Μεγάλη ικανοποίηση από FISA και Οργανωτική επιτροπή για την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού U23 στα Γιάννενα

Η Ελλάδα και τα Γιάννενα προετοιµάζουν ένα ευρωπαϊκό πρωτάθληµα αντάξιο της παράδοσης που έχουν χτίσει στο παρελθόν. Αυτό είναι το συµπέρασµα όλων των εµπλεκοµένων φορέων της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήµατος U23 ανάµεσα στους οποίους και εκπρόσωποι της Παγκόσµιας Οµοσπονδίας που θα διεξαχθεί στην Παµβώτιδα λίµνη στις 7 και 8 Σεπτεµβρίου.

Έχοντας ξεκινήσει την τελευταία τους επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του κωπηλατοδροµίου των Ιωαννίνων η τριµελής αντιπροσωπεία της FISA καθώς και τα µέλη της Οργανωτικής Επιτροπής παρουσία του δηµάρχου Ιωαννιτών αλλά και του εκπροσώπου του ΠΕΑΚΙ είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο των εργασιών και την πεποίθησή τους ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθληµα θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.

Το πρόγραµµα προετοιµασίας για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθληµα Νέων ‘βαδίζει’ κανονικά, όµως, καθώς έχουµε µπει πλέον στο τελευταίο τρίµηνο πριν από τη διοργάνωση, οι µηχανές πρέπει να πάνε στο φουλ για να είναι όλα έτοιµα στην ώρα τους, υπογράµµισε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων και πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Καρράς. Ιδιαίτερη µνεία έκανε στον υγρό στίβο της λίµνης Παµβώτιδας, ο οποίος τελεί υπό γενική ανακατασκευή και, όπως ανέφερε, «θα εξασφαλίσει το µέλλον της πόλης των Ιωαννίνων για κωπηλατικές διοργανώσεις».

Όπως έκανε γνωστό, ήδη 18 ευρωπαϊκές οµοσπονδίες έχουν κλείσει 550 κλίνες στα ξενοδοχεία των Ιωαννίνων µέσω της διοργάνωσης, άλλες τρεις οµοσπονδίες έχουν κλείσει µόνες τους διαµονή για τις αποστολές τους, ενώ υπάρχει και συνέχεια, αφού αναµένονται δηλώσεις συµµετοχής κι αρκετών άλλων χωρών όπως για παράδειγµα η Κύπρος.

Από την πλευρά της η γενική γραµµατέας του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου Κωπηλασίας Εύα Σάντος εξέφρασε τη χαρά της που η διεθνής Κωπηλασία επιστρέφει στην Ελλάδα για µία µεγάλη διοργάνωση 20 χρόνια µετά το Κύπελλο Εθνών του 1998. Ευχαρίστησε τον δήµαρχο Ιωαννίνων και την ΕΚΟΦΝΣ για την προσπάθεια που καταβάλουν και την υποστήριξή τους στην Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων τονίζοντας πως «θα είναι µία εξαιρετική διοργάνωση σε µία εξαιρετική και πολύ όµορφη τοποθεσία, η οποία θα συµβάλλει σηµαντικά στην αναβάθµιση του αθλήµατος στη χώρα µας αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη».

Η κ. Σάντος επισήµανε ότι, όπως προκύπτει από τη συνεργασία µε τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής που γνωρίζουν καλά το αντικείµενο και την επιθεώρηση των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚΙ, το Πανευρωπαϊκό Νέων «θα είναι µία πολύ επιτυχηµένη διοργάνωση και όλοι οι αθλητές θα φύγουν από εδώ ιδιαίτερα ευχαριστηµένοι».

*Στο φωτογραφικό στιγµιότυπο από την συνέντευξη Τύπου από αριστερά: Η πρόεδρος του ΝΟΙ κ.Μάρθα Παλαιοπάνου, η γγ του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου της FISA Εύα Σάντος , ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Καρράς, ο δήµαρχος Ιωαννιτών Θωµάς Μπέγκας και η γγ της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΕΑΚΙ κ.Χαρά Δούκα.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post