Σύμη ΙΙ 2017

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου για το 2017 το Σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου. Τελευταίος αγώνας ήταν ο αγώνας ΣΥΜΗ ΙΙ – 2017 στον οποίον έλαβαν μέρος 12 σκάφη και περίπου 80 ιστιοπλόοι.

Ο αγώνας περιελάμβανε δυο ιστιοδρομίες. Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη ιστιοδρομία, Ρόδος – Σύμη. Τα σκάφη εκίνησαν από τις Κάτω Πέτρες στις 11:00 π.μ. με τον άνεμο να πνέει δυτικός με ένταση περίπου 10 κόμβους. Αρχικά κινήθηκαν κοντά στις ακτές της Ρόδου και αφού διένυσαν απόσταση 5 μιλίων στα όρτσα, έφτασαν στο ύψος της Κρεμαστής όπου αφού καβάτζαραν τη σημαδούρα στροφής που είχε στήσει η Επιτροπή Αγώνα, έβαλαν πλώρη βορειοδυτικά προς τη Σύμη και συγκεκριμένα προς τη νησίδα Σεσκλί Σύμης όπου είχε στηθεί η γραμμή τερματισμού. Σχετικά γρήγορα, αφού ο άνεμος συνέχισε να πνέει με την ίδια ένταση, όλα τα σκάφη διένυσαν τα υπόλοιπα 13 μίλια της διαδρομής και άρχισαν να τερματίζουν νωρίς το μεσημέρι. Στην Κλάση Α, πρώτο ήταν το σκάφος ESTELLA με κυβερνήτη τον YURI HLAVATSKI, τη δεύτερη θέση πήρε το BLUE SHARK με κυβερνήτη τον Τάσο Φώτη και την τρίτη θέση κατέλαβε το ΑΠΟΛΛΩΝ του Σωτήρη Τσιμέτα. Στην Κλάση Β, την πρώτη θέση πήρε το ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη, δεύτερο ήταν το ΑΛΟΥΣΤΙΝΑ με κυβερνήτη τον Αντώνη Βογιατζή και τρίτο ήταν το DAS BOOT με κυβερνήτη τον Δημήτρη Σταματά. Στη συνέχεια τα σκάφη κατευθύνθηκαν προς το Γιαλό της Σύμης όπου και ελλιμενίστηκαν έτσι ώστε οι ιστιοπλόοι να ξεκουραστούν, να διασκεδάσουν και να διανυκτερεύσουν.
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 1 Οκτωβρίου, η Επιτροπή Αγώνα οδήγησε τα σκάφη στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Στις 12:00 το μεσημέρι δόθηκε η εκκίνηση της 2ης ιστιοδρομίας με προορισμό τη Ρόδο και συγκεκριμένα την περιοχή του Ενυδρείου Ρόδου. Ο άνεμος έπνεε από δυτική – νοτιοδυτική διεύθυνση. Αρχικά τα σκάφη κινήθηκαν με τις τζένοες νότια και μόλις έπιασαν τον καθαρό δυτικό άνεμο ο οποίος έπνεε με ένταση 10 -12 κόμβους άνοιξαν τα μπαλόνια τους και κινήθηκαν με γρήγορες ταχύτητες προς τον τερματισμό. Στην Κλάση Α, πρώτο ήταν το σκάφος ESTELLA, τη δεύτερη θέση πήρε το ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ με κυβερνήτη τον Σταμάτη Σταύρα και την τρίτη θέση κατέλαβε το ΑΠΟΛΛΩΝ. Στην Κλάση Β, την πρώτη θέση πήρε το ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ, δεύτερο ήταν το ΑΛΟΥΣΤΙΝΑ και τρίτο ήταν το σκάφος o ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ με κυβερνήτη τον Σωτήρη Δουράκα.
Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκαν οι αγώνες που περιελάμβανε το ιστιοπλοϊκό Πρωτάθλημα 2017 του ΑΣΙΑΘΡ. Μετά από 6 μήνες, 8 αγώνες, 22 ιστιοδρομίες και μετά από περισσότερα από 450 αγωνιστικά ναυτικά μίλια, η τελική κατάταξη είναι η παρακάτω:


Στην Κλάση Α

1. ESTELLA, ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ

2. BLUE SHARK, ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΗΣ –ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΦΩΤΗΣ

3. ΑΠΟΛΛΩΝ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΜΕΤΑΣ

4. ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΤΑΥΡΑΣ

5. ΑΠΟΛΛΩΝ, ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΑΛΗΒΑΝΗΣ

6. ΑΡΜΙΔΑ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ

7. THETIS I, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

8. EXCAPE, ΠΑΥΛΟΣ ΞΑΝΘΟΣ


Στην Κλάση Β
1. ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ, ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΜΝΑΚΗΣ

2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΜΠΙΑΔΗΣ

3. ΑΛΟΥΣΤΙΝΑ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

4. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ,

5. DAS BOOT, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ

6. Ο ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΟΥΡΑΚΑΣ

7. ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ

8. TUCACU, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΛΑΔΟΓΕΝΗΣ –ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΚΙΚΑΣ

9. ΤΑΚ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΡΙΓΚΑΣ

10. ΝΕΦΕΛΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΕΛΙΝΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣΙΑΘΡ εκφράζει τα συγχαρητήρια του σε όλους τους συμμετέχοντες ιστιοπλόους, στα μέλη των Επιτροπών Αγώνων και Ενστάσεων, στους κυβερνήτες των σκαφών των επιτροπών, στους χορηγούς και υποστηρικτές και γενικά σε όλους όσοι βοήθησαν με κάθε τρόπο στη διεξαγωγή των αγώνων. Συγχαρητήρια επίσης στα πληρώματα και στους κυβερνήτες των σκαφών που διακρίθηκαν.
Όλα τα αποτελέσματα των αγώνων και η συνολική βαθμολογία του πρωταθλήματος είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδας του Συλλόγου – www.asiathr.gr

Avatar
by
Previous Post Next Post