Η ομάδα κάνει τη διαφορά!

Όταν τέτοια εποχή το 2021, το ΔΣ του ΠΟΙΑΘ, αποφάσιζε ένα φορτωµένο πρόγραµµα αγώνων που θα διοργάνωνε τη χρονιά που θα ακολουθούσε ανακοινώνοντας µαζί µε αυτούς και όλα όσα διαβάζετε στο περιοδικό που κρατάτε στα χέρια σας, όλοι µας γνωρίζαµε ότι οι δυσκολίες θα ήταν πολλές και η επιτυχία όλων όσων σχεδιάζονταν θα απαιτούσαν προγραµµατισµό, συνεργασία, καλό συντονισµό και κυρίως πάθος για το καλύτερο αποτέλεσµα.

Φυσικά όταν έφτασε το 2022 δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική πέρα από το να «σηκώσουµε τα µανίκια», να συνεργαστούµε για την επιτυχία του στόχου και να δουλέψουµε δίνοντας τον καλύτερό µας εαυτό. Αυτή η µικρή οµάδα που αποτελείται από τους ανθρώπους που απαρτίζουν την «ατµοµηχανή» του ΠΟΙΑΘ, γνώριζε καλά ότι ο Όµιλος είχε εναποθέσει πάνω της ένα τεράστιο έργο, µε µία πλειάδα αγώνων που ο ένας ακολουθούσε τον άλλο, χωρίς χρονικά περιθώρια ανάπαυλας ή δυνατότητες επαναπρογραµµατισµού.

Ο χρόνος υποστήριξης των αγώνων στη θάλασσα εναλλασσόταν µε τον χρόνο στις αίθουσες συναντήσεων για τον σχεδιασµό όλων όσων απαιτούνται για τη διοργάνωση τόσο σηµαντικών αγώνων, καθώς και από την επικοινωνία µε τους χορηγούς µέχρι τις επαφές µε τα ΜΜΕ. Από εκατοντάδες σηµαντικές συνεργασίες µέχρι τις εκατοντάδες συζητήσεις, αποφάσεις, ιδέες και εκτιµήσεις. Ο χρόνος, οι ηµέρες, οι στιγµές µοιραζόταν ανάµεσα στα e-mail και τη διοικητική οργάνωση έως την άµεση µεταφορά όλων µαζί στη θάλασσα, στα φουσκωτά, στο σκάφος Επιτροπής Αγώνων ή και όπου αλλού χρειαζόταν. Και αυτό ξανά και ξανά για τον επόµενο αγώνα και τον µεθεπόµενο.

Ήταν το καλοκαίρι του 2022 πολύ απαιτητικό για την οµάδα αυτή, ήταν δύσκολο, ήταν εξαντλητικό, µε εντάσεις αλλά και ευτυχισµένες στιγµές κυρίως µετά από κάθε απονοµή, όπου δρέπεις τους καρπούς των κόπων σου και αξιολογείς ως οµάδα τις επιτυχίες και τα λάθη σου, ώστε την επόµενη ηµέρα να βελτιωθείς γιατί η επόµενη διοργάνωση δεν αργεί. Όµως για όλους εµάς αυτό το καλοκαίρι θα µας θυµίζει ότι δουλέψαµε όλοι µαζί και ότι αυτό που το φθινόπωρο του ΄21 φάνταζε σχεδόν αδύνατο, το φθινόπωρο του ΄22 είναι µια γλυκιά ανάµνηση που µας κάνει όλους υπερήφανους.

Ήταν ένα στοίχηµα που κερδήθηκε!

Ο Πάνος Δημητρακόπουλος ασχολείται με την ιστιοπλοΐα από το 1974 με αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό του στις κατηγορίες, Optimist, Windsurfing και Laser. Έχει κερδίσει το Ράλλυ Αιγαίου δυο φορές στην κατηγορία I.O.R. ως πλήρωμα του σκάφους Col-X-Cool και είναι ιδρυτής της εταιρείας Paralos Events & Design που έχει την ευθύνη επικοινωνίας του Ράλλυ Αιγαίου από το 2000 έως σήμερα. Ταυτόχρονα έχει διατελέσει υπεύθυνος επικοινωνίας σε μία σειρά από Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανοικτής Θαλάσσης που οργανώθηκαν στην Ελλάδα. Ασχολείται με την δημοσιογραφία στην ιστιοπλοΐα από το 1982 ξεκινώντας από το περιοδικό Γιώτιγκ & Θάλασσα, έχει δουλέψει ως δημοσιογράφος στον Αντέννα και στις 24ώρες ενώ αρθρογραφεί στον ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΚΟΣΜΟ από το τεύχος 13. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει πτυχίο προπονητού Ιστιοπλοΐας Γ’ κατηγορίας από την Γ.Γ. Αθλητισμού
Previous Post Next Post