North Aegean Match Race Cup – NAMRC

Το North Aegean Match Race Cup – NAMRC για το 2022 έριξε την αυλαία του µε τον 3o σταθµό του το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεµβρίου στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνοντας και φέτος µε µεγάλη επιτυχία τον κύκλο των αγώνων του.

Με event κατηγορίας WS Grade 4 σε τρεις διαφορετικές πόλεις, το Tour έφτασε αισίως στην 4η διοργάνωσή του, δίνοντας την ευκαιρία στους συµµετέχοντες να µυηθούν και να εξελιχθούν στο match race, ενώνοντας πληρώµατα από όλη την Ελλάδα.

Συνολικά 13 ήταν οι οµάδες από Καβάλα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο που συµµετείχαν στο Tour του 2022 απολαµβάνοντας τις ιστιοπλοϊκές µονοµαχίες, ενώ πολλά από τα πληρώµατα έκαναν την παρθενική τους εµφάνιση στη διοργάνωση, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για θεσµό που ήρθε για να µείνει.

Το πρωτάθληµα του 2022 ξεκίνησε µε τον αγώνα του Βόλου στις 14-15 Μαΐου από τη Himera Sailing, µε τη συµµετοχή εννέα οµάδων. Οι αθλητές µπήκαν δυναµικά στη θάλασσα χαρίζοντάς µας συναρπαστικά match. Μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Nesapouliata του Χάρη Καλδή από την Αθήνα, περσινή νικήτρια του αγώνα αλλά και της γενικής κατάταξης του 2019. 2η ανέβηκε στο βάθρο η οµάδα Eleven του Ιορδάνη Μπουτζελιόγλου από την Καβάλα, µε πλήρωµα από την Αθήνα, και 3η η Sailing and More του Τάσου Παναγιωτίδη, µε αθλητές τριγώνου από τη Θεσσαλονίκη.

Το Tour συνεχίστηκε µε τον δεύτερο σταθµό στη Νέα Πέραµο Καβάλας στις 16-17 Ιουλίου, που διοργανώθηκε από την Aegeas Yachting. Ο ανταγωνισµός µεταξύ των πληρωµάτων ήταν πολύ δυνατός σε ένα υπέροχο διήµερο µε ιδανικό καιρό. Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Nesapouliata, µε την οµάδα Eleven και την Black Salt του Θανάση Λάγια από τη Θεσσαλονίκη να καταλαµβάνουν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Ο τρίτος και τελευταίος σταθµός του NAMRC διοργανώθηκε από τον Ναυτικό Όµιλο Θεσσαλονίκης στις 25-27 Νοεµβρίου και έκλεισε µε τον καλύτερο τρόπο το Tour για το 2022. Στον αγώνα, που έγινε για πρώτη φορά µε σκάφη της κλάσης Soling, συµµετείχαν επτά οµάδες, έχοντας την ευκαιρία να εξοικειωθούν µε τα δύο keelboat του Οµίλου και να ευχαριστηθούν τη φιλοξενία του ΝΟΘ.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν χαµηλής έντασης, επιτρέποντας ωστόσο την ολοκλήρωση του round robin. Στα 19 συνολικά match στον Θερµαϊκό Κόλπο οι οµάδες ξεδίπλωσαν τις ικανότητές τους, ενώ πολλοί ήταν και οι θεατές στα σκάφη γύρω από τον στίβο που παρακολούθησαν µε ενδιαφέρον τους αγώνες.

Στην καθιερωµένη απονοµή που ακολούθησε στον Ναυτικό Όµιλο Θεσσαλονίκης το σύνολο των συµµετεχόντων χειροκρότησε τους µεγάλους νικητές. 1η ανέβηκε στο βάθρο η Dockers του Μάνου Χατζηγιάννη από τη Θεσσαλονίκη, που επέστρεψε µε νέα σύνθεση καταφέρνοντας να φτάσει στην κορυφή. Τη 2η θέση κατέκτησε η Eleven, κάνοντας για ακόµα µία φορά δυνατή εµφάνιση, ενώ η BlackDrop, νικήτρια του περσινού Tour, συµπλήρωσε την τριάδα των νικητών.

Με την ολοκλήρωση του πρωταθλήµατος διαµορφώθηκε και η κατάταξη για το 2022 από τη συνολική βαθµολογία των τριών σταθµών. Μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Nesapuliata, η οποία διαδέχθηκε τον τίτλο από την BlackDrop που τον κατείχε για δύο συνεχόµενες χρονιές, παίρνοντας µαζί της το επαµειβόµενο τρόπαιο. Τη 2η θέση κατέλαβε η Eleven, χάνοντας στο νήµα µετά από ισοβαθµία την πρώτη θέση, και 3η στο βάθρο ανέβηκε η BlackDrop.

Θερµές ευχαριστίες αξίζουν φυσικά, όπως κάθε φορά, στους χορηγούς και υποστηρικτές του αγώνα, που µε την πολύτιµη βοήθειά τους µας χάρισαν µία αξέχαστη εµπειρία. Κορυφαίος χορηγός η AP SAILS της Νικολέτας Παπαϊωάννου, που προσέφερε τα αγωνιστικά πανιά των σκαφών, η Epsa Greece για τα αναψυκτικά της, η εταιρία ρουχισµού και εξοπλισµού Sailing and More, η Sailplus Academy του Άκη Τσαρούχη και τα ναυτιλιακά είδη Αναγνωστοπουλος @marineshop.gr.

Στη διεξαγωγή των αγώνων και τη φιλοξενία αθλητών και διοργανωτών συνέβαλαν σηµαντικά οι τοπικοί χορηγοί και εθελοντές, ενώ αµέριστη ήταν ασφαλώς και η συνδροµή του διεθνούς κριτή και διαιτητή Σταύρου Κουρή, που τέλεσε άψογα το έργο του, συνεισφέροντας καθοριστικά στην επιτυχία του πρωταθλήµατος.

Νέα προσθήκη στο πρόγραµµα του 2022 ήταν το project North Aegean Match Race Cup – Camp Series, καθώς πραγµατοποιήθηκαν τρία προπονητικά διήµερα κατά τη διάρκεια του έτους µε καλεσµένους inctructor και σπουδαίους ιστιοπλόους από Ελλάδα και εξωτερικό. Στόχος του νέου εγχειρήµατος είναι η εξέλιξη της διοργάνωσης, η βελτίωση των πληρωµάτων και η εκπαίδευση των νέων αθλητών.

Έχοντας το βλέµµα πλέον στραµµένο στη νέα ιστιοπλοϊκή χρονιά, αναµένεται σε λίγο καιρό η ανακοίνωση των σταθµών και του προγράµµατος για το 2023. Με τις συµµετοχές διαρκώς να πληθαίνουν, το µέλλον του πρωταθλήµατος θα είναι ακόµα πιο συναρπαστικό, ελπίζοντας να µας χαρίσει και πάλι όµορφες ιστιοπλοϊκές στιγµές.

Previous Post Next Post