Έκτη θέση για την εθνική ομάδα στο ομαδικό Ευρωπαϊκό των Optimist

Εξαιρετική εµφάνιση πραγµατοποίησε η εθνική οµάδα Optimist στο οµαδικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθληµα που έγινε στη λίµνη Lentro της Ιταλίας.

Οι νεαροί ιστιοπλόοι κατέλαβαν την έκτη θέση σε σύνολο δεκαέξι οµάδων και αν ληφθεί υπόψιν ότι το οµαδικό έχει αρχίσει να καλλιεργείται ξανά στη χώρα µας µόλις τα τελευταία χρόνια το αποτέλεσµα κρίνεται απόλυτα ικανοποιητικό.

Η Ελλάδα έχει πάρει µέρος σε ευρωπαϊκό πρωτάθληµα οµαδικού µόλις τέσσερις φορές και οι θέσεις της ήταν, έκτη δέκατη, δέκατη τρίτη και έκτη αντίστοιχα. Στο φετινό πρωτάθληµα της Ιταλίας αγωνίστηκαν δεκαέξι εθνικές οµάδες που είχαν προκριθεί από το Ευρωπαϊκό του 2021 και στην προκριµατική φάση των αγώνων η µια οµάδα αντιµετώπιζε την άλλη. Συνολικά έγιναν δεκαπέντε ιστιοδροµίες και για την τελική φάση προκρίθηκαν οι πρώτες οκτώ οµάδες που δηµιούργησαν τον χρυσό στόλο, ενώ οι υπόλοιπες οκτώ τον αργυρό.

Η Ελλάδα προκρίθηκε ως έκτη χώρα στον χρυσό στόλο όπου και διεξήχθησαν άλλες επτά ιστιοδροµίες, πάντα η µια οµάδα εναντίων της άλλης. Όµως την τελευταία ηµέρα δεν έγιναν λόγω καιρικών συνθηκών οι προγραµµατισµένες κούρσες και αυτό είχε σαν αποτέλεσµα το πρόγραµµα να ολοκληρωθεί µε 5 αγώνες, κάτι που δεν προβλέπεται για να βγουν τα τελικά αποτελέσµατα. Η ελληνική εθνική οµάδα τερµάτισε πέµπτη στη γενική, αλλά επειδή δεν έγιναν και οι επτά αγώνες του προγράµµατος για την τελική βαθµολογία µέτρησε η θέση που προκρίθηκε στον χρυσό στολίσκο.

Την εθνική µας οµάδα αποτελούσαν οι αθλητές: Φραγκίσκη Κοσµά του ΝΟΠ. Φαλήρου, η Αθηνά Σουλιώτη του ΝΟΠ. Φαλήρου, ο Ιάσων Παναγόπουλος του ΑΝΟΓ και ο Λεωνίδας Σέχου του ΝΟΚαλαµακίου, ενώ εθνικός προπονητής ήταν ο Αντώνης Δροσόπουλος.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post