60 χρόνια Ράλλυ Αιγαίου!Μία επέτειος με τεράστια σημασία και αμέτρητα μίλια στο Αιγαίο!

Ναι! Όντως έφτασε η χρονιά να γιορτάσουµε τα 60 χρόνια Ράλλυ Αιγαίου.

Γιορτάσαµε τα 40 και τα 50 χρόνια, µπήκαµε πλέον στο 2023 µε τα 60 χρόνια και οι προετοιµασίες των εκδηλώσεων από πλευράς ΠΟΙΑΘ για τη σηµαντική αυτή επέτειο είναι πυρετώδεις. Ο κορυφαίος αγώνας ανοικτής θαλάσσης της χώρας µας που η νίκη του παραµένει ως τίτλος τιµής για τους ιστιοπλόους, µπαίνει πλέον δυναµικά στην έβδοµη δεκαετία της ύπαρξής του και ατενίζει το µέλλον µε αισιοδοξία ακροβατώντας ανάµεσα στις δυσκολίες της εποχής ώστε να φτάσει τις 100 διοργανώσεις.

Για τον σχεδιασµό της επετειακής διαδροµής του 60ου Ράλλυ Αιγαίου οι άνθρωποι του ΠΟΙΑΘ επέλεξαν ως πρώτο σταθµό τη γραφική Ερµούπολη της Σύρου. Αρχικά διότι ήταν και ο µοναδικός σταθµός του 1ου Ράλλυ Αιγαίου το 1964 και επίσης γιατί είναι ένας πολύ ενδιαφέρον προορισµός. Στην Ερµούπολη από τον ΠΟΙΑΘ και άλλους θεσµικούς παράγοντες έχουν σχεδιαστεί µία σειρά από εκδηλώσεις µε σκοπό τα πληρώµατα να γεµίσουν µε εµπειρίες και γνώσεις όσο θα παραµείνουν στο νησί. Μην ξεχνάµε άλλωστε ότι ήδη ζούµε την αναβίωση της ναυπηγοεπισκευαστικής βιοµηχανίας µε οδηγό τη Σύρο που έχει τεράστια ιστορία στον τοµέα αυτό, αλλά και ότι ο εδώ και οκτώ χρόνια χορηγός του Ράλλυ Αιγαίου, η εταιρεία JOTUN, είναι από τους κορυφαίους παραγωγούς χρωµάτων για πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας που ήδη επισκευάζονται στα ναυπηγεία του νησιού.

Από τη γραφική και µοναδική Σύρο τα σκάφη του αγώνα θα ταξιδέψουν για την κοσµοπολίτικη Ίο, το νησί µε τις υπέροχες παραλίες και την ατέλειωτη νυχτερινή διασκέδαση. Φυσικά και στην Ίο οι άνθρωποι του ΠΟΙΑΘ έχουν σχεδιάσει µία σειρά εκδηλώσεων και εκδροµών αφήνοντας φυσικά στα πληρώµατα τον χρόνο να απολαύσουν τις µαγικές παραλίες του νησιού αλλά και τη νυχτερινή ζωή που θα τους βοηθήσει να χαλαρώσουν από την αγωνιστική ένταση.

Τα 300 ναυτικά µίλια της διαδροµής του 60ου Ράλλυ Αιγαίου θα ολοκληρωθούν µε την επιστροφή των σκαφών από την ΙΟ στο Σούνιο για τον τερµατισµό του αγώνα και φυσικά την καθιερωµένη απονοµή στον µοναδικό χώρο της Ναυτικής Διοίκησης Αιγαίου όπου πάντα το φιλόξενο ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ παραχωρεί στον ΠΟΙΑΘ, ως συνδιοργανωτής του αγώνα.

Χορηγός του 60ου Ράλλυ Αιγαίου θα είναι για 8η φορά γράφοντας ιστορία τόσο στη διοργάνωση όσο και ευρύτερα στον χώρο των χορηγιών στη χώρα µας, η εταιρεία χρωµάτων JOTUN. Η χορηγία της JOTUN ξεπέρασε πλέον στον ανάλογο πίνακα των χορηγών του Ράλλυ Αιγαίου την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας TELESTET, που ήταν χορηγός του αγώνα, για 7 συνεχόµενα χρόνια, από το 1999 µε την αρχική της ονοµασία έως και το 2005, µε την επόµενη ονοµασία της ως ΤΙΜ.

Οι ιστιοπλόοι που θα λάβουν µέρος στο 60ο Ράλλυ Αιγαίου όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια θα απολαύσουν τα δώρα της χορηγού εταιρείας JOTUN, που για φέτος θα είναι ένα ζευγάρι συλλεκτικά γυαλιά ηλίου µε τα λογότυπα του αγώνα, ένα εξαιρετικό καπέλο τύπου Jokey κεντηµένο επίσης µε τα επετειακά λογότυπα του αγώνα καθώς και ένα συλλεκτικό σηµειωµατάριο όπου εκτός των άλλων αναφέρονται στις σελίδες του τιµητικά οι νικητές των 59 προηγούµενων διοργανώσεων. Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχάσουµε και το λευκό µπλουζάκι σήµα κατατεθέν του αγώνα που στην πλάτη θα έχει τυπωµένη τη ζωγραφιά που κέρδισε τον περσινό διαγωνισµό ζωγραφικής στη Χίο καθώς και τη διαδροµή του αγώνα µαζί µε τα επετειακά λογότυπα του αγώνα αλλά και άλλες εκπλήξεις..!

