Ενημερωτικό σεμινάριο σχετικά με τη διαχείριση περιστατικού covid-19 κατά τη διάρκεια αγώνα

Ο Πανελλήνιος Όµιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης στην επιθυµία του να συµβάλει στην ασφάλεια διεξαγωγής των ιστιοπλοϊκών αγώνων ανοικτής θάλασσας εν σχέσει µε την πανδηµία COVID-19, διοργάνωσε ενηµερωτικό διαδικτυακό σεµινάριο την Τρίτη 7 Ιουλίου σε συνεργασία µε το Εθνικό Κέντρο Άµεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Εισηγητές ήταν ο κος Νικόλαος Μίχος – Ιατρός δηµόσιας υγείας, διευθυντής ΕΣΥ/Κέντρου επιχειρήσεων ΕΚΑΒ και o αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κος Παναγιώτης Κουτσουµπέλης. Το σεµινάριο µεταδόθηκε από τις εγκαταστάσεις του Οµίλου µέσω πλατφόρµας για online webinar και οι συµµετέχοντες, εκπρόσωποι οµίλων από όλη την Ελλάδα, ξεπέρασαν τους 50. Στη συνέχεια, αναρτήθηκε στα Κοινωνικά Δίκτυα του Οµίλου και µέχρι σήµερα έχει περισσότερες από 550 προβολές.

Τα βασικά σηµεία της εισήγησης του σεµιναρίου διαχείρισης περιστατικού κατά τη διάρκεια του αγώνα και πιθανής διακοµιδής από το ΕΚΑΒ είναι τα εξής:

Δεν χρειάζεται πανικός.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ διαθέτει την οργάνωση και έχει την επιχειρησιακή ευθύνη για τον συντονισµό των απαραίτητων ενεργειών σε περίπτωση που εµφανιστεί ένα ύποπτο περιστατικό Covid, σε µέλος πληρώµατος κατά τη διάρκεια ιστιοπλοϊκού αγώνα. Συνεπώς πρέπει να ενηµερωθεί άµεσα, ανεξάρτητα από την υποχρέωση του κυβερνήτη να ειδοποιήσει και το αρµόδιο συντονιστικό όργανο του αγώνα.

Ύποπτο είναι οποιοδήποτε περιστατικό εκδηλώσει αδιαθεσία και συνδυασµό των γνωστών συµπτωµάτων. Προσοχή: έχουν ταυτοποιηθεί και νέα συµπτώµατα µεταξύ των οποίων είναι η ναυτία, ο έµετος, το κοινό µπούκωµα.

Σε περίπτωση που εντοπιστεί ύποπτο περιστατικό ο κυβερνήτης

επικοινωνεί µε το κέντρο για περαιτέρω οδηγίες, που θα τον κατευθύνουν στο καταλληλότερο για την περίπτωση λιµάνι,

κάνει χρήση των µέσων προφύλαξης (µάσκα, γάντια, αντισηπτικό υγρό). Επιπλέον εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, παίρνει θερµοκρασία από τον ασθενή και ένδειξη οξυγονόµετρου, για να δώσει πληρέστερη εικόνα κατά επικοινωνία του µε το κέντρο.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι:

EKAB/Οµάδα Διαχείρισης Κρίσεων 213 2143260, -3214, -3203

ΕΟΔΥ 210 5212054, -056, -058, -082

Σε περίπτωση αδυναµίας τηλεφωνικής επικοινωνίας, η επικοινωνία γίνεται στο κανάλι 16.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post