Για τέταρτη συνεχόµενη χρονιά το Επιµελητήριο Εύβοιας, ο Ιστιοπλοϊκός Χαλκίδας και το Σωµατείο Αλληλοβοήθειας Μελών Επιµελητηρίου Εύβοιας συνδιοργάνωσαν µε απόλυτη επιτυχία την Evia Island Regatta 2022.

Ο αγώνας έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή του Νότιου Ευβοϊκού Κόλπου µε την εκκίνηση να δίνεται στον Κόλπο Καρύστου. Κατά γενική οµολογία οι κυβερνήτες σκαφών έπλευσαν µε όλες τις συνθήκες ανέµου και αυτό κράτησε αµείωτο το ενδιαφέρον για µία θέση στο βάθρο.

Έτσι το Σάββατο 23 Ιουλίου κυβερνήτες και πληρώµατα παρέλαβαν τα αναµνηστικά που τους είχε ετοιµάσει η Οργανωτική Επιτροπή και εν συνεχεία µονοµάχησαν στον θαλάσσιο στίβο, σε µία τριγωνική διαδροµή µε παλινδρόµηση. Οι συνθήκες του αγώνα δυσκόλεψαν τους αγωνιζόµενους καθώς επικράτησαν άνεµοι έντασης 18-30 knots και διεύθυνση ανέµου βόρειος. Το ίδιο βράδυ ο Δήµος Καρύστου υποδέχθηκε τους αγωνιζόµενους σε µία ωραία τελετή µε φαγητό και µουσική παρουσία εκλεκτών καλεσµένων.

Την Κυριακή 24 Ιουλίου διεξήχθη µία άκρως ενδιαφέρουσα κούρσα καθώς ο άνεµος είχε συνεχείς αλλαγές ως προς τη διεύθυνση και την ένταση. Μία απαιτητική ιστιοδροµία ως προς την τακτική που οδήγησε τα πληρώµατα στα όρια τους για να καταφέρουν να τερµατίσουν. Οι θέσεις των σκαφών άλλαζαν συνεχώς στον θαλάσσιο στίβο.

Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου τα πληρώµατα είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν µετά από δύο απαιτητικές αγωνιστικές ηµέρες καθώς η Οργανωτική Επιτροπή είχε διοργάνωσει beach party στην παραλία Μεγάλη Άµµο Μαρµαρίου.

Την επόµενη ηµέρα τα σκάφη εκκίνησαν από την Κάρυστο µε προορισµό τον Κάραβο Αλιβερίου. Διένυσαν 40 ναυτικά µίλια περίπου µε ευνοϊκές συνθήκες ανέµου µέχρι το πρώτο µισό της διαδροµής. Έπειτα έπεσε η ένταση του ανέµου και τελικά πλησιάζοντας στον τερµατισµό συνάντησαν τον γνωστό “Αλιβεριώτη” (ΒΑ) µε ένταση ανέµου 16-25 knots.

Η Τετάρτη 27 Ιουλίου ήταν ηµέρα ξεκούρασης και ο Δήµος Κύµης-Αλιβερίου υποδέχθηκε τα πληρώµατα µε µία τελετή που περιλάµβανε φαγητό και µουσική. Εντυπωσιακή ήταν η εκκίνηση που δόθηκε στον Κάραβο καθώς τα σκάφη µονοµάχησαν για να καβαντζάρουν τη σηµαδούρα στα όρτσα µε σύµµαχο τον “Αλιβεριώτη”.

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου η δήµαρχος Χαλκιδέων υποδέχθηκε τα πληρώµατα µε µία συναυλία στο κέντρο της πόλης και δίνοντας στους αγωνιζόµενους µία τσάντα µε τοπικά προϊόντα της Εύβοιας. Επίσης στα πλαίσια της Evia Island Regatta 2022 πραγµατοποιήθηκε φεστιβάλ γαστρονοµίας από το Επιµελητήριο Εύβοιας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Τέλος το Σάββατο 30 Ιουλίου ολοκληρώθηκε ο αγώνας µε µία παράκτια ιστιοδροµία που περιλάµβανε όλες τις πλεύσεις και µε συνθήκες ανέµου 18-20 knots και διεύθυνση βόρειος. Η ηµέρα έκλεισε µε την τελετή λήξης-απονοµές επάθλων στους διακριθέντες και πραγµατοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Οµίλου Χαλκίδας.

Αποτελέσµατα

Previous Post Next Post