Ξεχώρισαν τα πληρώματα των 420 και στην Αυστραλία

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε η νέα χρονιά για τα ελληνικά χρώματα στην ιστιοπλοΐα. Η νέα γενιά, η οποία συναγωνίζεται σε ταλέντο και ιστιοπλοϊκή δεινότητα τις παλιές, έδειξε, για ακόμη μία φορά τα διαπιστευτήριά της.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των 420, που διεξήχθη στο Περθ της Αυστραλίας, οι Αριάδνη Σπανάκη – Μυρτώ Παπαδοπούλου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς ήρθαν πρώτες στα κορίτσια έως 17 ετών και με την 8η θέση πλασαρίστηκαν στα δέκα κορυφαία σκάφη της διοργάνωσης. Οι 17χρονοι Τέλης Αθανασόπουλος – Δημήτρης Τάσσιος του Ναυτικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας αγωνίστηκαν στην όπεν κατηγορία, απέναντι σε αθλητές κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερούς τους και τιμήθηκαν με το τρόπαιο “Γουίλιαμ Σάντσες”, ως η κορυφαία ομάδα κάτω των 18 ετών.
Στην όπεν κατηγορία πραγματοποιήθηκαν δώδεκα ιστιοδρομίες. Οι Τέλης Αθανασόπουλος – Δημήτρης Τάσσιος μπορεί να πλασαρίστηκαν στη 17η θέση, στη γενική κατάταξη, με 128 β.π. το ταλέντο τους, όμως, αναγνωρίστηκε από τους ανθρώπους του χώρου και γι΄αυτό τους τίμησαν με το τρόπαιο “Γουίλιαμ Σάντσες”. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι αδελφοί Λουγιάν από την Ισπανία (41 β.π.).
Στα πληρώματα -17 ετών, αγωνίστηκαν και οι Κωνσταντίνος Βαρδάλης – Παναγιώτης Γιώργος Ματσαδές (ΝΟΤΚ). Οι νεαροί ιστιοπλόοι ήρθαν 10οι και με 112 β.π. Πρώτευσαν οι Ισπανοί, Βίσνερ – Αμενέιρο (47 β.π.). Τις ιστιοδρομίες των Ελλήνων ιστιοπλόων παρακολούθησε ο Πρόξενος της Ελλάδος στο Περθ, Αντώνης Κολιάδης.

Η Σπυριδούλα ‘Ιριδα Σπανέα είναι από το 1999 συντάκτρια αθλητικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Καθημερινή». Έχει ειδικευτεί στα ολυμπιακά (εκτός ποδοσφαίρου και μπάσκετ) και τα μη ολυμπιακά αθλήματα και βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στους ανθρώπους του αθλητισμού. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η ιστιοπλοΐα, στην οποία έχει ιδιαίτερη αδυναμία διότι θεωρεί ότι είναι ένα άθλημα για ανθρώπους με ανοικτούς ορίζοντες. Το 2005 έγινε η πρώτη γυναίκα που εξελέγη στο Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Την ίδια χρονιά άρχισε να εργάζεται ως καθηγήτρια στο τμήμα της δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όπου, μέχρι σήμερα, διδάσκει δημοσιογραφία και επικοινωνία. Έχει δουλέψει στην τηλεόραση τόσο ως παρουσιάστρια όσο και ως ρεπόρτερ (EΡΤ, ALPHA DIGITAL, Eurosport κλπ), συνεργάζεται με πολλά περιοδικά (Κάπα, Crash, Hellenic Business, Άθλον, Ιστιοπλοϊκός Κόσμος κ.α), ενώ αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα www.we24.gr. Τα τελευταία 16 χρόνια έχει εργαστεί στην επικοινωνία και την προβολή των περισσότερων από τις μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που διεξήχθησαν στη χώρα μας (γυμναστική, άρση βαρών, πάλη, τζούντο, κανόε καγιάκ, ιστιοπλοΐα, πυγμαχία, καράτε, στίβου, κωπηλασία, μπιτς βόλεϊ κ.α), με κορυφαίες τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τους Παγκόσμιους Αγώνες «Special Olympics» του 2011. Για την προσφορά της στο αθλητικό κίνημα, αλλά και στην ελληνική γλώσσα έχει βραβευτεί από την «Παγκόσμια Κίνηση Ελληνοφώνων Γυναικών", από ελληνικές και διεθνείς ομοσπονδίες, όπως και συλλόγους.
Previous Post Next Post