Ημερίδα Διατροφή-Άσκηση-Διέξοδος στο Ζάππειο

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου εντός του Ζαππείου Μεγάρου πραγµατοποιήθηκε µε τεράστια επιτυχία επιστηµονική εκδήλωση µε θέµα “Διατροφή-Άσκηση-Διέξοδος”, από την επιστηµονική επιτροπή προώθησης της κρητικής διατροφής, όπου παρουσιάστηκαν οι ευεργετικές επιδράσεις της εν λόγω διατροφής στην υγεία και την οικονοµία µε την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισµού.

Οµιλητές ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Διαιτολόγων Ελλάδος κ. Κανελλάκης Σπυρίδων, ο πρόεδρος του Συνδέσµου Κρητών Επιστηµόνων – αγγειοχειρουργός κ. Φασουλάκης Μύρων, η ασηµένια ολυµπιονίκης στο άλµα εις ύψος κ. Μπακογιάνη Νίκη, η ολυµπιονίκης Κολύµβησης κ. Νιαγκουάρα Νέρυ, η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος κ. Μπουλούµπαση Μαργαρίτα και ο πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής κ. Τζιράκης Παναγιώτης.

Παρενέβη από το Δ.Σ. του ΠΟΙΑΘ, ο ιστιοπλόος Μάνος Ρούδας µε θέµα τη διατροφή στην ανοικτή θάλασσα.

Τους συµµετέχοντες, από τον επιστηµονικό, αθλητικό και πολιτικό χώρο, υποδέχτηκε η πρόεδρος της επιτροπής κυρία Δασκαλάκη Υρώ.

Εκπρόσωποι του Παναγιοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, της Διοίκησης Σχολής Αξιωµατικών Νοσηλευτικής, του Διοικητού Σχολής Ναυτικών Δοκίµων, της Ένωσης Διαιτολόγων Ελλάδος και πολλών φορέων, απηύθυναν χαιρετισµό και µίλησαν θερµά για το έργο που επιτελείται από την εξαιρετική επιτροπή που έχει διοργανώσει επιστηµονικές εκδηλώσεις σε πρεσβείες της Ευρώπης, σε Αρχηγεία Ενόπλων Δυνάµεων και το κορυφαίο Πανεπιστήµιο των ΗΠΑ, Χάρβαρντ.

Tην έναρξη έκανε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος ΙΣΑ κ. Πατούλης, σε µια κατάµεστη αίθουσα.

Τιµήθηκαν για την κοινωφελή τους δράση η Γ. Γραµµατέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυµπιονικών κ. Ζυγούρη Σταυρούλα – ολυµπιονίκης Πάλης καθώς και η ιατρός κ. Μελιάδου Ελένη από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ακολούθησε δεξίωση για όλους τους παρευρισκόµενους.

Η εκδήλωση ετέθη υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ένωσης Διαιτολόγων Ελλάδος, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυµπιονικών, της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, του Συνδέσµου Κρητών Επιστηµόνων και της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν Περιφέρεια Κρήτης, η ΑΝΕΚ, ο όµιλος ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Γιαννούλη, το νερό Samaria, το Ι.ΚΤΕΟ Βόλου – Κυκλάδων και η εταιρεία Μεγαλακάκης.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post