Τελικός STAR SAILOR LEAGUE στις Μπαχάμες

Μοναδικές ιστιοπλοϊκές µάχες ανάµεσα στους θρύλους της παγκόσµιας ιστιοπλοΐας δόθηκαν στα νερά του Nassau.

Στις µαγευτικές Μπαχάµες όπου διεξήχθη ο τελικός του SSL, (όπως αποκαλείται εν συντοµία), τα κορυφαία ονόµατα της παγκόσµιας ιστιοπλοϊκής οικογένειας ήταν εκεί. Η πρώην ολυµπιακή κατηγορία των Star, παρόλο που δεν συµπεριλαµβάνεται πλέον στο ολυµπιακό πρόγραµµα, δεν έχει χάσει καθόλου από την αίγλη της και πάντα στους αγώνες της συγκεντρώνει την αφρόκρεµα της παγκόσµιας ιστιοπλοΐας.

Διαβάζοντας τα ονόµατα όλων όσων βρέθηκαν στο Nassau για να λάβουν µέρος στο 6ο Star League, σου έρχονται στο µυαλό µνήµες και εικόνες από ιστιοπλόους που έχουν αγωνιστεί και κερδίσει αγώνες όπως το America’s Cup, το Volvo Ocean Race, αλλά και Ολυµπιακούς. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα Δελτία Τύπου της διοργάνωσης, σε κάθε εκκίνηση στη θάλασσα, ήταν συγκεντρωµένα, 24 ολυµπιακά µετάλλια, 27 παγκόσµιοι τίτλοι Star, 20 παγκόσµιοι τίτλοι διάφορων ολυµπιακών κατηγοριών και αρκετές άλλες επιτυχίες. Τελικά οι 50 αθλητές (25 κυβερνήτες και 25 πληρώµατα) που αγωνίστηκαν για µια εβδοµάδα στο Circuit, είδαν τους Βραζιλιάνους Zarif & Trouche να κατακτούν το βαρύτιµο κύπελλο και να κερδίζουν και το χρηµατικό ποσόν των 200.000 $ ύστερα από 14 σκληρές και δύσκολες κούρσες.

Στους αγώνες ήταν καλεσµένοι για να αγωνιστούν ο Κύπριος παγκόσµιος πρωταθλητής στα Laser Παύλος Κοντίδης που ως κυβερνήτης µε πλήρωµα τον Markus Koy κατέλαβαν τη 18η θέση, όπως και ο Έλληνας Αντώνης Τσότρας που ως πλήρωµα µε κυβερνήτη τον Τσέχο Ondrej Teply κατέλαβαν την 23η θέση, έχοντας αγωνιστεί στις 4 από τις 7 κούρσες του πρώτου γύρου και ανάµεσα σε 25 σκάφη.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1.    Jorge Zarif – Pedro TroucheBRA/BRA

2.    Robert Scheidt – Henry Raul Boening BRA/BRA

3.    Diego Negri – Frithjof KleenITA/GER

18.  Παύλος Κοντίδης – Markus KoyCYP/GER

23. Ondrej Teply – Αντώνης Τσότρας CZE/GRE

Bow: 14 BRA 8210 // Skipper: Jorge Zarif BRA // Crew: Pedro Trouche BRA Bow: 03 BRA 8172 // Skipper: Robert Scheidt BRA // Crew: Henry Boening BRA Bow: 08 ITA 8533 // Skipper: Diego Negri ITA // Crew: Frithjof Kleen GER Drawing its inspiration from tennis and its annual Masters, the SSL Board has launched in 2013 the SSL Finals which will be organised at the end of every year. This regatta has exceptional media coverage and brings together the 10 best sailors of the Ranking and about 15 VIP guest sailors.
Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post