Συνέδριο EurILCA

Στην Αθήνα διοργανώθηκε το ετήσιο συνέδριο της EurILCA από την Ελληνική Κλάση Σκαφών Laser-ILCA

Το Σαββατοκύριακο 27 & 28 Νοεµβρίου πραγµατοποιήθηκε το Ευρωπαϊκό συνέδριο της µονοθέσιας κατηγορίας Laser-ILCA στην Αθήνα και συγκεκριµένα στις εγκαταστάσεις του ΠΟΙΑΘ. Πρόκειται για το συνέδριο της ευρωπαϊκής κλάσης EurILCA στο οποίο έλαβαν µέρος 25 χώρες δια ζώσης και διαδικτυακά. Είναι η δεύτερη φορά όπου η Ελληνική Κλάση Σκαφών Laser-ILCA διοργανώνει το συγκεκριµένο συνέδριο µε µεγάλη επιτυχία καθώς το 2015 είχε λάβει χώρα ξανά στην Ελλάδα.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν σηµαντικά θέµατα που αφορούν στην κλάση Laser-ILCA όπως για παράδειγµα τη συνέχεια του προγράµµατος αλληλεγγύης της Eurilca, την ενίσχυση του περιβαλλοντικού της προγράµµατος, τις οργανωτικές βελτιώσεις πάνω στις µεγάλες διοργανώσεις, την προώθηση του οµαδικού τρόπου αγωνίσµατος “Team Race”, την πορεία και τις µέχρι τώρα εξελίξεις του εξοπλισµού του σκάφους, την πορεία των µεγάλων και ήδη καθορισµένων πρωταθληµάτων για το 2022 και 2023 ενώ αποφασίστηκαν και οι ηµεροµηνίες διεξαγωγής των ευρωπαϊκών πρωταθληµάτων για το 2024.

Από ελληνικής πλευράς υποψηφιότητα για να διοργανώσουν ευρωπαϊκά πρωταθλήµατα υπέβαλαν ο Ναυτικός Όµιλος Θεσσαλονίκης, ο Ναυτικός Όµιλος Καλαµακίου και ο Ναυτικός Αθλητικός Όµιλος Π. Φώκαιας “ο Πυθέας”. Τελικά µετά από ψηφοφορία στην οποία συµµετείχε ενεργά η πρόεδρος της Ελληνικής Κλάσης Laser-ILCA Βιργινία Κραβαριώτη αποφασίστηκε ο Ν.Ο.Καλαµακίου να φιλοξενήσει το 2024 το Senior Ευρωπαϊκό Πρωτάθληµα (Ανδρών-Γυναικών), µια διοργάνωση που από µόνη της είναι ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός για την πατρίδα µας. Η συγκεκριµένη µεγάλη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση µπορεί να αποτελέσει µετά από απόφαση της Παγκόσµιας Οµοσπονδίας Ιστιοπλοΐας (WORLD SAILING) τον τελευταίο αγώνα πρόκρισης για τους Ολυµπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Το ίδιο πρωτάθληµα είχε ανατεθεί στην Ελλάδα το 1982 και είχε διοργανωθεί από τον Αθλητικό Ναυτικό Όµιλο Γλυφάδας.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Κλάσης Laser-ILCA Βιργινία Κραβαριώτη (OLY) η οποία εκπροσωπούσε και την ελληνική κλάση στο συνέδριο µαζί µε τον αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Χανιώτη δήλωσε: «..Ακόµη ένα συνέδριο ολοκληρώθηκε µε µεγάλη επιτυχία για τη χώρα µας. Το Διοικητικό Συµβούλιο της Ελληνικής Κλάσης Laser – ILCA είναι πολύ περήφανο καθώς καταφέραµε να πετύχουµε την ανάθεση µιας ακόµα µεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης στην πατρίδα µας. Το εντυπωσιακό ήταν ότι και οι τρεις ελληνικές υποψηφιότητες κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ισοψηφήσαν 2 και 3 φορές µε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό δείχνει ότι η ελληνική ιστιοπλοΐα βρίσκεται σε πολύ υψηλό και αναγνωρισµένο επίπεδο. Επίσης για εµάς ήταν πολύ σηµαντικό στις υποψηφιότητες να συµπεριλάβουµε ναυτικούς οµίλους όπου θα εκδήλωναν ενδιαφέρον από όλη τη χώρα και όχι µόνον από την Αθήνα, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη καθώς και σωµατεία της περιφέρειας. Τέλος τα τρία πρωταθλήµατα που προτάθηκαν αφορούσαν και τις τρεις ηλικιακές οµάδες των ανδρών-γυναικών, των νέων (ILCA4) αλλά και των ενηλίκων (Masters). Το Διοικητικό Συµβούλιο της Ελληνικής Κλάσης σκαφών Laser-ILCA δεσµεύεται ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την κατηγορία και όλους τους αθλητές της µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στη συνέχεια.»

Στο συνέδριο παραβρέθηκε η πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Οµοσπονδίας κυρία Νίκη Αναστασίου η οποία έκανε τον εναρκτήριο χαιρετισµό του συνεδρίου, καθώς και ο κ. Χαράλαµπος Τσουκαλάς Έφορος Χορηγιών & Εκδηλώσεων και Έφορος Κεντρικής Ελλάδος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Οµοσπονδίας. Τέλος µια ακόµη σηµαντική επιτυχία ήταν ότι η πρόεδρος της Ελληνικής Κλάσης σκαφών Laser-ILCA, Βιργινία Κραβαριώτη (OLY), ορίστηκε ως υπεύθυνη της EurILCA για τους αγώνες των οµάδων (Team Race) της κλάσης Laser-ILCA, και οτι και στις 27-29 Δεκεµβρίου διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα Ευρωπαϊκό “Team Race” στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Οµίλου Καλαµακίου.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post