Για 13η χρονιά ο ΠΟΙΑΘ διοργάνωσε τον αγώνα Athens Trophy στο Σαρωνικό Κόλπο, όπου δύο Σαββατοκύριακα τα καθαρόαιµα αγωνιστικά σκάφη και τα πληρώµατα που τα απαρτίζουν µονοµάχησαν σε σκληρές µε σώµα µε σώµα µονοµαχίες σε όρτσα – πρύµα διαδροµές. Φέτος η διοργάνωση είχε την πρωτοτυπία ότι συνεργάστηκε µε τους Ναυτικούς Οµίλους, Τζιτζιφιών Καλλιθέας, Αθλητικό Όµιλο Ειρήνης Φιλίας Καλλιθέας και τον Ιστιοπλοϊκό Όµιλο Πειραιώς ώστε το πρόγραµµα να εµπλουτιστεί µε περισσότερα σκάφη και αγωνιζόµενους.

Το πρώτο Σάββατο είχαν προγραµµατιστεί ιστιοδροµίες Όρτσα – Πρύµα µόνον για τα σκάφη Performance. Όµως λόγω των δυνατών βόρειων ανέµων που έπνεαν στον Σαρωνικό Κόλπο ολοκληρώθηκε τελικά µία ιστιοδροµία την οποία και κέρδισε το σκάφος VELOS-Eurobank.

Την ίδια µέρα το απόγευµα διοργανώθηκε απονοµή επάθλων στον µώλο του ΠΟΙΑΘ µε µουσική φαγητό, µπύρα ΝΗΣΟΣ και έντονο κέφι αφού τα πληρώµατα δεν ήταν και τόσο εξαντληµένα.

Athens Trophy 2023 ©Nikos Alevromytis

Την Κυριακή είχε προγραµµατιστεί µία Costal ιστιοδροµία απόστασης 14ων ν.µ για τα σκάφη Sport, Double Handed και Non Spinnaker που ξεκίνησε µε µία µικρή καθυστέρηση, αλλά µε δυνατούς για δεύτερη συνεχόµενη µέρα βόρειους ανέµους. Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι διαδικασίες εκκινήσεως για τα σκάφη Performance που κατάφεραν να ολοκληρώσουν κάτω από έντονες µονοµαχίες και µε δυνατούς ανέµους δύο ιστιοδροµίες µία λιγότερη από ότι προέβλεπε το πρόγραµµα και µε το πρώτο Σ/Κ να κλείνει µε συνολικά τρείς ιστιοδροµίες µε το VELO-Eurobank να προηγείται και το PEGA-MUSTO να ακολουθεί κατά πόδας.

Μετά το τέλος όλων των ιστιοδροµιών τη σκυτάλη των απονοµών πήρε ο Ναυτικός Όµιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας όπου στις εγκαταστάσεις του όλα µαζί τα πληρώµατα χειροκρότησαν τους νικητές όλων των κατηγοριών που µοιράστηκαν αµέτρητα δώρα από τους χορηγούς και µετά απόλαυσαν µε τη συνοδεία µουσικής, φαγητό και φυσικά µπύρα ΝΗΣΟΣ.

Το επόµενο Σάββατο η αυλαία του αγώνα άνοιξε ξανά µε ιστιοδροµίες Όρτσα – Πρύµα για τα σκάφη Performance, µόνο που τώρα πλέον συµµετείχαν ταυτόχρονα και στον αγώνα «Εις Μνήµη Οδυσσέα Εσκιτζόγλου» του ΙΟΠ και τα σκάφη από 8 έγιναν 9 αφού προστέθηκε το σκάφος Ellinx- Farr Away – TRATA από τον Ναυτικό Όµιλο Θεσσαλονίκης µε κυβερνήτη τον Στέργιο Λεονταρίδη. Τα συµµετέχοντα σκάφη ολοκλήρωσαν τρείς ιστιοδροµίες όπως προέβλεπε το πρόγραµµα και µετά από εξοντωτικές µονοµαχίες απόλαυσαν την απονοµή που αυτή τη φορά έγινε στις εγκαταστάσεις του ΙΟΠ. Η Κυριακή 14 Μαΐου ήταν η τελευταία ηµέρα του πρωταθλήµατος και το πρόγραµµα περιελάβανε τόσο ιστιοδροµίες όρτσα – πρύµα για τα σκάφη Performance όσο και έναν ακόµα αγώνα Costal απόστασής 18 ν.µ για τα σκάφη Sport και DH. Οι ιστιοδροµίες της Κυριακής ολοκληρώθηκαν µε τη βοήθεια των νοτίων ανέµων που επικρατούσαν από το πρωί και η τελική απονοµή των επάθλων έγινε στο νεοκλασικό κτήριο του διοργανωτή Οµίλου ΠΟΙΑΘ όπου οι συµµετέχοντες πήραν τα κύπελά τους και απόλαυσαν µε τη συνοδεία µπύρας ΝΗΣΟΣ τη φιλοξενία του διοργανωτή Οµίλου.

