Με αγάπη για τον αθλητισμό

Με αγάπη για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και από τις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας, η ειδησεογραφική ιστοσελίδα www.welovesports.gr άνοιξε ‘πανιά’ με στόχο να αποτελέσει τον φάρο της ενημέρωσης σε έναν χώρο που οι περισσότεροι τον θυμούνται ύστερα από μία μεγάλη επιτυχία σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στις 20 Δεκεμβρίου, οι ιθύνοντες του site διοργάνωσαν αντί για μία παρουσίαση μία φιλανθρωπική βραδιά για τoν πρωταθλητή των καταδύσεων Ανδρόγεω Σαμψάκη, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια μίας προπόνησης.
Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία. Άνθρωποι του αθλητισμού, Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές, παράγοντες, αλλά και καλλιτέχνες και προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής της χώρας μας έδωσαν το ‘παρών’ και ευχήθηκαν να είναι ‘καλοτάξιδο’.
«Εμάς, ως Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, μας δίνει μεγάλη χαρά να υπάρχουν καινούργιες ιστοσελίδες που ασχολούνται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που είναι τα αθλήματα τα οποία βρίσκονται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Οπότε χαιρόμαστε πολύ και ευχόμαστε στο welovesports κάθε επιτυχία», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ενώ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης, Ιωάννης Μαραγκουδάκης, πρόσθεσε: «Ο ΠΟΙΑΘ αγκαλιάζει κάθετι που έχει σχέση με τον αθλητισμό. Εύχομαι καλή επιτυχία».
«Αποτελούσε μεγάλη ανάγκη μία τέτοια ιστοσελίδα και πιστεύω ότι έχετε καλύψει ένα μεγάλο κενό, το οποίο υπήρχε πάρα πολλά χρόνια γιατί καλώς ή κακώς τα περισσότερα ΜΜΕ ασχολούνται με τα διαδεδομένα αθλήματα. Το welovesports έρχεται για να καλύψει αυτό το κενό. Τα πρώτα βήματα είναι, ήδη, πολύ καλά, εξαιρετικά θα έλεγα. Εύχομαι να συνεχίσει έτσι, να λαμβάνει και πρωτοβουλίες όπως η σημερινή και να προβάλει τα ολυμπιακά αθλήματα, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και γενικά ιδεώδεις του αθλητισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, Σωτήρης Τριανταφύλλου.
Από την πρώτη στιγμή την εκδήλωση «Για τον Ανδρόγεω» αγκάλιασε η Σοφία Μπεκατώρου. Η χρυσή ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια και για την ιστοσελίδα του welovesports: «Θεωρώ ότι η προσέγγιση είναι διαφορετική. Είναι πιο ανθρώπινη, πιο μοντέρνα. Προσεγγίζει σε πολλά επίπεδα τους αθλητές και όλα τα αθλήματα, επομένως πιστεύω ότι θα καλύψει ένα μεγάλο κενό και θα βοηθήσει στην πιο έγκαιρη ενημέρωση στο ‘κλίμα’ της γρήγορης πληροφορίας.»
Μεγάλη τιμή αποτέλεσε η παρουσία στην εκδήλωση του πατέρα του Ανδρόγεω, Γιάννη Σαμψάκη. Με ιδιαίτερη ευαισθησία περιέγραψε τον τιτάνιο αγώνα που δίνει ο γιός του και ζήτησε την ενεργό συμπαράσταση και βοήθεια της πολιτείας και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας προκειμένου ο πρωταθλητής των καταδύσεων να μεταβεί σε ειδικό κέντρο στο εξωτερικό για την αποκατάσταση της υγείας του. Το welovesports.gr για τον σκοπό αυτό διοργάνωσε λαχειοφόρο με πολλά και σημαντικά δώρα και όλα τα έσοδα δόθηκαν στην οικογένεια του Ανδρόγεω, ως μια ελάχιστη συμβολή στην προσπάθεια που καταβάλλει.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο Οίκος Υψηλής Ραπτικής “Τρανούλη” με πρωταγωνιστές Έλληνες ολυμπιονίκες, ντυμένους κατάλληλα, παρουσίασε το κίνημα TAKE ME HOME, με το αίτημα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα και όχι μόνο, στην Ελλάδα.
