Από τον Έβρο έως την Κρήτη ιστιοπλοΐα για άτομα με αναπηρία

Μία σηµαντική πρωτοβουλία της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Οµοσπονδίας (ΕΙΟ) που αποσκοπεί να ανοίξει νέες προοπτικές για την ενσωµάτωση περισσότερων ατόµων µε αναπηρία στο άθληµα της ιστιοπλοΐας υλοποιείται µε αποκλειστική δωρεά του Ιδρύµατος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το πρόγραµµα “Hellenic Wind4all” της ΕΙΟ απευθύνεται σε όλα τα άτοµα µε αναπηρίες ανεξαρτήτως ηλικίας και στοχεύει στην ανάπτυξη της Ιστιοπλοΐας για ΑµεΑ πανελλαδικώς. Με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύµατος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ενισχύεται η δυνατότητα προσβασιµότητας και εξοικείωσης µε τη θάλασσα και το άθληµα της ιστιοπλοΐας µε ευχάριστο και ασφαλή τρόπο.

Ο κόσµος της θάλασσας και της ιστιοπλοΐας δεν κάνει διακρίσεις, είναι ανοιχτός σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας ή αναπηρίας. Η επαφή µε τη θάλασσα λειτουργεί θεραπευτικά, χαρίζοντας την ελευθερία και την κινητικότητα που συχνά λείπουν από τη ζωή των ανθρώπων µε αναπηρία και η δραστηριότητα στη θάλασσα ενισχύει την κοινωνικοποίηση και τη σωµατική ενδυνάµωσή τους.

Οι όµιλοι που εντάσσονται αρχικά στο πρόγραµµα “Hellenic Wind4all” µε τη δηµιουργία οµάδων Ιστιοπλοΐας για άτοµα µε αναπηρίες και ενισχύονται µέσω της δωρεάς του Ιδρύµατος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στην προµήθεια ειδικών σκαφών και εξοπλισµού, καθώς και στην καθοδήγηση και εκπαίδευση των οµάδων και του τοπικού προπονητή από εξειδικευµένο προπονητή της ΕΙΟ είναι ο Ναυτικός Όµιλος Αλεξανδρούπολης, ο Ναυτικός Όµιλος Χίου, ο Ναυτικός Όµιλος Ηρακλείου, ο Ιστιοπλοϊκός Όµιλος Πατρών και ο Ναυτικός Όµιλος Βόλου και Αργοναύτες. Μέσω της δωρεάς εξασφαλίζεται η συµµετοχή και στήριξη και άλλων οµίλων ανά την Ελλάδα για την επόµενη τριετία.

Μέχρι σήµερα η δυνατότητα στα άτοµα µε αναπηρίες να γνωρίσουν και να απολαύσουν το άθληµα της ιστιοπλοΐας υπάρχει µόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Πλέον, µέσω του προγράµµατος “Hellenic Wind4all” της ΕΙΟ µε αποκλειστική δωρεά του Ιδρύµατος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), που µέσα από την κοινωφελή δράση του έχει στηρίξει επανειληµµένως τόσο το άθληµα της ιστιοπλοΐας όσο και ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικά οµάδες, υλοποιείται ο σκοπός και το όραµα για την προσβασιµότητα ακόµη περισσότερων ατόµων µε αναπηρίες στο άθληµα της ιστιοπλοΐας και στη θάλασσα σε όλη τη χώρα.

Η Ελλάδα εδώ και χρόνια εκπροσωπείται από ιστιοπλόους αθλητές ΑµεΑ σε παγκόσµια και ευρωπαϊκά πρωταθλήµατα αλλά και στους Παραολυµπιακούς Αγώνες.

Η Παγκόσµια αλλά και η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Οµοσπονδία έχουν εντάξει το άθληµα για ΑµεΑ στα µητρώα τους και δεν υπάρχει ξεχωριστή οµοσπονδία για τα άτοµα µε κινητική αναπηρία.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post