Ένατο Athens Trophy

Ο Πανελλήνιος Όµιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης και ο Ναυτικός Όµιλος Ελλάδος διοργάνωσαν τον ιστιοπλοϊκό αγώνα “9o Athens Trophy 2018” τα Σαββατοκύριακα στις 5 και 6 Μαΐου και στις 12 και 13 Μαΐου 2018. Για δεύτερη φορά εφέτος, µετά την επιτυχηµένη περσινή διοργάνωση, ένα ιστιοπλοϊκό γεγονός µε διάρκεια και µε πολλές ιστιοδροµίες απεδείχθη ότι έχει µεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον όταν ταυτόχρονα πλαισιώνεται από πολλές εκδηλώσεις στη στεριά στο τέλος κάθε αγωνιστικής ηµέρας, ώστε να έρθουν οι αγωνιζόµενοι πιο κοντά για να ανταλλάσσουν απόψεις και να χειροκροτούν τους νικητές της ηµέρας.

10 αγωνιστικά σκάφη συµµετείχαν στη φετινή διοργάνωση, ανάµεσα τους ένα σκάφος από τη Χίο και ένα από τον Βόλο.

Οι αγώνες ήταν όρτσα – πρύµα, τεχνικές ιστιοδροµίες για αγωνιστικά σκάφη ORCi.
Ο αγώνας αποτελεί µέρος του Athens Sailing Circuit, µιας σειράς αγώνων Όρτσα Πρύµα που διεξάγονται από οµίλους του Σαρωνικού σε όλη τη διάρκεια του έτους και οργανώνονται από την «Ένωση Ιδιοκτητών Αγωνιστικών Σκαφών». Οι ιστιοδροµίες διεξήχθησαν στην περιοχή του Φαληρικού Όρµου.

Το Σάββατο 5 Μαΐου ήταν η πρώτη αγωνιστική ηµέρα. Η εκκίνηση έγινε στις 12 το µεσηµέρι, ο καιρός νοτιοδυτικός βοήθησε στη διεξαγωγή 3 ιστιοδροµιών.

Αµέσως µετά ακολούθησε η απονοµή της ηµέρας για τους πρώτους νικητές στην προβλήτα του ΠΟΙΑΘ µε pizza party και ποτά.

Την επόµενη ηµέρα, Κυριακή 6 Μαΐου οι συνθήκες ήταν εντελώς διαφορετικές. Η συννεφιά της ηµέρας και οι συνθήκες για επικείµενο µπουρίνι είχαν σαν αποτέλεσµα ασταθή διεύθυνση του ανέµου µε συνέπεια τη διεξαγωγή των 2 ιστιοδροµιών από τις 3 προγραµµατισµένες. Τελικά στις 13.15 η Επιτροπή Αγώνων ξεκίνησε τις κούρσες µε νοτιοδυτικό στην πρώτη ιστιοδροµία και νοτιοανατολικό στη δεύτερη της ηµέρας έντασης 3 µποφόρ.

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν αργά το µεσηµέρι και πάλι όλοι οι αγωνιζόµενοι µαζεύτηκαν στο Μικρολίµανο που έγινε η απονοµή στα πρώτα σκάφη της ηµέρας και ακολούθησε BBQ.

Το BULLET των Σινούρη – Καµπουριδη έφερε δύο πρώτες θέσεις και ανέβηκε στην κορυφή της γενικής κατάταξης, µε δεύτερο το VENTUS και τρίτο το PEGA.

Τα σκάφη στη βαθµολογία είναι πολύ κοντά κάτι που εξιτάρει τους συµµετέχοντες για το εποµένη Σαββατοκύριακο.

Η πρόβλεψη για το δεύτερο Σαββατοκύριακο ήταν άνεµοι βορείων διευθύνσεων και επαληθεύτηκε βοηθώντας την Επιτροπή να ολοκληρώσει και τις 6 προγραµµατισµένες ιστιοδροµίες.

Οι δύο πρώτες κούρσες του Σαββάτου έγιναν µε βορειοανατολικό άνεµο µέχρι 5 µποφόρ και στην τρίτη ο αέρας γύρισε βόρειος – βορειοδυτικός. Σε όλες τις κούρσες η επιλογή της ταχτικής έπαιζε τον πρωταρχικό ρόλο.

Μετά τον αγώνα του Σαββάτου, τέσσερα σκάφη βρίσκονταν πολύ κοντά στη βαθµολογία µε αποτέλεσµα έντονο ενδαφέρον για την εξέλιξη του αγώνα.

Την Κυριακή, τελευταία ηµέρα του πρωταθλήµατος, ο καιρός ήταν από νότιες διευθύνσεις µέχρι 4 µποφόρ, ιδανικός για την επιτυχηµένη ολοκλήρωση των ιστιοδροµιών.

Με τον τερµατισµό των σκαφών, οι αγωνιζόµενοι συναντήθηκαν στο χερσαίο χώρο του ΠΟΙΑΘ όπου έγινε η τελευταία απονοµή στους πρώτους νικητές και ακολούθησε πάρτι µε φαγητό και ποτό.

Μετά την ολοκλήρωση συνολικά 11 ιστιοδροµιών, όλα τα σκάφη πέταξαν τις 2 χειρότερες βαθµολογίες τους, το BULET παρέµεινε στην 1η θέση της βαθµολογίας, το σκάφος CODE ZERO από τη Χίο µε 2 πρωτιές την τελευταία ηµέρα αναρριχήθηκε στη 2η θέση της γενικής κατάταξης και το PEGA κατέλαβε την 3η θέση στο βάθρο.

Οι αγώνες είχαν πλήρη φωτογραφική και δηµοσιογραφική κάλυψη και αυτή η προβολή ενθαρρύνει τους Διοργανωτές Οµίλους και τους συµµετέχοντες να αγωνίζονται για να συνεχίζουν να διεξάγονται τόσο όµορφοι τεχνικοί αγώνες παρά την κρίση των καιρών.

ΑΘΛΟΘΕΤΕΣ: VMG – One Design Specialists – mastihashop – Sail Marine – Pizza Hut & Sailing Shop.

Avatar
by
Previous Post Next Post