Από το Μαϊάμι στο… Τόκιο

Με το μυαλό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Όρχους (30 Ιουλίου – 12 Αυγούστου) άρχισε η χρονιά για τους Έλληνες ιστιοπλόους.

Στην πόλη της Δανίας, θα ‘σφραγιστούν’ τα πρώτα εισιτήρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι αθλητές μας θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν, για λογαριασμό της χώρας αρχικά, τη συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση του 2020.
Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς είναι το παγκόσμιο κύπελλο του Μαϊάμι, το οποίο, ως συνήθως, κάνει… πρεμιέρα στις διοργανώσεις κάθε αγωνιστικής περιόδου. Στην πόλη της Φλόριντας θα ταξιδέψουν οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου (420), Βασιλεία Καραχάλιου, Αθανασία Φακίδα (Laser Radial) και Γιάννης Μιτάκης (Finn).
Η διοργάνωση, για όλους τους αθλητές, θα είναι, κατά μία έννοια, αναγνωριστική, καθώς όλοι όσοι πάρουν μέρος θα δοκιμάσουν το νέο τους υλικό, θα δουν τους αντιπάλους τους και θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους.

Η Σπυριδούλα ‘Ιριδα Σπανέα είναι από το 1999 συντάκτρια αθλητικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Καθημερινή». Έχει ειδικευτεί στα ολυμπιακά (εκτός ποδοσφαίρου και μπάσκετ) και τα μη ολυμπιακά αθλήματα και βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στους ανθρώπους του αθλητισμού. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η ιστιοπλοΐα, στην οποία έχει ιδιαίτερη αδυναμία διότι θεωρεί ότι είναι ένα άθλημα για ανθρώπους με ανοικτούς ορίζοντες. Το 2005 έγινε η πρώτη γυναίκα που εξελέγη στο Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Την ίδια χρονιά άρχισε να εργάζεται ως καθηγήτρια στο τμήμα της δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όπου, μέχρι σήμερα, διδάσκει δημοσιογραφία και επικοινωνία. Έχει δουλέψει στην τηλεόραση τόσο ως παρουσιάστρια όσο και ως ρεπόρτερ (EΡΤ, ALPHA DIGITAL, Eurosport κλπ), συνεργάζεται με πολλά περιοδικά (Κάπα, Crash, Hellenic Business, Άθλον, Ιστιοπλοϊκός Κόσμος κ.α), ενώ αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα www.we24.gr. Τα τελευταία 16 χρόνια έχει εργαστεί στην επικοινωνία και την προβολή των περισσότερων από τις μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που διεξήχθησαν στη χώρα μας (γυμναστική, άρση βαρών, πάλη, τζούντο, κανόε καγιάκ, ιστιοπλοΐα, πυγμαχία, καράτε, στίβου, κωπηλασία, μπιτς βόλεϊ κ.α), με κορυφαίες τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τους Παγκόσμιους Αγώνες «Special Olympics» του 2011. Για την προσφορά της στο αθλητικό κίνημα, αλλά και στην ελληνική γλώσσα έχει βραβευτεί από την «Παγκόσμια Κίνηση Ελληνοφώνων Γυναικών", από ελληνικές και διεθνείς ομοσπονδίες, όπως και συλλόγους.
Previous Post Next Post