28η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 28η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου 2017, γνωστή ως Ράλι Ιονίου, που διεξήχθη από 6-12 Αυγούστου και την κύρια ευθύνη της διοργάνωσης είχε φέτος ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας, ο οποίος ξεκίνησε πριν από 42 χρόνια ως ΠΟΙΑΘ παράρτημα Κέρκυρας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ιονίων καθώς και τους ΙΟΠ, ΝΟΛΕ, ΝΟΚΙ, ΑΝΟΖ και ΙΟ Ιθάκης.

Ιδιαίτερη σημαντική στον αγώνα, τόσο από άποψη κύρους, όσο και ουσιαστικά στην επιτυχή διεξαγωγή του, ήταν η αρωγή του Πολεμικού Ναυτικού και ιδιαίτερα του ΤΠΚ Καβαλούδης, με κυβερνήτη τον Πλωτάρχη Βασίλειο Καρακικέ, όπου ακολούθησε όλο τον αγώνα, συνοδεύοντας τα σκάφη και αντικαθιστώντας ταυτόχρονα το σκάφος Επιτροπής Αγώνα στις εκκινήσεις στις 4 πρώτες ιστιοδρομίες, ενώ υλικό-τεχνική βοήθεια στην Επιτροπή Αγώνα προσέφερε ο ΠΟΙΑΘ.
Σαράντα ένα σκάφη, από τον Σαρωνικό, την Πάτρα, την Μεσσηνία, τα Χανιά, τη Ρόδο και την Ιταλία δήλωσαν συμμετοχή, σε έναν αγώνα που συνδυάζει την αγωνιστική ιστιοπλοΐα και την κρουαζιέρα, στα σμαραγδένια νερά του Ιονίου.Το πρόγραμμα του αγώνα ήταν:


Κυριακή 6 Αυγούστου 2017
1Η ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ : Παράκτια (Όρτσα-Πρύμα 8-12 ν.μ. ή inshore 8-12 ν.μ.)


Δευτέρα 7 Αυγούστου
2Η ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ : ΚΕΡΚΥΡΑ-ΓΑΪΟΣ ΠΑΞΩΝ 28 ν.μ.


Τρίτη 8 Αυγούστου
3Η ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ :ΠΑΞΟΙ-ΙΘΑΚΗ 54 ν.μ.


Πέμπτη 10 Αυγούστου
4Η ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ ΙΘΑΚΗ-ΛΗΞΟΥΡΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ 45 ν.μ.


Σάββατο 12 Αυγούστου
5Η ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ INSHORE ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ 8- 12 ν.μ.


Η 1η ιστιοδρομία διεξήχθη με φόντο το μεσαιωνικό Φρούριο της Κέρκυρας, με μέτριας έντασης γρέγο, επιτρέποντας να γίνει μια όμορφη και γρήγορη ιστιοδρομία.
Οι ασθενείς άνεμοι στη 2η και 3η ιστιοδρομία δεν επέτρεψαν σε όλα τα σκάφη να τερματίσουν, αλλά η κούραση των πληρωμάτων αποζημιώθηκε από την άψογη διοργάνωση στον μόλο και την ομορφιά των Παξών και της Ιθάκης.
Αν και τα μετεωρολογικά προγνωστικά δεν ήταν ευοίωνα για τους ιστιοπλόους, τελικά ο Αίολος στάθηκε ευμενής στην 4η ιστιοδρομία και τα σκάφη έφτασαν γρήγορα στο γραφικό Ληξούρι, που είχε καταβάλει τον δικό του αγώνα ώστε να ετοιμαστεί μετά τους σεισμούς, για να υποδεχτεί το αγαπημένο του Ράλι.
Η τελευταία 5η ιστιοδρομία, στον κόλπο του Αργοστολίου, είχε ένταση, αδρεναλίνη, ανταγωνισμό και σταθερό άνεμο έντασης μέχρι 20 κόμβους επιτρέποντας στα πληρώματα να απολαύσουν ίσως την καλύτερη ιστιοδρομία του αγώνα.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο αντιδήμαρχος Παλλικής, το Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς, οι οινοπαραγωγοί και οι ιχθυοκαλλιεργητικές μονάδες της Κεφαλονιάς, φρόντισαν την άψογη φιλοξενία και τη δεξίωση της τελετής λήξης, υποσχόμενοι ότι το Ληξούρι θα είναι πάντα πρόθυμο να υποδέχεται τον αγώνα.
Οι ιστιοπλόοι, παλιοί φίλοι και νέοι, ανανέωσαν τα θαλασσινά ραντεβού τους και ο πρόεδρος του ΙΟΚ κ. Γιάννης Μαρουλάκης τόνισε ότι κύριο μέλημα του Ομίλου είναι η διοργάνωση αγώνων όπου τα πληρώματα θα περνούν αξέχαστα, τόσο στη θάλασσα όσο και στον μόλο.

Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα έχουν ως εξής:


ORCI International

1. LEONA με κυβερνήτη τον N. McROBERTτου N.O Λευκάδας
2. CHRISTINA II-MARISPOND Hellas με κυβερνήτη τον Σ. ΚΑΝΑΡΗ του ΠΟΙΑΘ
3. RUSH με κυβερνήτη τον Ν. ΠΑΝΑΡΕΤΟ του I.O Μαρίνας Γουβιών

ORC Club overall

1. ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ-TATOI CLUB με κυβερνήτη τον Π. ΚΟΥΡΚΟΥΛΟ του NOE
2. TAZMANIAN DEVIL με κυβερνήτη τον Σ. ΑΣΠΙΩΤΗ του NAO Κερκύρας
3. DAS BOOT με κυβερνήτη τον Σ. ΣΤΑΜΑΤΑ του ΑΣΙΑΘ Ρόδου


Ενώ στις 3 κατηγορίες του ORC Club η Γενική κατάταξη είναι η εξής:

ORC Club 1

1. ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ-TATOI CLUB με κυβερνήτη τον Π. ΚΟΥΡΚΟΥΛΟ του NOE
2. TAZMANIAN DEVIL με κυβερνήτη τον Σ. ΑΣΠΙΩΤΗ του NAO Κερκύρας
3. ΝΙΧΙΕ με κυβερνήτη τον F. VERBEIREN του Ν. Ο.Λευκάδας

ORC Club 2

1. DAS BOOT με κυβερνήτη τον Σ. ΣΤΑΜΑΤΑ του ΑΣΙΑΘ Ρόδου
2. KORMORANOS με κυβερνήτη τον κ. ΚΩΝ. ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗ του Ν. Ο. Χανίων
3. ΚΙΡΚΙ Ι με κυβερνήτη τον Ε. ΓΛΑΒΑ του Ι.Ο. Ιωαννίνων

ORC Club 3

1. DECLARE με κυβερνήτη τον Β. ΚΟΝΤΟΝΙΑΣ του Ν.Ο. Αμφιθέας
2. DE MALO V με κυβερνήτη τον Ι. ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ του ΠΟΙΑΘ
3. CPT CAMFON με κυβερνήτη τον ΓΡ. ΣΤΑΡΑ του Ι.Ο.Κερκυρας


Το έπαθλο ήθους και ναυτοσύνης, που απονέμεται κάθε δυο χρόνια από τον Ι.Ο.Κέρκυρας, μοιράστηκαν τα πληρώματα των ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ & DAS BOOT.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post