Χάλκινο μετάλλιο η Καραχάλιου στο Ευρωπαϊκό ILCA 6

Στη Βάρνα της Βουλγαρίας ήταν το πρώτο µεγάλο αθλητικό ραντεβού για τη Βασιλεία Καραχάλιου µετά τους Ολυµπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια των ILCA 6 (πρώην Laser Radial) πήρε µέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθληµα της ιστιοπλοϊκής της κατηγορίας, που διεξήχθη στη Βουλγαρία, και βρέθηκε ανάµεσα στις πρωταγωνίστριες. Ύστερα από δέκα ιστιοδροµίες κατέκτησε το χάλκινο µετάλλιο µε 60 β.π. Πρώτη ήταν η Α. Μπαρβίνσκα από την Πολωνία µε 34 βαθµούς και δεύτερη η Ολλανδέζα Μ. Ζόνκερ µε 54 βαθµούς. Η Μαρία Βλάχου κατετάγη 57η µε 478 βαθµούς. Πήραν µέρος 66 σκάφη.

Παρόλο που ήταν Φθινόπωρο το κρύο ήταν τσουχτερό στη θαλάσσια περιοχή της Βάρνας. Όλοι οι ιστιοπλόοι κατέβαλλαν τη µέγιστη προσπάθεια για να ανταπεξέλθουν στις καιρικές συνθήκες. Η 3η θέση ικανοποίησε την Ελληνίδα πρωταθλήτρια. «Αυτό το πρωτάθληµα αποτελεί τη µεγάλη αρχή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στους άντρες, εντυπωσιακή ήταν η προσπάθεια του νεαρού Ιάσωνα Κεφαλλωνίτη. Ήρθε 5ος µε 35 βαθµούς σε 26 σκάφη και 4ος στην κατηγορία U21. Ο Βασίλης Μπούµπης πήρε την 8η θέση µε 52 β. και στα U21 ήταν 6ος. Ο Κωνσταντίνος Μαγγίνας τερµάτισε 15ος µε 117β. και ο Αθανάσιος Τουρής 26ος µε 214 βαθµούς.

Στα ILCA 7, στον χρυσό στολίσκο των 49 σκαφών, ο Δηµήτρης Παπαδηµητρίου ήταν 23ος µε 176 βαθµούς, ο Αντώνης Μπουγιούρης 25ος µε 183β. και ο Αναστάσιος Παναγιωτίδης 41ος µε 250 βαθµούς. Στον αργυρό στολίσκο των, επίσης, 49 σκαφών ο Αριστοτέλης Χατζησταµατίου τερµάτισε 43ος µε 389β., ο Χρήστος Μποµποτάς 45ος µε 412β. και ο Δηµήτρης Αναστασιάδης 49ος µε 466 βαθµούς.

Η Βασιλεία Καραχάλιου ολοκλήρωσε αγωνιστική τη χρονιά µε το Παγκόσµιο Πρωτάθληµα της κατηγορίας ILCA 6 (πρώην  Laser Radial), που διεξήχθη στο Αλ Μουσανάχ του Οµάν. Η ιστιοπλόος µας έκανε πολύ καλή εµφάνιση και µε 97 βαθµούς κατέλαβε την 7η θέση σε σύνολο 63 σκαφών. Οι θέσεις της στις 11 ιστιοδροµίες ήταν 18, 7, 5, 10, 18, 8, 8, 42, 8, 19 και 15 αντίστοιχα. Στη γενική βαθµολογία η Καραχάλιου αφαίρεσε τις δύο χειρότερες κούρσες της, δηλαδή την 8η και την 10η. «Είµαι ιδιαίτερα χαρούµενη διότι ολοκλήρωσα της συµµετοχή µου χωρίς ούτε µία κίτρινη σηµαία. Ώρα για ένα διάλειµµα για να επανέλθουµε πιο δυνατοί», υπογράµµισε µετά τον αγώνα.

Την πρώτη θέση κατέλαβε η Βελγίδα Ε. Πλάσχερτ µε 71 βαθµούς και ακολούθησαν η Α. Μπαρβίνσκα (Πολωνία) µε τους ίδιους βαθµούς και η Β. Αντρουλίτ (Λιθουανία) µε 73 βαθµούς.

Η Σπυριδούλα ‘Ιριδα Σπανέα είναι από το 1999 συντάκτρια αθλητικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Καθημερινή». Έχει ειδικευτεί στα ολυμπιακά (εκτός ποδοσφαίρου και μπάσκετ) και τα μη ολυμπιακά αθλήματα και βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στους ανθρώπους του αθλητισμού. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η ιστιοπλοΐα, στην οποία έχει ιδιαίτερη αδυναμία διότι θεωρεί ότι είναι ένα άθλημα για ανθρώπους με ανοικτούς ορίζοντες. Το 2005 έγινε η πρώτη γυναίκα που εξελέγη στο Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Την ίδια χρονιά άρχισε να εργάζεται ως καθηγήτρια στο τμήμα της δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όπου, μέχρι σήμερα, διδάσκει δημοσιογραφία και επικοινωνία. Έχει δουλέψει στην τηλεόραση τόσο ως παρουσιάστρια όσο και ως ρεπόρτερ (EΡΤ, ALPHA DIGITAL, Eurosport κλπ), συνεργάζεται με πολλά περιοδικά (Κάπα, Crash, Hellenic Business, Άθλον, Ιστιοπλοϊκός Κόσμος κ.α), ενώ αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα www.we24.gr. Τα τελευταία 16 χρόνια έχει εργαστεί στην επικοινωνία και την προβολή των περισσότερων από τις μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που διεξήχθησαν στη χώρα μας (γυμναστική, άρση βαρών, πάλη, τζούντο, κανόε καγιάκ, ιστιοπλοΐα, πυγμαχία, καράτε, στίβου, κωπηλασία, μπιτς βόλεϊ κ.α), με κορυφαίες τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τους Παγκόσμιους Αγώνες «Special Olympics» του 2011. Για την προσφορά της στο αθλητικό κίνημα, αλλά και στην ελληνική γλώσσα έχει βραβευτεί από την «Παγκόσμια Κίνηση Ελληνοφώνων Γυναικών", από ελληνικές και διεθνείς ομοσπονδίες, όπως και συλλόγους.
Previous Post Next Post