Η Bentley κλέβει τις εντυπώσεις στο Spetses Classic Yacht Regatta 2019

To 2019 σηµατοδοτεί τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Bentley Motors. Η µάρκα που ίδρυσε ο Walter Owen Bentley, ένας από τους πλέον ταλαντούχους Βρετανούς µηχανικούς στην ιστορία της αυτοκίνησης, στον πρώτο αιώνα ζωής της έγινε συνώνυµο του ιδανικού συνδυασµού χειροποίητης πολυτέλειας και σπορ, δυναµικού χαρακτήρα.

Για τον εορτασµό ενός τόσο σηµαντικού σταθµού στην ιστορία της εταιρίας, η Bentley Athens επέλεξε τη χορηγία του Spetses Classic Yacht Regatta 2019 (SCYR2019), του κορυφαίου Διεθνή Αγώνα Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών στην Ελλάδα και έναν από τους σηµαντικότερους στη Μεσόγειο Θάλασσα. Ο αγώνας διεξήχθη για 9η συνεχόµενη χρονιά στο πανέµορφο νησί του Αργοσαρωνικού, 27 µε 30 Ιουνίου, µε διοργανωτή το Ναυτικό Όµιλο Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Δήµου Σπετσών. Ο άνεµος έπνεε ούριος και στο θαλάσσιο στίβο ανάµεσα στο νησί και τις ακτές της Αργολίδας, µοναδικής οµορφιάς κλασσικά και παραδοσιακά σκάφη, συµµετείχαν σε σειρά ιστιοδροµιών, εντυπωσιάζοντας τόσο µε τις επιδόσεις όσο και µε την οµορφιά τους.

Την παράσταση στο SCYR2019 έκλεψε όµως η απαστράπτουσα Continental GT W12 Convertible, σε πανελλήνια πρεµιέρα, την οποία φιλοξενούσε το εντυπωσιακό περίπτερο της Bentley Athens, στην πλατεία Ποσειδωνίου. Το Σάββατο το βράδυ, µετά τις απονοµές της ηµέρας, το µοντέλο παρουσίασε στους παρευρισκόµενους ένα “Bentley Boy”, που είχε έρθει ειδικά γι’ αυτό το σκοπό από τη Μεγάλη Βρετανία. Ουσιαστικά, επρόκειτο για έναν ‘ειδικό’ της µάρκας, από το εργοστάσιο στο Crewe, ο οποίος αποκαλείται έτσι προς τιµήν των εύπορων Βρετανών που τη δεκαετία του 1920 έκτισαν τη φήµη της Bentley ως σπορ µάρκας, οδηγώντας τα µοντέλα της και κατακτώντας ένδοξες νίκες σε σηµαντικούς αγώνες. Χαρακτηριστικά, τα Bentley Boys εκείνης της εποχής είχαν επιτύχει τέσσερις συνεχόµενες νίκες στις περίφηµες “24 Ώρες του Λεµάν”, την περίοδο 1927-1930.

Η βραδιά έκλεισε µε ένα εορταστικό party στο Ποσειδώνιο Grand Hotel, στο οποίο καλεσµένοι ήταν πελάτες της µάρκας, ιδιοκτήτες σκαφών που συµµετείχαν στον αγώνα και τα πληρώµατά τους.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post