«Ήρθαμε κυρίως για τον Ανδρόγεω. Δεν είναι ούτε το “Take Me Home”, αλλά ούτε τόσο πολύ το welovesports. Ήρθαμε όλοι για να βοηθήσουμε αυτό το παιδί. Πραγματικά θέλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και να σταθούμε δίπλα του και να γίνει όπως ήταν πριν. Θεωρώ ότι αποτελούσε τη βασική μας ελπίδα για διάκριση στο Τόκιο, το 2020, γιατί όπως παρακολουθούσα τον Ανδρόγεω, έτσι παρακολουθώ και άλλους νέους αθλητές. Δυστυχώς του συνέβη αυτή η άτυχη στιγμή. Να ευχηθούμε το καλύτερο και να μην είναι σήμερα η τελευταία φορά που ενδιαφερόμαστε για εκείνον, αλλά να γίνουν και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις στο μέλλον. Κουράγιο στην οικογένειά του, να ξανασταθεί στα πόδια του και να βγει νικητής από αυτόν τον, διαφορετικό, αγώνα», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη.
Ο Σπύρος Γιαννιώτης στήριξε από την πρώτη στιγμή την εκδήλωση του welovesports και μίλησε και για την ιστοσελίδα: «Ο Ανδρόγεως προέρχεται από έναν κοντινό σε εμένα χώρο, αυτόν της πισίνας, αλλά και πάλι είναι ένας αθλητής που έπαθε ένα ατύχημα. Νομίζω ότι χρειάζεται τόσο την ηθική, όσο και την οικονομική στήριξη όλων μας. Η σημερινή, αλλά και οι άλλες ενέργειες που έχουν γίνει είναι πολύ σημαντικές για να βρεθούν χρήματα και να μπορέσει να κάνει τις θεραπείες που χρειάζεται για να ξανασταθεί στα πόδια του και να είναι καλά στην υγεία του. Σε ότι αφορά το welovesport, σίγουρα έλειπε μία τέτοια ιστοσελίδα από τον χώρο του ελληνικού αθλητισμού, καθώς τα λεγόμενα ‘ερασιτεχνικά’ αθλήματα χρειάζονται προβολή».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη με τα μέλη του δ.σ. Εύη Μωραιτίδου, Βούλα Ζυγούρη, τα μέλη της ΕΟΕ Μιχάλης Φυσεντζίδης, ο Γιώργος Λενός, η Ξένια Αργειτάκη, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου Σωτήρης Τριανταφύλλου, η υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Ντόρα Πάλλη, οι ολυμπιονίκες Στέλιος Μυγιάκης, Σοφία Μπεκατώρου, Σπύρος Γιαννιώτης, Βαλέριος Λεωνίδης, Δημήτρης Μούγιος, Κατερίνα Θάνου, Παύλος Καγιαλής, Κλέλια Πανταζή, Άννυ Πανταζή, Έφη Παππά, Μορφούλα Ντώνα, Κώστας Φιλιππίδης, Σωτήρης Τράκας, πολλοί παλαιοί πρωταθλητές, όπως οι Γιάννης Γαρύφαλλος, Μαρία Χριστοφορίδου, Άννα Στρούμπου, Σταυρούλα Σαμαρά, Κατερίνα Σαραντοπούλου, αλλά και νέοι, όπως Μαρία Μπόζη, Ραφαηλίνα Κλωναρίδου, Κατερίνα Δίβαρη, Νίκος Ηλιόπουλος, μέλη της εθνικής ομάδας πόλο κ.α.
Η αθλητική ιστοσελίδα www.welovesports.gr έχει ως στόχο να βρίσκεται κοντά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, στα ολυμπιακά, και όχι μόνο, αθλήματα. Αποτελείται από μια μεγάλη αθλητική παρέα, με ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει τον αθλητισμό από διάφορες θέσεις και φιλοδοξούν να γίνουν η φωνή του κάθε αθλήματος, του κάθε αθλητή και της κάθε αθλήτριας.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post