Νέα κατηγορία σκαφών στο 55ο Ράλλυ Αιγαίου

Τα Super Yachts ταξιδεύουν στο Αιγαίο

Η οργανωτική επιτροπή του 55ου Ράλλυ Αιγαίου αποφάσισε να προσθέσει στο πρόγραμμα του 2018 και την κατηγορία σκαφών Super Yachts, επιπλέον από τις κατηγορίες Orc club, Orc International και IRC.
Ο άνθρωποι του ΠΟΙΑΘ κάνουν το άνοιγμα στην κατηγορία Super Yachts. Θέλοντας να δώσουν την ευκαιρία σε περισσότερα σκάφη, αλλά και σε σκάφη που κατά κάποιο τρόπο ήταν αποκλεισμένα από τα μεγάλα ιστιοπλοϊκά γεγονότα της χώρας μας, να βιώσουν τις δυσκολίες αλλά και τις χαρές του Ράλλυ Αιγαίου, ενός αγώνα που θα έλεγε κάνεις ότι είναι σχεδιασμένος στα μέτρα τους, αφού οι διαδρομές ξεπερνούν τα 100 ναυτικά μίλια. Επίσης η συμμετοχή των σημερινών Super Yachts μπορεί να θεωρηθεί ως μία ιστορική ιστιοπλοϊκή αναδρομή αφού τα σκάφη που έτρεξαν στα πρώτα Ράλλυ Αιγαίου, ήταν τα Super yachts της εποχής του ’60.
Η συμμετοχή τους στο Ράλλυ Αιγαίου θα προσφέρει στους ιδιοκτήτες και τα πληρώματά των σκαφών αυτών, τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουν και να βαθμολογηθούν μεταξύ τους, διεκδικώντας το βαρύτιμο και ταυτόχρονα ιστορικό τρόπαιο του κορυφαίου αγώνα ανοικτής θαλάσσης της χώρας μας,
Στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότερα από δεκαπέντε σκάφη της κατηγορίας Super Yachts που μπορούν να ενταχθούν στην κατηγορία αυτή. Η προσπάθεια να μπουν σε αγωνιστική λογική θα ξεκινήσει από τον αγώνα της Ύδρας του ΠΟΙΑΘ στις 25 Μαρτίου 2018, θα συνεχιστεί με το Posidonia Cup την 1 Ιουνίου 2018 και θα κορυφωθεί με τη συμμετοχή στο 55ο Ράλλυ Αιγαίου.

Avatar
by
Previous Post Next Post