21ος Αγώνας Αρμενίζοντας για το Παιδί!

Για µία ακόµα ο ΠΟΙΑΘ οργάνωσε τον αγώνα που στόχο έχει την προσφορά στον οργανισµό «Το χαµόγελο του Παιδιού» µέσα από µία σειρά ιστιοδροµιών για σκάφη µε πλήρωµα δύο ατόµων.

Ο αγώνας αυτός, που εδώ και πάρα πολλά χρόνια αναδεικνύει την ευαισθητοποίηση του ΠΟΙΑΘ και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και ειδικότερα στα παιδιά, αφού από την αρχική σύλληψη της ιδέας ήταν πάντα αφιερωµένος σε κοινωνικό σκοπό. Η πρώτη ονοµασία του αγώνα ήταν «Κύπελο Ελπίδος» προσφέροντας για περισσότερα από 10 χρόνια στο οµώνυµο Ίδρυµα, ενώ πλέον µε νέα ονοµασία είναι αφιερωµένος σε παιδιά που έχουν την ανάγκη, τη φροντίδα και την οικογενειακή θαλπωρή που προσφέρει «Το Χαµόγελο του Παιδιού»!

Στο πρόγραµµα του αγώνα προβλέπονταν δύο ιστιοδροµίες το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Ιουνίου, µε τα σκάφη χωρισµένα σε δυο κατηγορίες και φυσικά πλήρωµα µία γυναίκα και έναν άνδρα αφού αυτή είναι η µία ακόµα πρωτοτυπία του αγώνα αυτού.

Το Σάββατο τα εννέα σκάφη που βρέθηκαν στη γραµµή εκκίνησης (χωρισµένα σε δύο κατηγορίες, Performance και Sport) έπρεπε να καλύψουν περίπου 17 ναυτικά µίλια, σε µία τριγωνική διαδροµή που ορίζαν σηµαδούρες µε τις καιρικές συνθήκες ευνοϊκές για τα διπλά πληρώµατα που καλούνται να εκτελέσουν όλες τις εργασίες πάνω στο σκάφος. Οι νότιοι άνεµοι δεν ξεπέρασαν την ένταση των 15 κόµβων µε αποτέλεσµα η ιστιοδροµία να εξελιχθεί σε µία ευχάριστη µονοµαχία για ιστιοπλόους δυνατούς στην τακτική αγώνα.

Την Κυριακή στη γραµµή εκκίνησης για την offshore διαδροµή συνολικού µήκους 18,6 ν.µ. που προέβλεπαν οι οδηγίες πλου, βρέθηκαν όλα τα σκάφη Performance αλλά ένα µόνο σκάφος από τα Sport, το Filira, που έτρεξε κανονικά την ιστιοδροµία αλλά τελικά «τιµωρήθηκε» βάσει των κανονισµών αφού δεν µέτρησε η ιστιοδροµία λόγω του ότι δεν συµµετείχαν τουλάχιστον τρία σκάφη! Στο αγωνιστικό κοµµάτι και την Κυριακή οι καιρικές συνθήκες ήταν ήπιες και ευνοϊκές για όλα τα πληρώµατα που ξεκίνησαν από το προειδοποιητικό του 5λέπτου να µονοµαχούν για τη σωστή τοποθέτηση στη γραµµή εκκίνησης, ώστε να φτάσουν το ταχύτερο δυνατόν στη βραχονησίδα Κασίδι και να επιστρέψουν για τον τερµατισµό στο Φάληρο.

Η απονοµή του 21ου αγώνα «Αρµενίζοντας για το Παιδί» έγινε στο κτήριο του ΠΟΙΑΘ. Οι νικητές παρέλαβαν τα κύπελλά τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, πιστεύοντας ότι περισσότερα πληρώµατα θα βρεθούν στη γραµµή εκκίνησης για να απολαύσουν τον µοναδικό αυτό αγώνα και να συνεισφέρουν στον σκοπό του.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Performance (Συµµετοχή 5 σκάφη)

1.ΙΟΝΙΑ Κυριακή Δεληγιώργη & Τζαννέτος Κυριακίδης

2. AETHER EVIOL Ευαγγελία Δελίδου & Γεράσιµος Πετράτος

Sport (Συµµετοχή 4 Σκάφη)

1.GORGO Βασιλείου Μαριάννα & Δηµήτρης Βασιλείου

2.FILIRA Αγγελική Ρόζη & Τάσος Χρονάκος

Ο Πάνος Δημητρακόπουλος ασχολείται με την ιστιοπλοΐα από το 1974 με αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό του στις κατηγορίες, Optimist, Windsurfing και Laser. Έχει κερδίσει το Ράλλυ Αιγαίου δυο φορές στην κατηγορία I.O.R. ως πλήρωμα του σκάφους Col-X-Cool και είναι ιδρυτής της εταιρείας Paralos Events & Design που έχει την ευθύνη επικοινωνίας του Ράλλυ Αιγαίου από το 2000 έως σήμερα. Ταυτόχρονα έχει διατελέσει υπεύθυνος επικοινωνίας σε μία σειρά από Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανοικτής Θαλάσσης που οργανώθηκαν στην Ελλάδα. Ασχολείται με την δημοσιογραφία στην ιστιοπλοΐα από το 1982 ξεκινώντας από το περιοδικό Γιώτιγκ & Θάλασσα, έχει δουλέψει ως δημοσιογράφος στον Αντέννα και στις 24ώρες ενώ αρθρογραφεί στον ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΚΟΣΜΟ από το τεύχος 13. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει πτυχίο προπονητού Ιστιοπλοΐας Γ’ κατηγορίας από την Γ.Γ. Αθλητισμού
Previous Post Next Post