17ος αγώνας Αρμενίζοντας για το παιδί

Για 17η χρονιά ο αγώνας που ξεκίνησε για να βοηθήσει την προσπάθεια του ιδρύµατος “Ελπίδα” και στην πορεία αφού ολοκλήρωσε τον στόχο του, µετονοµάστηκε σε αγώνα “Αρµενίζοντας για το παιδί”, διοργανώθηκε και φέτος από τον ΠΟΙΑΘ µε τη συµµετοχή 12 σκαφών.

Η ιδιοµορφία του αγώνα είναι ότι αν και τα σκάφη έχουν πλήρωµα δύο ατόµων (double handed), υποχρεωτικά το πλήρωµα αυτό θα πρέπει να απαρτίζεται από έναν άνδρα και µία γυναίκα, κάτι που κάνει την όλη προσπάθεια ακόµα δυσκολότερη. Η σωστή κατανοµή των ρόλων κυβερνήτη και πληρώµατος ανάµεσα στα δύο άτοµα, είναι µία δύσκολη απόφαση που δίνει στον αγώνα µία επιπλέον οµορφιά. Ο φετινός αγώνας την πρώτη µέρα είχε ως διαδροµή, µία απόσταση περίπου 21 ναυτικών µιλίων µε εκκίνηση από το Φάληρο, σηµείο στροφής σηµαδούρα στις φλέβες και επιστροφή στο Φάληρο. Η ιστιοδροµία αυτή εξελίχθηκε οµαλά για τα πληρώµατα αφού οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν ευνοϊκές τόσο σε ένταση όσο και σε διεύθυνση.

Την Κυριακή η δεύτερη και καθοριστική για το αποτέλεσµα κούρσα ήταν απόστασης 17 ναυτικών µιλίων και τα σκάφη αγωνίστηκαν σε τριγωνική διαδροµή µε σηµαδούρες ως σηµεία στροφής, µέσα στον Σαρωνικό Κόλπο. Όµως ο άνεµος στη δεύτερη αυτή ιστιοδροµία δεν ήταν καθόλου ευνοϊκός για τους συµµετέχοντες και οι συνεχείς αυξοµειώσεις και αλλαγές διεύθυνσης του ανέµου ανάγκασαν την Επιτροπή Αγώνων να δώσει επιβράδυνση, µειώνοντας τόσο την απόσταση της κούρσας όσο και την ταλαιπωρία των συµµετεχόντων.

Έτσι για µία ακόµα φορά µία οµάδα από λάτρεις της ιστιοπλοΐας και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, κάνοντας ιστιοπλοΐα και σε συνεργασία µε τον ΠΟΙΑΘ, πρόσφεραν ένα µικρό αλλά πολύ σηµαντικό ποσόν στον κοινωφελή οργανισµό “Το χαµόγελο του παιδιού”, κάνοντας όπως κάθε χρόνο πράξη την προσφορά τους προς τους έχοντες ανάγκη.

Αποτελέσµατα

ORC International

  1. ΙΟΝΙΑ, Δεληγιώργη Κυριακή & Κυριακίδης  Τζανέτος
  2. PEGA, Αλεβιζάκης Δηµήτριος & Γαλάνη Ρούλα
  3. ADRA, Γρηγοριάδης Ζηνόβιος & Μπαµπιάντση Αλεξάνδρα

Orc Club

  1. POSEIDON, Μπουζούκη Σταυρούλα & Σκοκος Κωνσταντίνος
  2. AFROESSA, Σακέτου Ελένη & Γκρετσος Κώστας
  3. LINA II, Τρουποσκιάδης Λεωνίδας & Ασηµακοπούλου Αγνή
Ο Πάνος Δημητρακόπουλος ασχολείται με την ιστιοπλοΐα από το 1974 με αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό του στις κατηγορίες, Optimist, Windsurfing και Laser. Έχει κερδίσει το Ράλλυ Αιγαίου δυο φορές στην κατηγορία I.O.R. ως πλήρωμα του σκάφους Col-X-Cool και είναι ιδρυτής της εταιρείας Paralos Events & Design που έχει την ευθύνη επικοινωνίας του Ράλλυ Αιγαίου από το 2000 έως σήμερα. Ταυτόχρονα έχει διατελέσει υπεύθυνος επικοινωνίας σε μία σειρά από Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανοικτής Θαλάσσης που οργανώθηκαν στην Ελλάδα. Ασχολείται με την δημοσιογραφία στην ιστιοπλοΐα από το 1982 ξεκινώντας από το περιοδικό Γιώτιγκ & Θάλασσα, έχει δουλέψει ως δημοσιογράφος στον Αντέννα και στις 24ώρες ενώ αρθρογραφεί στον ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΚΟΣΜΟ από το τεύχος 13. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει πτυχίο προπονητού Ιστιοπλοΐας Γ’ κατηγορίας από την Γ.Γ. Αθλητισμού
Previous Post Next Post