54ο Ράλλυ Αιγαίου 2017

Tρία νησιά, 300 ναυτικά μίλια και έναν διαφορετικό… επίλογο θα περιλαμβάνει το “54ο Ράλλυ Αιγαίου”.

Η κορυφαία διοργάνωση ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας θα ανοίξει πανιά στις 14 Ιουλίου και θα επισκεφτεί τη Σύρο, τη Χίο ενώ οι ιστιοδρομίες, αυτή τη χρονιά, δε θα ολοκληρωθούν στο Σούνιο αλλά στη Σκύρο. Η καθιερωμένη δεξίωση στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου θα ‘ρίξει’ την αυλαία στην 54η διοργάνωση στις 24 Ιουλίου.
Οι ιθύνοντες του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης επέλεξαν τη διαδρομή με βάση τις αρχές και την προϊστορία της διοργάνωσης. «Ο σχεδιασμός κάθε χρόνο έχει ως στόχο να επισκεφτούμε ένα παραμεθόριο νησί. Κρίναμε ότι έπρεπε να είναι η Χίος γιατί έχει υποστεί τα πάνδεινα από το προσφυγικό κύμα. Θελήσαμε να βάλουμε στο πρόγραμμα και ένα νησί που δεν έχει πάει ποτέ η διοργάνωση και αυτό είναι η Σκύρος», δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ, Ιωάννης Μαραγκουδάκης «….και επειδή υπάρχει ο περιορισμός των ημερών, δεν θα περιληφθεί ιστιοδρομία επιστροφής αγωνιστικά στο Σούνιο όπως γίνεται συνήθως διότι σε περίπτωση μπουνάτσας τα σκάφη θα εξαντλήσουν όχι μόνο τη διαθέσιμη ημέρα Κυριακή αλλά και την επόμενη ημέρα Δευτέρα, που δεν είναι επιθυμητό λόγω εργασιακών δεσμεύσεων των πληρωμάτων. Έτσι οι ιστιοδρομίες θα ολοκληρωθούν στη Σκύρο.»
Τυπικά, η διοργάνωση θα αρχίσει στις 13 Ιουλίου με τη συγκέντρωση των κυβερνητών στο ιστορικό θωρηκτό “Αβέρωφ”. Τα σκάφη θα αποπλεύσουν από τον Φαληρικό Όρμο, την Παρασκευή 14/7 (18.00) με προορισμό τη Σύρο (απόσταση 85,5 ν.μ. για τα ORCi και 76 ν.μ. για τα ORC Club) και θα δέσουν στο λιμάνι της Ερμούπολης. Στο «νησί της Φραγκοσυριανής» θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή, 16 Ιουλίου, η απονομή των επάθλων της 1ης ιστιοδρομίας ενώ θα ακολουθήσει τοπική γιορτή.
Το πρωί της Δευτέρας 17 Ιουλίου, ο στόλος του “54ου Ράλλυ Αιγαίου” θα ανοίξει πανιά για τη Χίο. Πρόκειται για μία απόσταση 93,5 ν.μ. για τα ORCi και 84 ν.μ. για τα ORC Club. Πρόκειται για μία ιστιοδρομία με πολλά όρτσα, η οποία θα αναδείξει την ιστιοπλοϊκή δυνατότητα των αγωνιζομένων.

Η Τετάρτη 19 Ιουλίου είναι μέρα χαλάρωσης. Η Οργανωτική Επιτροπή έχει προγραμματίσει ένα beach party και το βράδυ θα πραγματοποιηθούν οι απονομές παράλληλα με την τοπική γιορτή.
Την επόμενη ημέρα Πέμπτη 20 Ιουλίου τα ιστιοπλοϊκά θα αποπλεύσουν από το «νησί της μαστίχας» με προορισμό τη Σκύρο. Είναι η πρώτη φορά που το Ράλλυ Αιγαίου περιλαμβάνει στη διαδρομή του νησί των Σποράδων. Η απόσταση είναι 100 ν.μ. για τα ORCi και 94 ν.μ. για τα ORC Club.
Η τελευταία κούρσα για το “54ο Ράλλυ Αιγαίου” θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Σκύρου (coastal), το Σάββατο 22 Ιουλίου. Την ίδια ημέρα, το βράδυ, θα γίνει και η τοπική γιορτή.
Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με τις απονομές της γενικής κατάταξης που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου.
Όπως κάθε χρόνο στα σκάφη που θα διακριθούν θα υπάρχουν δώρα από τους χορηγούς της διοργάνωσης ενώ ο ΠΟΙΑΘ έχει μεριμνήσει για ειδικές τιμές τόσο στη διαμονή όσο και στα εστιατόρια των νησιών όπου θα δέσει ο στόλος.

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017
Ώρα 19:00 Συγκέντρωση Κυβερνητών στο Θωρηκτό “ΑΒΕΡΩΦ”.
Ώρα 20:30 Υποδοχή πληρωμάτων στο Θωρηκτό “ΑΒΕΡΩΦ”.
Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017
1η Offshore Ιστιοδρομία: Φάληρο – Σύρος Εκκίνηση Από τον όρμο Φαλήρου, ώρα 18:00. (όριο τερματισμού Σάββατο 15 Ιουλίου, 19:00)
Διαδρομή ORCi: Φάληρο – Κύθνος αριστερά – Σερφοπούλα αριστερά – Ερμούπολη, απόσταση 85,5 ν.μ.
ORC Club: Φάληρο – Σύρος αριστερά – Ερμούπολη, απόσταση 76 ν.μ.
Η διαδρομή για τα IRC σκάφη θα αποφασισθεί αναλόγως με το μήκος των συμμετεχόντων σκαφών.

