Πανελλήνιο Πρωτάθλημα J/24

Το Σάββατο 28, την Κυριακή 29 και τη Δευτέρα 30/4, διεξήχθη στην Πάτρα η 1η φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήµατος ιστιοπλοΐας µε σκάφη τύπου J/24. Ο αγώνας αυτός είχε ιδιαίτερη σηµασία καθώς αποτελούσε πρόβα (test event) για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθληµα ιστιοπλοΐας µε τα ίδια σκάφη (J/24) που έχει προγραµµατισθεί να διεξαχθεί, την ίδια εποχή, του χρόνου (2019), στην Πάτρα.

Από αγωνιστικής πλευράς, οι ιστιοδροµίες διεξήχθησαν µε κύριο χαρακτηριστικό τον δυνατό άνεµο και τη µεγάλη καιρική αστάθεια που είχε σαν αποτέλεσµα τη µετακίνηση του στίβου από τον παραδοσιακό χώρο, µπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ι.Ο.Πατρών. Ο δυνατός ανατολικός ταλαιπώρησε τα σκάφη, ακόµη και στο αγκυροβόλιό τους, ιδιαίτερα, το βράδυ του Σαββάτου, γεγονός που προβληµάτισε έντονα την οργανωτική επιτροπή εν όψει του Πανευρωπαϊκού, του χρόνου. Το επίπεδο του συναγωνισµού κρατήθηκε υψηλό και οι µάχες από τα πληρώµατα σε συνδυασµό µε τις αυξηµένες εντάσεις του ανέµου µάς χάρισαν εντυπωσιακές εικόνες, µε στιγµές υψηλής ιστιοπλοϊκής ικανότητας και συνεχείς βαθµολογικές ανατροπές.

To “JMANIA” του Γ. Παναγιωτίδη από το Ν.Ο. Παλαιού Φαλήρου και το “ΕΥΝΙΚΗ” του Δ. Αλτσιάδη από τον Ι.Ο. Αγ. Νικολάου Κρήτης µοιράστηκαν την 1η και 2η θέση, µε το “ΚΙΚΑ” του Ι. Διαλεκτάκη του Ν.Ο. Γαζίου Κρήτης στην 3η θέση. Πατρινό ενδιαφέρον είχε και το σκάφος “MOMENTUM” λόγω της συµµετοχής του αθλητή του Ιστιοπλοϊκού Οµίλου Πατρών Ι. Σιώκου ως µέλος του πληρώµατος που κατέλαβε την 7η θέση. Συµµετείχαν 9 σκάφη από έξι οµίλους.

Ο διοργανωτής όµιλος επιθυµεί να ευχαριστήσει όλες τις αποστολές και ιδιαίτερα τα µέλη και τους φίλους του Ιστιοπλοϊκού Οµίλου για τη στελέχωση των επιτροπών αγώνα και την προσφορά τους, τον κ. Σπ. Μπατιστάτο και τον κ. Μ. Κοκκώνη, τον Α.Ι.Ο. Ρίου “ΙΑΣΩΝ” για την αρωγή τους και κυρίως τον Ο.Λ.ΠΑ. που χωρίς την υλικοτεχνική υποδοµή του δεν θα ήταν δυνατό να διεξαχθεί η διοργάνωση.

Πέρα από το αµιγώς ιστιοπλοϊκό αθλητικό γεγονός, η διοργάνωση αυτή είναι µία ευκαιρία να διεξαχθεί σε κεντρικό σηµείο της πόλης µία ναυτική εκδήλωση προσδίδοντας στο θαλάσσιο πρόσωπο της πόλης άποψη, χρώµα και δράση.

Previous Post Next Post