H X-YACHTING, με έδρα την Olympic Marine στο Λαύριο, για μία ακόμα χρονιά υποστηρικτής του AEGEAN 600

AEGEAN 600

Ως επίσηµος υποστηρικτής του AEGEAN 600 για τρίτη συνεχή χρονιά, η οµάδα της X-Yachting ήταν παρούσα καθόλη τη διάρκεια του event προσφέροντας στήριξη τόσο στην ίδια τη διοργάνωση αλλά και σε όλα τα πληρώµατα που έλαβαν µέρος. Στον αγώνα συµµετείχαν για τρίτη συνεχή χρονιά και τα σκάφη του στόλου της X-Yachting, X-Yachts X46 και Xp-44 τα οποία, για ακόµα µια φορά, τερµάτισαν σε πολύ καλή θέση. Οι κυβερνήτες και όλο το πλήρωµα που πήρε µέρος έκαναν λόγο για µια συναρπαστική αλλά εξίσου απαιτητική διαδροµή, υπογραµµίζοντας πως έµειναν απόλυτα ικανοποιηµένοι από την απόδοση των σκαφών και ευχαριστώντας την οµάδα της X-Yachting για τη στήριξη που τους παρείχε.

X-Yachts – Νέα µοντέλα

Η X-Yachts, έχοντας κατασκευάσει περισσότερα από 6.500 σκάφη από το 1979, αποδεικνύει για µια ακόµα φορά γιατί θεωρείται ένα από τα κορυφαία ναυπηγεία στον κόσµο, µε την παρουσίαση των νέων της σκαφών, X49 MΚII, Xc-47 και XR Racer.

Το X49 MΚΙ, ένα από τα δηµοφιλέστερα µοντέλα της σειράς Pure-X παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2018. Σήµερα, η X-Yachts ανακοινώνει την άφιξη του βελτιωµένου X49 ΜΚΙΙ το οποίο θα είναι διαθέσιµο προς τα τέλη του 2024. Το X49 ΜΚΙΙ, θα έχει βελτιωµένη γραµµή και διάταξη στο πιλοτήριο, µικρότερο βάρος και επανασχεδιασµένο πηδάλιο – παράγοντες οι οποίοι θα προσθέσουν στις ήδη καλές επιδόσεις του µοντέλου. Το σκάφος θα έχει επίσης περισσότερη άνεση και πολυτέλεια στο εσωτερικό του. Το X49 MΚII έχει χαρακτηριστεί ως µια µικρότερη έκδοση του X56 και είναι εδώ για να επαναπροσδιορίσει την έννοια του performance luxury στην ιστιοπλοΐα. Το νέο Xc-47 έχει χαρακτηριστεί, από την ίδια την X-Yachts, ως «πιθανότατα το καλύτερο blue water cruiser που κατασκευάσαµε ποτέ» και σηµατοδοτεί την αρχή µιας εντελώς νέας γενιάς XCruising, επιστέγασµα της οποίας αποτελεί και η υποψηφιότητά του ως European Yacht of the Year 2024. Πρόκειται για ένα κοµψό, υψηλών επιδόσεων ιστιοπλοϊκό, κατασκευασµένο για ασφαλή και άνετη πλεύση στην ανοικτή θάλασσα ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Με καινοτόµα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες που προάγουν την αποδοτικότητα και το στυλ δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη έµφαση στην ευκολία χειρισµού και στην άνεση που προσφέρει το κατάστρωµα όσο και οι εσωτερικοί χώροι, το Xc-47 αποτελεί το ιδανικό ιστιοπλοϊκό για τις ελληνικές θάλασσες και για blue water cruising. Οι λάτρεις της ιστιοπλοΐας αναµένουν την κυκλοφορία του στις αρχές του 2024, µε τις παραγγελίες να έχουν ήδη ξεκινήσει. Η αγωνιστική ιστιοπλοΐα αποτελεί αναπόσπαστο κοµµάτι της κληρονοµιάς της X-Yachts, µε µακρά ιστορία από το πρώτο κιόλας µοντέλο, το πολυβραβευµένο X-79. Χτίζοντας πάνω σε αυτή την τεχνογνωσία και παράδοση δεκαετιών, η X-Yachts παρουσιάζει τώρα το νέο XR Racer στα 42-44 πόδια που προσδοκά να γίνει ο νέος out-of-the-box ‘νικητής’ κλάσης ORCi B και πρόκειται να λανσαριστεί στις αρχές του 2025.

X-Yachts Service Hub

Κάθε ιδιώτης που επιθυµεί να εξερευνήσει τον µαγευτικό κόσµο των X-Yachts µπορεί να απευθυνθεί στην X-Yachting, τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Χ-Yachts στην Ελλάδα από το 2018 µε έδρα την Olympic Marine στο Λαύριο. Πέραν των (bareboat και skippered) ναύλων και της πώλησης νέων και µεταχειρισµένων σκαφών, η X-Yachting έχει δηµιουργήσει και λειτουργεί το X-Yachts Service Hub. Το Service Hub είναι ενσωµατωµένο στον πυρήνα υπηρεσιών της X-Yachting και, έχοντας άµεση πρόσβαση τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Olympic Marine, είναι σε θέση να προσφέρει ένα ολοκληρωµένο πρόγραµµα υπηρεσιών για την απαραίτητη υποστήριξη κάθε ιδιοκτήτη X-Yachts.

Μια από αυτές είναι το X-Yachts Care Program, το οποίο λειτουργεί σαν χώρος φροντίδας για τα X-Yachts, διατηρώντας τα σε άριστη κατάσταση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ µέσω του τµήµατος Maintenance & Refit στο Service Hub πραγµατοποιούνται συντηρήσεις αλλά και µικρά ή µεγάλα έργα επισκευής είτε πρόκειται για τεχνική υποστήριξη, είτε για ανταλλακτικά ή αναβαθµίσεις.

Daily Escapes

Με την αυξανόµενη ζήτηση για X-Escapes, η X-Yachting προχώρησε φέτος στην προσθήκη ενός ακόµη X-Power 33C motorboat στον στόλο της ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετεί όλο και περισσότερους λάτρεις των ολοήµερων αποδράσεων από την πόλη. Με αφετηρία την Olympic Marine στο Λαύριο, τα υπερσύγχρονα ταχύπλοα της X-Yachting εκτελούν καθηµερινά εκδροµές σε κοντινούς προορισµούς όπως Κέα-Κύθνος και Αίγινα/Πόρος µε ασφάλεια, και υπόσχονται χαλάρωση, περιπέτεια και εξερεύνηση σε καταγάλανα νερά και γραφικούς κολπίσκους. Με ένα διπλό κρεβάτι, πλήρως εξοπλισµένο µπάνιο, κλιµατισµό στην καµπίνα, πρίζες 220v, µεγάλα ψυγεία, πληθώρα sea toys στους αποθηκευτικούς χώρους και ευρύχωρο sundeck, κινητήρα 370hp και V hull για άνετη πλεύση ανεξαρτήτως κυµατισµού, το X-Power 33C είναι το ιδανικό σκάφος για µονοήµερες εκδροµές, corporate εκδηλώσεις αλλά και θαλάσσιες µεταφορές σε κοντινούς προορισµούς, γρήγορα, άνετα και µε ασφάλεια, για έως και 8 άτοµα.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post