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα απόδοσης και χαµηλό ποσοστό αστοχίας.

Οι λύσεις που σχεδιάζουµε, δεδοµένου ότι παρέχουν πρωτίστως υπηρεσίες ασφαλείας σε κινούµενα µέρη, πιστοποιούνται & υποστηρίζονται συνεχώς από την εταιρεία µας έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η 24ωρη απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Δυο διαφορετικά φορµάτ αγώνων πως γίνεται µε την ίδια συσκευή και software; H δεν είναι το ίδιο;

Για κάθε έργο που πρέπει να υλοποιήσουµε λαµβάνουµε υπόψη όλες τις ιδιαιτερότητες και απαιτήσεις αυτού. Για την εποπτεία και την απεικόνιση της πορείας των σκαφών στο Ράλλυ Αιγαίου, µε δεδοµένη τη µεγαλύτερη χρονική διάρκεια αυτών των αγώνων σε σχέση µε το Posidonia Cup,θα εξοπλίσουµε τα σκάφη µε δορυφορικά συστήµατα των οποίων οι µπαταρίες έχουν µεγαλύτερη αυτονοµία ζωής έτσι ώστε να διασφαλίσουµε την απρόσκοπτη µετάδοση των αναµετρήσεων των σκαφών, καθ’ όλη τη διοργάνωση.

Πέραν από την παρακολούθηση σε real time ιστιοπλοϊκών αγώνων που αλλού µπορεί να βρει εφαρµογή η τηλεµατική στα σκάφη;

Οι εταιρείες που νοικιάζουν σκάφη αναψυχής καθώς και ιδιοκτήτες σκαφών, ανησυχούν για την ασφάλεια των επιβαινόντων στο σκάφος καθώς και για την προστασία του ίδιου του σκάφους από κλοπή ή άλλη κακόβουλη απόπειρα.

Χρησιµοποιώντας την τεχνολογία της τηλεµατικής, σε συνδυασµό µε το 24ωρο Κέντρο Ελέγχου µας, µπορούµε µόλις λάβουµε σήµατα απόπειρας κλοπής ,άλλης κακόβουλης ενέργειας, ή σήµα για βοήθεια στη θάλασσα, να εντοπίσουµε άµεσα το σκάφος και να ειδοποιήσουµε τις αρµόδιες αρχές και τους ιδιοκτήτες για τη λήψη άµεσων µέτρων. Ταυτόχρονα οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα διαρκούς εποπτείας των σκαφών τους, αποµακρυσµένα, µέσω εφαρµογών είτε από το κινητό τους τηλέφωνο είτε από tablet ή υπολογιστή γενικότερα.

Και εκτός θάλασσας;

Κάθε ένα λεπτό κλέβεται ένα αυτοκίνητο. Η στατιστική αυτή από µόνη της απαιτεί λύσεις που να καθιστούν την κλοπή του περιουσιακού µας στοιχείου τουλάχιστον δύσκολη έως ανέφικτη.

Δηµιουργήσαµε µία υπηρεσία µε τη βοήθεια της τηλεµατικής, όπου το σύστηµα τηλεµατικής αντιλαµβάνεται από µόνο του µία κακόβουλη ενέργεια και µπλοκάρει αυτόµατα τον κινητήρα του αυτοκινήτου.

Παράλληλα ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει τη δυνατότητα να είναι συνεχώς συνδεδεµένος από απόσταση µε το όχηµα µέσω του κινητού του τηλεφώνου, να βλέπει που βρίσκεται, να λαµβάνει ειδοποιήσεις κακόβουλης ενέργειας και µε τη βοήθεια του 24ωρου Κέντρου Ελέγχου µας να εξασφαλίζει την προστασία αφενός του ίδιου όσο και του αυτοκινήτου του.

Τι διαφορά έχουν εφαρµογές που διατίθενται δωρεάν σε σχέση µε τη δική σας;

Κάθε υπηρεσία που προσφέρεται από την εταιρία G4S Telematix προϋποθέτει την υψηλή ποιότητα, την άµεση ανταπόκριση και την υποστήριξη προς τον πελάτη.

 Έχοντας αυτό τον στόχο ως γνώµονα, πραγµατοποιούµε συνεχώς ελέγχους για την πιστοποίηση της καλής λειτουργίας των συστηµάτων και εφαρµογών µας, έτσι ώστε να διασφαλίζουµε την άµεση ανταπόκριση του 24ωρου Κέντρου Ελέγχου µας σε οποιοδήποτε περιστατικό άµεσης ανάγκης.

Παράλληλα οι υποδοµές που φιλοξενούνται οι εφαρµογές µας είναι υψηλών προδιαγραφών ακολουθώντας τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές διασφαλίζοντας την αδιάλειπτη λειτουργία των συστηµάτων. Το επίπεδο ποιότητας και καινοτοµίας είναι αυτό που µας διαφοροποιεί από άλλες λύσεις που βρίσκονται σήµερα στην αγορά.

