Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας-ορόσηµο για τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα ‘ανοίγει’ τα Ποσειδώνια 2022 την Παρασκευή 3 Ιουνίου.

O αγώνας ιστιοπλοΐας Posidonia Cup επανέρχεται µε τα Ποσειδώνια 2022, µετά από µια παρατεταµένη παύση λόγω Covid-19, για να αποτελέσει ξανά σηµείο συνάντησης για τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα και να γιορτάσει τη 10η επέτειο του!

Το Posidonia Cup θα πραγµατοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 στον Φαληρικό Όρµο και θα σηµάνει την έναρξη της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης, καταλαµβάνοντας επάξια τον τίτλο του µακροβιότερου ναυτιλιακού αθλητικού γεγονότος.

Η αφοσίωση που επιδεικνύει η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα στον αγώνα αυτό εδώ και 20 χρόνια, σε συνδυασµό µε την περίφηµη θερµή ελληνική φιλοξενία και το πνεύµα υγιούς άµιλλας που τον διακρίνει, δηµιουργούν τη µοναδική ατµόσφαιρα αυτής της εκδήλωσης, που αποτελεί πόλο έλξης για ερασιτέχνες ιστιοπλόους και στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών.

Για ακόµη µια φορά, το Posidonia Cup αναµένεται να προσελκύσει πάνω από 500 ιστιοπλόους – έµπειρους και αρχάριους – που θα µοιραστούν τη µοναδική αυτή εµπειρία και θα αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες δικτύωσης σε ένα πιο χαλαρό περιβάλλον πριν ξεκινήσει η πολυάσχολη εβδοµάδα των Ποσειδωνίων. Πάνω από 50 σκάφη αναµένεται να αγωνιστούν στις κατηγορίες Standard, Performance, Superyachts, και Classic yachts, ενώ τα πληρώµατα θα λάβουν τα πολυπόθητα τρόπαια των Ποσειδωνίων στην παραδοσιακή τελετή βράβευσης που ακολουθεί τον αγώνα.

Το Posidonia Cup συνδιοργανώνουν ο Πανελλήνιος Όµιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) και η εταιρεία Εκθέσεις Ποσειδώνια ΑΕ, οργανωτές της ναυτιλιακής έκθεσης που θα διοργανωθεί για 27η φορά φέτος τον Ιούνιο και αποτελεί τη µεγαλύτερη γιορτή της ναυτιλίας παγκοσµίως για πάνω από 50 χρόνια.

Η εταιρεία Burckhardt Compression ως Χρυσός χορηγός, καθώς και οι χορηγοί ABS, D. Koronakis SA και Jotun συµβάλλουν στη διοργάνωση του Posidonia Cup στηρίζοντας ταυτόχρονα τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ΠΟΙΑΘ και την προώθηση της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα.

Παράλληλα, έχοντας αναπτύξει έντονη περιβαλλοντική συνείδηση, το Posidonia Cup ενώνει τις δυνάµεις του µε την HELMEPA µε σκοπό να σώσουν τις θάλασσες, συνεχίζοντας για ακόµα µια χρονιά να σχεδιάζουν και να υλοποιούν δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι εκθέτες των Ποσειδωνίων και όλα τα µέλη της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας µπορούν να συµµετάσχουν στον αγώνα, είτε µε το δικό τους σκάφος είτε µε κάποιο από τα σκάφη του ΠΟΙΑΘ.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: www.posidoniacup.gr ή posidonia-events.com

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post