“6ο Κύπελλο Optimist-Τρόπαιο Νίκου Σαρικαβάζη”

Άψογη διοργάνωση και τιμή στη Σοφία Μπεκατώρου

Με εννέα συνολικά ιστιοδροµίες σε τρεις µέρες, 250 συµµετοχές από 7 χώρες και παρουσία υψηλόβαθµών εκπροσώπων της αθλητικής και της πολιτειακής ηγεσίας στην τελετή απονοµής, έπεσε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου η αυλαία στο “6o Κύπελλο Optimist-Τρόπαιο Νίκου Σαρικαβάζη” που διοργάνωσε µε απόλυτη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία ο Ναυτικός Όµιλος Παλαιού Φαλήρου.

Οι νεαροί ιστιοπλόοι χάρηκαν για τρεις µέρες ιστιοπλοΐα υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες και την Κυριακή οι πρώτοι των πρώτων, ανά κατηγορία, ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών.

Τιµή στη Σοφία Μπεκατώρου

Κατά τη διάρκεια της απονοµής τιµήθηκε από τον Ναυτικό Όµιλο Παλαιού Φαλήρου για την προσφορά και το ήθος της στον ελληνικό αθλητισµό και την ιστιοπλοΐα η κάτοχος χρυσού και χάλκινου ολυµπιακού µεταλλίου, Σοφία Μπεκατώρου. Τη βράβευση πραγµατοποίησε ο γενικός γραµµατέας Αθλητισµού κ. Γιώργος Μαυρωτάς.

«Είµαι ιδιαίτερα χαρούµενη που βρίσκοµαι ανάµεσα σε φίλους και προπονητές µε αρκετούς από τους οποίους ξεκινήσαµε µαζί ιστιοπλοΐα. Ευχαριστώ τον Ναυτικό Όµιλο Παλαιού Φαλήρου για την τιµή που µου κάνει να µε βραβεύει ανάµεσα σε τόσα πολλά µικρά παιδιά. Είναι ένας Όµιλος που παραδοσιακά βγάζει ιστιοπλόους και στηρίζει το άθληµα. Το µοναδικό µήνυµα που θα ήθελα να στείλω στα παιδιά που ξεκινούν τώρα ιστιοπλοΐα είναι να κυνηγήσουν το όνειρό τους µέχρι τέλους», τόνισε στην οµιλία της στους παρευρισκοµένους η Σοφία Μπεκατώρου.

Οι νικητές της διοργάνωσης

Αναλυτικά οι τρεις πρώτοι σε κάθε κατηγορία στο “6o Κύπελλο Optimist-Τρόπαιο Νίκου Σαρικαβάζη” είναι οι εξής:

Κορίτσια U16

1.  Κλεοπάτρα Αναστασίου (Ναυτικός Όµιλος Παλαιού Φαλήρου)

2.  Χριστίνα-Μαρία Μένη (ΝΑΟ Παλαιάς Φώκαιας «Πυθέας»)

3.  Αµαλία Παπανικήτα (Ναυτικός Όµιλος Ελλάδας)

ΑΓΟΡΙΑ U16

1.  Δηµήτρης Μπήτρος (Ναυτικός Όµιλος Αίγινας)

2.  Αλέξανδρος Πιπεράκης (Ναυτικός Όµιλος Λαγονησίου)

3.  Στέφανος Τσάκος (Ναυτικός Όµιλος Παλαιού Φαλήρου)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ U12

1.  Αθηνά Σουλιώτη (Ναυτικός Όµιλος Παλαιού Φαλήρου)

2.  Ελένη Αλχανάτη (Ναυτικός Όµιλος Παλαιού Φαλήρου)

3.  Δέσποινα Θεοδωρακοπούλου (Όµιλος Φίλων Θαλάσσης)

ΠΑΙΔΕΣ U12

1.  Fikret Tacar (Teos Yacht & Sailing Club)

2.  Nikolay Bartolo (Birzebbuga Sailing Club)

3.  Γιώργος Καλλιβρούσης (ΝαυτικόςΌµιλος Άνδρου)

ΕΠΑΘΛΟ – OVERALL N. ΣΑΡΙΚΑΒΑΖΗΣ TROPHY 2020

Fikret Tacar (Teos Yacht & Sailing Club)

ΕΠΑΘΛΟ – ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΟΜΙΛΟΣ TROPHY 2020

Ναυτικός Όµιλος Παλαιού Φαλήρου

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΠΦ

Κλεοπάτρα Αναστασίου

Τις απονοµές στους νικητές πραγµατοποίησαν ο πρόεδρος Επιτροπής Αγώνων, Olympian και πρόεδρος του Συνδέσµου Προπονητών Ελλάδας Κώστας Μάνθος, ο πρόεδρος του Ναυτικού Οµίλου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Επιτροπής Ανοικτής Θάλασσας Άκης Τσαλίκης, ο δήµαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυµπιονικών Εύη Μωραϊτίδου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Οµοσπονδίας Αντώνης Δηµητρακόπουλος, ο βουλευτής Νέας Δηµοκρατίας Διονύσης Χατζηδάκης, ο πρόεδρος του ΝΟΠΦ Τάσος Βατίστας και ο αντιπρόεδρος του Οµίλου και πρόεδρος Επιτροπής Αγώνων Τάκης Σαρικαβάζης. Κατά τη διάρκεια της απονοµής απεύθυνε χαιρετισµό, εκ µέρους του υφυπουργού Αθλητισµού κ. Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος απέστειλε επιστολή, ο άµεσος συνεργάτης του, Πάρης Κοντέσης. Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν οι εταιρείες: “Οικονόµου Organizing & promotion”, “S&M Sailing And More.com”, “VMG Factory”. Επίσης τα παγωτά Buffalo γλύκαναν το τριήµερο τους 250 ιστιοπλόους. Το «6o Κύπελλο Optimist-Τρόπαιο Νίκου Σαρικαβάζη» στήριξαν το Υπουργείο Αθλητισµού, η Γενική Γραµµατεία Αθλητισµού, η Ελληνική Ολυµπιακή Επιτροπή, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυµπιονικών, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Οµοσπονδία και ο Δήµος Παλαιού Φαλήρου. Κατά τη διάρκεια των αγώνων οι λιλιπούτειοι ιστιοπλόοι είχαν την ευκαιρία να συνοµιλήσουν και µε τη χάλκινη ολυµπιονίκη Σοφία Παπαδοπούλου.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post