Πιστεύετε ότι το 24ωρο Κέντρο λήψης σηµάτων συµπληρώνει την τηλεµατική;

Μέληµα της εταιρείας µας δεν είναι µόνο η αξιοπιστία των παρεχόµενων υπηρεσιών µας αλλά και τα ενδεδειγµένα µέτρα που λαµβάνουµε ώστε να προλάβουµε αστάθµητους παράγοντες. Με σαφή προσανατολισµό στην παροχή ολοκληρωµένων λύσεων ασφαλείας προς τους πελάτες µας, η G4S Telematix διαθέτει ένα σύγχρονο 24ωρο Κέντρο Λήψης Σηµάτων και Διαχείρισης Περιστατικών Ασφαλείας.

Το έµπειρο προσωπικό προβαίνει στην ειδοποίηση των Αρµοδίων Αρχών και όποιων άλλων προσώπων πρέπει να ειδοποιηθούν ενώ παράλληλα παρέχει, όπου προβλέπεται, τις πρώτες συµβουλές ή και οδηγίες για την αντιµετώπιση οποιουδήποτε κινδύνου.

Θεωρούµε ότι το 24ωρο κέντρο Λήψης σηµάτων είναι αναπόσπαστα κοµµάτι των παρεχόµενων υπηρεσιών µας, δίνοντας πραγµατική αξία στην τεχνολογία της τηλεµατικής.

Η κουλτούρα ασφαλείας της G4S βρίσκει εφαρµογή στην τηλεµατική;

H G4S είναι ο µεγαλύτερος παγκόσµιος φορέας παροχής λύσεων ασφαλείας µε δραστηριότητες σε περισσότερες από 90 χώρες µε κύριο µέληµα της τη δηµιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος µέσα στο οποίο ζει και επιχειρεί ο σύγχρονος άνθρωπος.

Στο πλαίσιο αυτό, η G4S Telematix δηµιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου χρησιµοποιώντας εφαρµογές τηλεµατικής παρέχει ολοκληρωµένες υπηρεσίες ασφαλείας σε ανθρώπους και πάγια εν κινήσει.

Έχουν εξελιχθεί οι συσκευές σας και το software όλα αυτά τα χρόνια;

Η εξέλιξη της τηλεµατικής είναι ραγδαία και συνεχής. Λαµβάνουµε µέρος σε πολλά ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράµµατα και έργα µε σκοπό να αξιοποιούµε µε τον καλύτερο και ορθολογικότερο τρόπο το πλήθος των πληροφοριών που παράγει η τεχνολογία αυτή «big data».

Η συνεχής αυτή εξέλιξη µας βοηθά να εξελίσσουµε µε τη σειρά µας τις υπηρεσίες που παρέχουµε στους πελάτες µας προσπαθώντας να καλύπτουµε συνεχώς τις αυξανόµενες και πολυπλοκότερες ανάγκες του σύγχρονου κόσµου.

Εκτός από τις υπηρεσίες που έχουµε γνωρίσει µέσα από την υποστήριξη του Ράλλυ Αιγαίου και του Posidonia Cup, η G4S Telematix διαθέτει κι άλλα προϊόντα και υπηρεσίες για την Ελληνική αγορά;

Δεδοµένου ότι η φιλοσοφία µας είναι η προσήλωση στην ποιότητα αλλά και κυρίως να προσφέρουµε υπηρεσίες που δίνουν αξία στους πελάτες µας, αυτό µας οδήγησε µετά από σειρά ερευνών και καταγραφής αναγκών, στη δηµιουργία µιας πρωτοποριακής εφαρµογής προσωπικής ασφάλειας, το G4S WithU, για τους χρήστες smart phones.

Το G4S WithU αποτελεί µια ολοκληρωµένη πρωτοποριακή εφαρµογή προσωπικής ασφάλειας η οποία απευθύνεται στον σύγχρονο άνθρωπο, που ενδιαφέρεται για τα αγαπηµένα του πρόσωπα, φίλους καθώς και για τους συναδέλφους του. Η εφαρµογή αυτή, η οποία ήδη διατίθεται στα stores, σε βοηθά να είσαι σε επαφή µε τους δικούς σου ανθρώπους ανά πάσα στιγµή, καθώς επίσης ειδοποιεί άµεσα αν εσύ, κάποιος φίλος σου ή και συνάδελφός σου βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σε συνδυασµό µε τις 24ωρες υπηρεσίες ασφαλείας µέσω του Κέντρου Ελέγχου µας, το G4S WithU αποτελεί µία καινοτοµία για την ενίσχυση της ασφάλειας των ανθρώπων που ζουν και δραστηριοποιούνται σε ένα περιβάλλον που σε κάποιες περιπτώσεις χρήζει άµεσης βοήθειας.c

Μάνος Ρούδας
by
Ο Μάνος Ρούδας γεννήθηκε στον Πειραιά και είναι αριστούχος μηχανικός του Πολυτεχνείου της Ουαλίας. Κατέχει τίτλο ΜΒΑ από το Southern New Hampshire University των ΗΠΑ. Ασχολείται ενεργά με την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης από το 1996 μέχρι σήμερα, ως αθλητής και επαγγελματίας κυβερνήτης σε σκάφη αναψυχής κάθε είδους. Έχει επίσης εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων και σε υψηλές θέσεις στο χώρο της ναυτιλίας και του yachting. Ασχολείται με τη ναυτική εκπαίδευση από το 2003, είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή ιστιοπλοΐας και του διεθνούς διπλώματος Yachtmaster Instructor του RYA.
Previous Post Next Post