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017
Ώρα 20:30 Τοπική γιορτή και Απονομή Επάθλων 1ης ιστιοδρομίας.

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017
2η Offshore Ιστιοδρομία: Σύρος – Χίος Εκκίνηση Έξω από την περιοχή του λιμένος Ερμούπολης, ώρα 10:00. (όριο τερματισμού Τρίτη 18 Ιουλίου, 14:00)
Διαδρομή ORCi: Σύρος – Δήλος αριστερά – Τραγονήσι αριστερά – Βενέτικο αριστερά – Χίος, απόσταση 93,5 ν.μ.
ORC Club: Σύρος – Βενέτικο αριστερά – Χίος, απόσταση 84 ν.μ.
Σε περίπτωση θυελλωδών ανέμων η διαδρομή των ORCi θα συμπέσει με τη διαδρομή των ORC Club.

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017
Ώρα 23:00 Πάρτυ σε bar με προσφορά ποτού.

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017
Ώρα 13:00 Beach Party στην παραλία Bella Vista.
Ώρα 20:30 Τοπική γιορτή και Απονομή Επάθλων 2ης ιστιοδρομίας.

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017
3η Offshore Ιστιοδρομία: Χίος – Σκύρος Εκκίνηση Έξω από την περιοχή του λιμένος Χίου, ώρα 10:00. (όριο τερματισμού Παρασκευή 21 Ιουλίου, 14:00)
Διαδρομή ORCi: Χίος – Νησίδα και Βραχονησίδα Πασάς αριστερά – Ακ. Βαμβακάς αριστερά – Σκύρος, απόσταση 100 ν.μ.
ORC Club: Χίος – Ακ. Βαμβακάς αριστερά – Σκύρος, απόσταση 94 ν.μ.

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017
Ώρα 11:00 Coastal Ιστιοδρομία
Ώρα 20:30 γιορτή και Απονομή Επάθλων 3ης ιστιοδρομίας και coastal ιστιοδρομίας.

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017
Ώρα 21:00 Απονομή Επάθλων – Δεξίωση στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου.

54ο Ράλλυ Αιγαίου 2017

Προσφορές προς αγωνιζόμενους:

Η εταιρία D.KORONAKIS S.A. θα προσφέρει ένα σετ ΜΑΝΤΑΡΙΩΝ & ΣΚΟΤΩΝ στο ΠΡΩΤΟ και στο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ σκάφος της γενικής κατάταξης κάθε κατηγορίας, που θα συμμετέχει σε ΟΛΕΣ τις ιστιοδρομίες του 54<sup>ου</sup> ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

H KAFETZIDAKIS SAILS προσφέρει στον 4<sup>ο</sup >νικητή γενικής κατάταξης ORC Club 60% έκπτωση στην αγορά ενός πανιού ανεξαρτήτως τύπου και αξίας, για παραγγελία μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017.

Το Λιμενικό Ταμείο Χίου θα προσφέρει σε κάθε συμμετέχον σκάφος έως 40 πόδια 1 τρίκλινο δωμάτιο και σε κάθε συμμετέχoν σκάφος από 40 πόδια και άνω 2 τρίκλινα δωμάτια για τη διαμονή τους κατά τη διάρκεια της παραμονής της διοργάνωσης στο νησί της Χίου.

H JOTUN HELLAS θα προσφέρει τα χρώματα των σκαφών της με έκπτωση 15% στους συμμετέχοντες του 54<sup>ου</sup> Ράλλυ Αιγαίου.

Η Σπυριδούλα ‘Ιριδα Σπανέα είναι από το 1999 συντάκτρια αθλητικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Καθημερινή». Έχει ειδικευτεί στα ολυμπιακά (εκτός ποδοσφαίρου και μπάσκετ) και τα μη ολυμπιακά αθλήματα και βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στους ανθρώπους του αθλητισμού. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η ιστιοπλοΐα, στην οποία έχει ιδιαίτερη αδυναμία διότι θεωρεί ότι είναι ένα άθλημα για ανθρώπους με ανοικτούς ορίζοντες. Το 2005 έγινε η πρώτη γυναίκα που εξελέγη στο Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Την ίδια χρονιά άρχισε να εργάζεται ως καθηγήτρια στο τμήμα της δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όπου, μέχρι σήμερα, διδάσκει δημοσιογραφία και επικοινωνία. Έχει δουλέψει στην τηλεόραση τόσο ως παρουσιάστρια όσο και ως ρεπόρτερ (EΡΤ, ALPHA DIGITAL, Eurosport κλπ), συνεργάζεται με πολλά περιοδικά (Κάπα, Crash, Hellenic Business, Άθλον, Ιστιοπλοϊκός Κόσμος κ.α), ενώ αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα www.we24.gr. Τα τελευταία 16 χρόνια έχει εργαστεί στην επικοινωνία και την προβολή των περισσότερων από τις μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που διεξήχθησαν στη χώρα μας (γυμναστική, άρση βαρών, πάλη, τζούντο, κανόε καγιάκ, ιστιοπλοΐα, πυγμαχία, καράτε, στίβου, κωπηλασία, μπιτς βόλεϊ κ.α), με κορυφαίες τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τους Παγκόσμιους Αγώνες «Special Olympics» του 2011. Για την προσφορά της στο αθλητικό κίνημα, αλλά και στην ελληνική γλώσσα έχει βραβευτεί από την «Παγκόσμια Κίνηση Ελληνοφώνων Γυναικών", από ελληνικές και διεθνείς ομοσπονδίες, όπως και συλλόγους.
Previous Post Next Post