Olympic Marine, ένα ‘κόσμημα’ του Yachting και πυλώνας υποστήριξης του AEGEAN 600

Η Olympic Marine, δηµιουργήθηκε βασισµένη σε διεθνείς προδιαγραφές, έχοντας ως γνώµονα την άρτια εξυπηρέτηση των πελατών της, προσφέροντας µια άνετη διαµονή στις εγκαταστάσεις της πάντοτε µε σεβασµό στο περιβάλλον.

Η Olympic Marine διαθέτει ένα από τα µεγαλύτερα συγκροτήµατα εξυπηρέτησης θαλάσσιου τουρισµού και σκαφών αναψυχής στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της καταλαµβάνουν συνολικά παραθαλάσσια έκταση 165 στρεµµάτων, επιπλέον 100 στρέµµατα στο πλωτό τµήµα και διαθέτει 680 θέσεις ελλιµενισµού, ναυπηγοεπισκευαστική µονάδα, 700 θέσεις διαχείµασης σκαφών, υπηρεσία travel lift από 45t έως και 350t, έµπειρο προσωπικό για κάθε είδους εργασία και 24ωρη παρουσία ιδιωτικής εταιρείας security. H µαρίνα βραβεύεται συνεχώς µε τη γαλάζια σηµαία από το 2000 και έχει πιστοποιηθεί µε ISO 9001:2015.

Το Ναυπηγείο ιδρύθηκε το 1969 στο Λαύριο µε αρχική ονοµασία OLYMPIC YACHTS, και αποτέλεσε το ελληνικό πρότυπο µονάδας ναυπήγησης ιστιοπλοϊκών, και όχι µόνον, σκαφών από ενισχυµένο πλαστικό. Σήµερα, το ναυπηγείο αποτελεί µια ιδιόκτητη, πλήρως εξοπλισµένη και στελεχωµένη ναυπηγοεπισκευαστική µονάδα, η οποία βρίσκεται εντός της Olympic Marine, γεγονός που την καθιστά τη µοναδική µαρίνα στην Αττική που προσφέρει ολοκληρωµένες υπηρεσίες συντήρησης, επισκευής και αναβάθµισης του σκάφους σας. Περιλαµβάνει 4 κτίρια συνολικής έκτασης 7.000τ.µ, µε την πιο σύγχρονη υποδοµή και απασχολεί µόνιµο προσωπικό 60 ειδικευµένων εργαζοµένων διαφόρων ειδικοτήτων καθώς και µια σειρά από έµπειρους εξωτερικούς συνεργάτες. Το τµήµα ξυλουργείου είναι εφοδιασµένο µε µηχανήµατα CNC προκειµένου να καθίσταται δυνατή η πλήρης κατασκευή του εσωτερικού ενός σκάφους. Παράλληλα λειτουργεί τµήµα 3D Design & Engineering µε δυνατότητα εκτέλεσης µελετών σχεδιασµού και ανάλυσης πεπερασµένων στοιχείων καθώς και προσοµοίωσης. Το ειδικά σχεδιασµένο Advanced Composite Shop για κατασκευή σκαφών από ανθρακονήµατα και πολυεστέρα µε τη µέθοδο vacuum infusion φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στο άµεσο µέλλον τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά. Το πρώτο σκάφος γραµµής παραγωγής του ανανεωµένου ναυπηγείου της Olympic Marine, αποτελεί το Ο60, ένα πρωτοποριακό project, το οποίο συνδυάζει την αισθητική, τη λειτουργικότητα , την άνεση και την αποδοτικότητα σε ένα µηχανοκίνητο σκάφος µήκους 18 µ. και πλάτους 6 µ. Επιπλέον, σε ένα νέο κτίριο επιφάνειας 2.000τ.µ. θα κατασκευαστεί από την Olympic Marine, ένα superyacht 52m σχεδιασµένο από τον Juan Kouyoumdjian.

Τέλος, η Olympic Marine στοχεύει στη δυναµική ανάπτυξη και εξέλιξη του θαλάσσιου τουρισµού στην Ελλάδα. Βασιζόµενη σε αυτό το όραµα, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσει για 2η συνεχόµενη χρονιά, στις εγκαταστάσεις της, δύο πολύ σηµαντικές διοργανώσεις. Στις αρχές του Ιουλίου, θα υποδεχτεί σκάφη και πληρώµατα από όλον τον κόσµο, για να συµµετάσχουν στον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα 600 ναυτικών µιλίων, “AEGEAN 600”. Oι διαγωνιζόµενοι θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο µοναδικό θαλάσσιο στίβο του νοτίου Αιγαίου, που είναι γεµάτος ιστιοπλοϊκές προκλήσεις, παραπλέοντας περισσότερα από 15 νησιά απαράµιλλης οµορφιάς. Επίσης, στις αρχές του Οκτωβρίου, θα πραγµατοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της, το 2ο Olympic Yacht Show, µε πλωτό και χερσαίο εκθεσιακό τµήµα. Tο πλωτό ναυτικό σαλόνι που διεξήχθη την προηγούµενη χρονιά µε εξαιρετική επιτυχία, αποτέλεσε πλατφόρµα επανεκκίνησης για την αγορά του σκάφους αναψυχής και του θαλάσσιου τουρισµού, ενώ βραβεύτηκε µε το Bronze Βραβείο στην κατηγορία Φεστιβάλ/Εκθέσεις στα Tourism Awards 2022. Σε σύντοµο χρονικό διάστηµα θα επικυρωθεί και η ίδρυση του Ναυτικού Οµίλου της Olympic Marine, γεγονός που ευελπιστούµε να φέρει µικρούς και µεγάλους πιο κοντά στον κόσµο της θάλασσας και της ιστιοπλοΐας.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post