Athens Trophy 2023 ©Nikos Alevromytis

Χορηγοί του αγώνα ήταν οι εταιρείες χρωµάτων ναυτιλίας JOTUN & Simon Marine, η ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΑΕ που ειδικεύεται στα σχοινιά και συρµατόσχοινα ναυτιλίας, η εταιρεία ναυτιλιακού εξοπλισµού EVAL, η KAFETZIDAKIS SAILS, και η ARROW SAILS τα ιστιοπλοϊκά παπούτσια CHICAGO, η εταιρεία εξοπλισµού σκαφών TECREP MARINE και η εταιρεία επισκευής ηλεκτρονικού εξοπλισµού Expert Lab. Τους παρευρισκόµενους στις τέσσερις εκδηλώσεις απονοµής ξεδίψασε η ελληνική Μπύρα ΝΗΣΟΣ; που ήταν παρούσα ως χορηγός και προσέφερε άφθονη µπύρα για τους αγωνιζόµενους και τους φίλους του που ήρθαν να τους χειροκροτήσουν

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

13o Athens Trophy (Συµµετοχή 8 Σκάφη)

1. VELOS                  Π. Μάντης & Π. Καγιαλής

2. Bullet                    Νικόλαος Σινούρης

3. Pega – Musto        Δηµήτρης Αλεβιζάκης

«Εις Μνήµη Οδυσσέα Εσκιτζόγλου» (Συµµετοχή 9 Σκάφη)

1. ΑΝΑΧ                   Νίκος Αναγνώστου

1. VELOS                   Π. Μάντης & Π. Καγιαλής

2. Bullet                    Νικόλαος Σινούρης

Double Handed (Συµµετοχή 4 Σκάφη)

1. AETHER                Λάµπρος Νάκης &
                                 Ευαγγελία Δελίδου

2. DAFNI                   Εµµανουήλ Κουβαριτάκης
                                 & Στέφανος Κουτσούµπης

3. AMFITRITI            Στέλιος Αλεξανδράκης &
                                 Ευστάθιος Χριστοδου-
                                 λόπουλος

Sport (Συµµετοχή 38 σκάφη)

1. CHIMERA              Γιώργος Επιτροπάκης

2. PIX – LAX III         Δηµήτρης Βασιλάκος

3. ADRA                   Ζηνόβιος Γρηγοριάδης

Sport – Non Spinnaker (Συµµετοχή 6 Σκάφη)

1. UNIQUE                Χαρίλαος Αλεξόπουλος

2. OKYALOS              Βασίλης Βαρσάκης

3. TAKE FIVE          Δηµήτρης Κατσίγιαννης

Ο Πάνος Δημητρακόπουλος ασχολείται με την ιστιοπλοΐα από το 1974 με αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό του στις κατηγορίες, Optimist, Windsurfing και Laser. Έχει κερδίσει το Ράλλυ Αιγαίου δυο φορές στην κατηγορία I.O.R. ως πλήρωμα του σκάφους Col-X-Cool και είναι ιδρυτής της εταιρείας Paralos Events & Design που έχει την ευθύνη επικοινωνίας του Ράλλυ Αιγαίου από το 2000 έως σήμερα. Ταυτόχρονα έχει διατελέσει υπεύθυνος επικοινωνίας σε μία σειρά από Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανοικτής Θαλάσσης που οργανώθηκαν στην Ελλάδα. Ασχολείται με την δημοσιογραφία στην ιστιοπλοΐα από το 1982 ξεκινώντας από το περιοδικό Γιώτιγκ & Θάλασσα, έχει δουλέψει ως δημοσιογράφος στον Αντέννα και στις 24ώρες ενώ αρθρογραφεί στον ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΚΟΣΜΟ από το τεύχος 13. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει πτυχίο προπονητού Ιστιοπλοΐας Γ’ κατηγορίας από την Γ.Γ. Αθλητισμού
Previous Post Next Post