Με τον καινούριο χρόνο, να ευχηθούμε κατ’ αρχάς σε όλους υγεία. Διότι «από υγείας άρξασθε» κατά παράφρασιν του αρχαίου ρητού.

Ας έχουμε υπ’ όψιν τη μεγάλη ατυχία που συνέβη στον νεαρό πρωταθλητή των καταδύσεων Ανδρόγεω Σαμψάκη και ας του ευχηθούμε καλή ανάρρωση.
Επ’ ευκαιρία θέλουμε να συγχαρούμε την ειδησεογραφική ιστοσελίδα www.welovesports.gr για την πρωτοβουλία της να οργανώσει μια φιλανθρωπική βραδιά για να συμβάλει οικονομικά στα έξοδα ανάρρωσης στο εξωτερικό του άτυχου πρωταθλητή μας. Ο Π.Ο.Ι.Α.Θ ανταποκρίθηκε στο αίτημα των οργανωτών και συνέβαλε με την παραχώρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων του και τη φιλοξενία των προσκεκλημένων.
Στο αγωνιστικό μέρος τώρα των κατηγοριών τριγώνου, η χρονιά 2017 έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τη νέα γενιά των Ελλήνων πρωταθλητών. Η Βασιλεία Καραχάλιου στην ολυμπιακή ρεγκάτα των Κανάριων νήσων κατέλαβε την 1η θέση της γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών στο Laser Radial και ανακηρύχθηκε η καλύτερη αθλήτρια της διοργάνωσης. Παράλληλα ο Δημήτρης Παπαδημητρίου ανακηρύχθηκε ως τρίτος κορυφαίος νέος αθλητής της Ευρώπης από την Ένωση Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Eπιτροπών και η καινούρια χρονιά συνέχισε πολύ καλά. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 420 οι Αριάδνη Σπανάκη και Μυρτώ Παπαδοπούλου ήρθαν πρώτες στα κορίτσια έως 17 ετών και 8ες στη γενική κατάταξη. Οι Τέλης ΑθανασόπουλοςΔημήτρης Τάσσιος ανακηρύχθηκαν η κορυφαία ομάδα κάτω των 18 ετών και τιμήθηκαν με το τρόπαιο “Γουίλιαμ Σάντσες”.
Στην Ανοικτή Θάλασσα είχαμε εξελίξεις που θα σηματοδοτήσουν νέα πορεία. Το συμβούλιο της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (WORLD SAILING) αποφάσισε να προτείνει στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (International Olympic Committee – IOC) να συμπεριληφθεί ένας αγώνας ανοικτής θάλασσας ως επίδειξη (showcase) στο ολυμπιακό πρόγραμμα του 2020 και να εξετασθεί ανάλογα με την έκβαση η περίπτωση να αποτελέσει για τις επόμενες διοργανώσεις ένα ολυμπιακό άθλημα. Ο αγώνας θα γίνει με έναν τύπο σκάφους περίπου μεταξύ 9-12 μέτρων σε μια διαδρομή τεσσάρων ημερών και το πλήρωμα θα αποτελείται από έναν άνδρα και μια γυναίκα. Θα περιμένουμε τις εξελίξεις.
Προς το παρόν ευχόμεθα καλή και δημιουργική χρονιά.

Ο Ιωάννης Μαραγκουδάκης γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα. To 1953, σε ηλικία 15 ετών, τιμήθηκε από την τότε Βασίλισσα Φρειδερίκη με έπαινο εξαίρετων πράξεων, για τη συμμετοχή του με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων στην αρωγή των σεισμοπλήκτων Ιονίου. Παράλληλα με τις Γυμνασιακές του σπουδές στη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή, ασχολείται με τον αθλητισμό στίβου και το 1957, σε ηλικία 19 ετών, καταρρίπτει την Πανελλήνια επίδοση στη σφυροβολία. Τον ίδιο χρόνο εισάγεται στη Σχολή Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων του Ε.Μ.Π. Αποφοιτά το 1962 και υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στο Τεχνικό Σώμα, ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός. Μετά από μια εικοσαετή επιστημονική και επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αφιερώνει πολύ από τον ελεύθερο χρόνο του στην ιστιοπλοΐα και έχει μία εμπειρία άνω των 150.000 ναυτικών μιλίων σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες και θαλάσσιες περιηγήσεις, με διάκριση μεταξύ των άλλων και στον Αγώνα Διάπλου του Ατλαντικού ARC 2000. Από το 1985 είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Ο.Ι.Α.Θ.) και από το 1990 και για 22 χρόνια διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Θαλάσσιας Ενώσεως. Εκδότης του περιοδικού του ΠΟΙΑΘ «Ιστιοπλοϊκός Κόσμος» από το 1987. Εκπρόσωπος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας από το 2002 έως το 2010 στην Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Επίτιμος δημότης Λέρου για τη διαρκή προσπάθειά του αναδείξεως της νήσου και την ανάπτυξη του ναυταθλητισμού της και του Αγαθονησίου για την εγκαθίδρυση συστήματος τηλεπαιδιατρικής
Previous Post Next Post