Βούλα Κοζομπόλη & Βούλα Ζυγούρη

Ο ΠΟΙΑΘ έχει δώσει τη δυνατότητα στους Έλληνες Ολυμπιονίκες να κάνουν δωρεάν μαθήματα στη σχολή του Ομίλου και να έλθουν “κοντά” στην ιστιοπλοΐα. Τη δυνατότητα αυτή έχουν εκμεταλλευτεί μέχρι στιγμής τέσσερις Ολυμπιονίκες και οι νέες σειρές αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον κι άλλων αθλητών, που μας έχουν δοξάσει στο παρελθόν. Την τελευταία σειρά μαθημάτων παρακολούθησαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, και η γενική γραμματέας του Συλλόγου, Βούλα Ζυγούρη. Και οι δυο τους παρακολούθησαν όλα τα μαθήματα, θεωρητικά και πρακτικά, και στο τέλος πέρασαν με επιτυχία τις τελικές εξετάσεις. Η ασημένια Ολυμπιονίκης του πόλο, Βούλα Κοζομπόλη, και η τέταρτη Ολυμπιονίκης της πάλης, Βούλα Ζύγουρη, μίλησαν για την εμπειρία τους, όσα πήραν από τη σχολή, αλλά και για τη σχέση του Ομίλου με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών.
Πως πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με την ιστιοπλοΐα;
Βούλα Κοζομπόλη: «Είμαι λάτρης τόσο του γλυκού, όσο και του αλμυρού νερού. Μόλις ολοκλήρωσα την καριέρα μου στο πόλο, με πλησίασε η Σοφία Μπεκατώρου και μου έριξε την ιδέα και αρχίσαμε την αγωνιστική ιστιοπλοΐα και αρχίσαμε να συμμετέχουμε σε αγώνες . Στη συνέχεια έμεινα έγκυος και την άφησα, αλλά η αγάπη υπήρχε και ήθελα να ξανά ασχοληθώ. Ο ΠΟΙΑΘ μου έδωσε την ευκαιρία και την εκμεταλλεύτηκα. Η ιστιοπλοΐα μου αρέσει και θα είμαι κοντά και θα παίρνω σίγουρα μέρος σε αγώνες».
Βούλα Ζυγούρη: «Σκέφτηκα να εκμεταλλευτώ την προσφορά του ΠΟΙΑΘ και να γνωρίσω ένα ακόμη άθλημα».
Τους τελευταίους δύο μήνες πραγματοποιήσατε τα μαθήματα ιστιοπλοΐας του ΠΟΙΑΘ. Πως ήταν η εμπειρία σας;
Βούλα Κοζομπόλη: «Η σχολή του ΠΟΙΑΘ είναι υψηλού επιπέδου και προσφέρει ολοκληρωμένη θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εξάσκηση».
Βούλα Ζυγούρη: «Η σχολή του ΠΟΙΑΘ είναι η αρχαιότερη σχολή ιστιοπλοΐας και απ΄αυτήν έχουν αποφοιτήσει πάρα πολλοί ιστιοπλόοι. Προσωπικά έμαθα πάρα πολλά και σίγουρα ήταν μία εξαιρετική εμπειρία».
Ήταν χρήσιμα αυτά που μάθατε στη σχολή;
Βούλα Κοζομπόλη: «Πραγματικά τα μαθήματα είναι τόσο προσεγμένα από τον υπεύθυνο της σχολής, τον κ. Στρούζα, που διδάσκεσαι όσα πρέπει να ξέρεις γύρω από την ιστιοπλοΐα. Οι καθηγητές και οι εκπαιδευτές είναι πολύ έμπειροι και προσέχουν και την παραμικρή λεπτομέρεια. Παράλληλα, το βιβλίο που διαθέτει η σχολή είναι εξαιρετικό και έχει μέσα όλες τις πληροφορίες και μπορείς να το συμβουλευτείς οποιαδήποτε στιγμή».
Βούλα Ζυγούρη: «Θεωρώ ότι στα θεωρητικά και στα πρακτικά μαθήματα έμαθα όλα όσα χρειάζεται να ξέρει κάποιος, για να μπορέσει να ταξιδέψει ένα σκάφος με ασφάλεια. Έλαβα πληροφορίες και εξάσκηση σχετικά με τη ναυτιλία, τη μετεωρολογία, την πλεύση, τη χάραξη πορείας κλπ.. Σημαντικό ήταν και το κομμάτι των μαθημάτων, το οποίο αφορούσαν τις πρώτες βοήθειες και τη ναυαγοσωστική».
Ποια είναι η σχέση του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών με τον ΠΟΙΑΘ;
Βούλα Κοζομπόλη: «Η σχέση μας με τον ΠΟΙΑΘ και με τον Πρόεδρο, κ. Ιωάννη Μαραγκουδάκη, είναι άριστες. Τον ευχαριστούμε για την ευκαιρία, που μας δίνει να βρεθούμε κοντά στην ιστιοπλοΐα και να μάθουμε τα μυστικά της. Μέχρι στιγμής το δίπλωμα τους έχουν πάρει τέσσερις Ολυμπιονίκες και συγκεκριμένα εγώ, η Βούλα Ζυγούρη, ο Δημήτρης Μούγιος και ο Διονύσης Αγγελόπουλος. Ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από άλλους Ολυμπιονίκες και αναμένεται μάλιστα να ξεκινήσουν άμεσα μαθήματα».
Βούλα Ζυγούρη: «Ως Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών στηρίζουμε τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες, που στηρίζονται με τον αθλητισμό, την παιδεία, την υγεία και τον πολιτισμό. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε κάθε χρόνο το Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου, που διοργανώνει ο ΠΟΙΑΘ. Ο Όμιλος από την πλευρά του μας δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθούμε ενεργά με την ιστιοπλοΐα και ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο, κ. Ιωάννη Μαραγκουδάκη».
Aπόφοιτος δημοσιογραφίας του ΙΙΕΚ "ΑΚΜΗ"
Previous Post Next Post