Τρεις τηλεοπτικοί πάροχοι με δύο παραγωγές ‘αγκάλιασαν’ Ράλλυ Αιγαίου και AEGEAN 600

Για πρώτη φορά στην ελληνική ιστιοπλοΐα τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί, δύο ιδιωτικοί και ένας συνδρομητικός, επέλεξαν να στηρίξουν έμπρακτα τα δύο μεγάλα γεγονότα στην ανοικτή θάλασσα που διοργάνωσε τον Ιούλιο του 2023 ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.
Η αξιοπιστία του Ομίλου εντός και εκτός νερού, αλλά και η μακροχρόνια τηλεοπτική τεχνογνωσία που έχουν πλέον τα μέλη του, έχουν ανοίξει διάπλατα την πόρτα στους τηλεοπτικούς παρόχους που έδειξαν και αυτό το καλοκαίρι σε μέγιστο βαθμό την εμπιστοσύνη τους. Αγκάλιασαν τόσο το νέο επιτυχημένο εγχείρημα του Ομίλου, το AEGEAN 600, όσο και το παλιό Ράλλυ Αιγαίου που αποτελούσε την κορυφαία διοργάνωση στην ελληνική ανοικτή θάλασσα και το καλοκαίρι συμπλήρωσε 60 χρόνια ‘ζωής’.
Ο Alpha, το STAR και η Nova ένωσαν λοιπόν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους και έκαναν και τις δύο διοργανώσεις παντοδύναμες τηλεοπτικά. Ο τηλεθεατής είχε πλέον πολλαπλές επιλογές προκειμένου να επιλέξει την ενημέρωσή του για τα δρώμενα και στις δύο διοργανώσεις. Και οι τρεις σταθμοί, με καθημερινά ρεπορτάζ (Alpha+Star) και εκπομπές (Nova), έβαζαν τον τηλεθεατή στο κλίμα τον ‘καυτό’ ιστιοπλοϊκά μήνα Ιούλιο όπου ‘έτρεξαν’ και τα δύο μεγάλα γεγονότα στην ανοικτή θάλασσα.
Και αν συνυπολογίσουμε ότι μαζί με τους τρεις προαναφερθέντες τηλεοπτικούς σταθμούς και τα υπόλοιπα τηλεοπτικά δίκτυα (ΕΡΤ1, ΕΡΤ3, Action 24, ΣΚΑΙ) αφιέρωναν και αυτά καθημερινά αρκετά λεπτά ενημέρωσης και ζωντανών συνδέσεων, τότε μπορεί να γίνει αντιληπτό ότι αυτό το καλοκαίρι, AEGEAN 600 και Ράλλυ Αιγαίου, ‘κέρδισαν’ τις εντυπώσεις και στον δύσκολο για την ιστιοπλοΐα, τηλεοπτικό στίβο.
Για να γίνει αυτό βέβαια έπρεπε, όπως πλέον συμβαίνει κάθε καλοκαίρι, να υπάρχει μια μεγάλη τηλεοπτική ομάδα που θα προσφέρει στους τηλεθεατές της ιστιοπλοΐας και όχι μόνο, αυτό που ζητούσαν. Δράση δηλαδή. Φέτος ο ΠΟΙΑΘ εγκαινίασε μια διπλή τηλεοπτική συνεργασία παραγωγής στο AEGEAN 600, συνεργασία που σύμφωνα με την ανταπόκριση που είχε στα τηλεοπτικά μέσα, κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη. Από τη μια η ομάδα της ICARUS και από την άλλη αυτή της Nova ‘συνέπλευσαν’ τηλεοπτικά ενώνοντας τις δυνάμεις τους μπροστά και πίσω από τις κάμερες.
Η κοινή πορεία των δύο παραγωγών ανέβασε τον πήχη των τηλεοπτικών απαιτήσεων. Περισσότεροι από 20 συνάδελφοι δούλευαν καθημερινά για 10 μέρες στην Olympic Marine στο Λαύριο (έδρα του AEGEAN 600 και στο Κορωπί (στις νέες εγκαταστάσεις της Nova) προκειμένου να φτάσουν στις οθόνες σας οι καλύτερες λήψεις από την αγωνιστική δράση και τις εκδηλώσεις.
Όσο για το Ράλλυ Αιγαίου, στην 60η του επετειακή διοργάνωση, ο ΠΟΙΑΘ, μετά από ένα διάλειμμα ενός χρόνου, επένδυσε και πάλι στην δοκιμασμένη λύση της Nova όπου με καθημερινές 10λεπτες εκπομπές κάλυψε τα γενέθλια του ιστορικού αγώνα.

Η ομάδα της Icarus, μέρος της τηλεοπτικής ομάδας της διοργάνωσης, με τον Event Coordinator
και Marketing Manager Πάνο Δημητρακόπουλο μετά την απονομή επάθλων.
Η τηλεοπτική ομάδα του ΠΟΙΑΘ σε δράση στα νησιά (αριστερά προς δεξιά): Παντελής Λώλης (υπεύθυνος τηλεοπτικής παραγωγής), Βασίλης Πάζας (εικονολήπτης), Θανάσης Ζημιανίτης (εικονολήπτης), Νίκος (ηχολήπτης).
Avatar
by
Previous Post Next Post