Στη Θεσσαλονίκη το Posidonia Sea Tourism Forum 2023

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγµατοποιηθεί το Posidonia Sea Tourism Forum του 2023, την προσεχή Άνοιξη, καθώς οι διοργανωτές του κορυφαίου συνεδρίου κρουαζιέρας και yachting στην Ελλάδα αποφάσισαν να µεταφέρουν τη διοργάνωση εκτός Αθηνών για πρώτη φορά από την έναρξή της, πριν από 11 χρόνια.

Το 7ο Posidonia Sea Tourism Forum θα πραγµατοποιηθεί στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στις 25 – 26 Απριλίου 2023, σε µία χρονική περίοδο που βρίσκει το δεύτερο µεγαλύτερο λιµάνι της Ελλάδας να αναδεικνύεται σε σηµαντικό κόµβο homeporting για την Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, χάριν σε σηµαντικές επενδύσεις και στην αναβάθµιση των θαλάσσιων και αεροπορικών υποδοµών.

Σύµφωνα µε επίσηµα στατιστικά στοιχεία της Ένωσης Λιµένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), το λιµάνι της Θεσσαλονίκης αναµένεται να ολοκληρώσει το 2022 µε συνολικά 60 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων σε σύγκριση µε µόλις έξι προσεγγίσεις το 2019, παρουσιάζοντας δηλαδή δεκαπλάσια αύξηση. Συνολικά, 30 από αυτές τις αφίξεις αφορούν δραστηριότητα homeporting, σύµφωνα µε το ελληνικό Υπουργείο Τουρισµού.

Ο υπουργός Τουρισµού Βασίλης Κικίλιας δήλωσε µεταξύ άλλων: «Με πολύ σκληρή και συντονισµένη δουλειά όλων των φορέων, το λιµάνι της Θεσσαλονίκης αναβαθµίστηκε και δεκαπλασίασε τις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων σε σχέση µε το 2019. Αυτό, κωδικοποιηµένα, σηµαίνει αύξηση του τουριστικού προϊόντος και ενίσχυση της τοπικής οικονοµίας. Ως επιστέγασµα αυτής της προσπάθειας, το PSTF 2023 θα πραγµατοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, που αξίζει και πρέπει να έχει υψηλές επιδόσεις στον θαλάσσιο τουρισµό.»

Ο Αθανάσιος Λιάγκος, Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύµβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., δήλωσε: «Στην ΟΛΘ Α.Ε. φιλοδοξούµε να δραστηριοποιούµαστε ως πύλη ανάπτυξης, δηµιουργώντας προστιθέµενη αξία για την πόλη, την οικονοµία και την κοινωνία. Ως εκ τούτου, ανυποµονούµε να φιλοξενήσουµε το PSTF 2023 και να καλωσορίσουµε στην πόλη µας µερικούς από τους πιο σηµαντικούς και επιδραστικούς εκπροσώπους του διεθνούς κλάδου της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισµού παγκοσµίως».

«Η απόφασή µας να µεταφέρουµε την 7η διοργάνωση του PSTF στη Θεσσαλονίκη ήταν εύκολη, καθώς η πόλη εξελίσσεται ταχύτατα σε εποχικό κόµβο για το Βόρειο Αιγαίο, έχοντας τη φιλοδοξία να γίνει σηµαντικό homeport λιµάνι για µια διευρυµένη σεζόν και για όλες τις εταιρείες κρουαζιέρας που επιλέγουν να έχουν βάση στην Ελλάδα», δήλωσε ο Θεόδωρος Βώκος, Διευθύνων Σύµβουλος των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε.

«Μεταξύ άλλων, ένας από τους στόχους του 7ου Posidonia Sea Tourism Forum θα είναι η ανάδειξη νέων προορισµών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς ο κλάδος της κρουαζιέρας χρειάζεται περισσότερες επιλογές στο µέλλον», κατέληξε ο ίδιος.

Το PSTF 2023 διοργανώνεται µε την υποστήριξη της ΟΛΘ Α.Ε. ως Αδαµάντινου Χορηγού, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Τουρισµού και υποστηρίζεται από το Ναυτικό Επιµελητήριο της Ελλάδας, την CLIA, τη MedCruise και την ΕΕΚΦΝ.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post