Για να γιορτάσει την επέτειο του 60ου Ράλλυ Αιγαίου ο ΠΟΙΑΘ δηµιούργησε ένα επετειακό λογότυπο που συµβολίζει τη δυναµική του Αιγαίου όπου οι ιστιοπλόοι καλούνται να δαµάσουν εδώ και 59 χρόνια. Στο λογότυπο αποτυπώνονται µε δυνατά µπλε χρώµατα τα σκάφη που σε ατελείωτες µονοµαχίες προσπαθούν για τη διάκριση, καθώς και η ‘δροσιά’ από το σπρέι του µελτεµιού όταν τα κύµατα χτυπούν ανελέητα τα σκάφη όταν ταξιδεύουν όρτσα για το λιµάνι του προορισµού. Για την ιστορία παραθέτουµε και τα επετειακά λογότυπα για τους εορτασµούς των 40 χρόνων του Ράλλυ Αιγαίου που ήταν το 2003 µε χορηγό την TELESTET καθώς και το λογότυπο για τους εορτασµούς για τα 50 χρόνια του Ράλλυ Αιγαίου που ήταν το 2013 µε χορηγό την ΕΒΓΑ.

55th Aegean Rally 2018 ©Nikos Alevromytis

Υποστηρικτές της διοργάνωσης θα είναι επίσης η εταιρεία ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ένας από τους µεγαλύτερους κατασκευαστές σχοινιών και αλυσίδων για τη ναυτιλία, καθώς και η Μπύρα ΝΗΣΟΣ που παράγεται στην ΤΗΝΟ.

Πρόγραµµα 60ου Ράλλυ Αιγαίου 2023

Ιούνιος                   Μουσική βραδιά                    Δήµος Πειραιώς
                                                                             Ηµέρες Θάλασσα

Πέµπτη 20/7        Συγκέντρωση Κυβερνητών     Κτήριο ΠΟΙΑΘ

Παρσσκευή 21/7 Εκκίνηση Α’ Ιστιοδροµίας      Μικρολίµανο
                               18.00
                               Φάληρο – Σύρος                    

Σάββατο 22/7      Βραδινή εκδήλωση              Λιµάνι Ερµούπολης

Κυριακή 23/7       Ξενάγηση στην Άνω Σύρο      Άνω Σύρος
                               Μουσική βραδιά                   

Δευτέρα 24/7      Καθαρισµός Παραλίας          Ερµούπολη
                               Beach party
                               Απονοµή ιστιοδροµίας
       

Τρίτη 25/7            Εκκίνηση Β’ ιστιοδροµίας    Σύρος
                               10.00
                               Σύρος – Ίος                             

Τετάρτη 26/7       Ολοήµερη εκδροµή              Ίος

Πέµπτη 27/7        Τοπικός Αγώνας                  Ίος
                               Εκκίνηση Γ’ Ιστιοδροµίας
                               11.00
                               Βραδινή εκδήλωση               

Παρασκευή 28/7 Καθαρισµός Παραλίας          Ίος
                               Beach Party
                               Ζωγραφικός Διαγωνισµός
                               Απονοµή Ιστιοδροµίας
         

Σάββατο 29/7      Εκκίνηση Δ’ Ιστιοδροµίας    Ίος
                               11.00
                               Ίος – Σούνιο                           

Κυριακή 30/7       —                                           —

Δευτέρα 31/7      Τελετή ΑΠΟΝΟΜΗΣ 20.30   Ν.Δ.Α. Πειραιάς

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το ολοκαίνουργιο site της διοργάνωσης www.aegeanrally.gr που είναι ευγενική χορηγία της εταιρείας interad.

Το θέμα που θα τυπωθεί στο επετειακό μπλουζάκι
Ο Πάνος Δημητρακόπουλος ασχολείται με την ιστιοπλοΐα από το 1974 με αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό του στις κατηγορίες, Optimist, Windsurfing και Laser. Έχει κερδίσει το Ράλλυ Αιγαίου δυο φορές στην κατηγορία I.O.R. ως πλήρωμα του σκάφους Col-X-Cool και είναι ιδρυτής της εταιρείας Paralos Events & Design που έχει την ευθύνη επικοινωνίας του Ράλλυ Αιγαίου από το 2000 έως σήμερα. Ταυτόχρονα έχει διατελέσει υπεύθυνος επικοινωνίας σε μία σειρά από Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανοικτής Θαλάσσης που οργανώθηκαν στην Ελλάδα. Ασχολείται με την δημοσιογραφία στην ιστιοπλοΐα από το 1982 ξεκινώντας από το περιοδικό Γιώτιγκ & Θάλασσα, έχει δουλέψει ως δημοσιογράφος στον Αντέννα και στις 24ώρες ενώ αρθρογραφεί στον ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΚΟΣΜΟ από το τεύχος 13. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει πτυχίο προπονητού Ιστιοπλοΐας Γ’ κατηγορίας από την Γ.Γ. Αθλητισμού
Previous Post Next Post