Το Χαμόγελο του Παιδιού

1995-2019: Σε 24 χρόνια δράσης “Το Χαμόγελο του Παιδιού” υποστήριξε ολιστικά και εξατομικευμένα 245.466 παιδιά και τις οικογένειές τους στον τομέα της υγείας και περισσότερα από 1.500.000 στο σύνολο των δράσεών του

Όπως είναι γνωστόν ο Π.Ο.Ι.Α.Θ. στηρίζει “Το Χαµόγελο του Παιδιού” µέσα από τον ετήσιο ιστιοπλοϊκό αγώνα “Αρµενίζοντας για το παιδί”, ο οποίος από το 2011 διαθέτει τα έσοδα του αγώνα για τους σκοπούς του Συλλόγου.

“Το Χαµόγελο του Παιδιού” γιόρτασε τα 24 χρόνια δράσης του στον τοµέα της υγείας σε εκδήλωση που πραγµατοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο την Τρίτη 1η Οκτωβρίου, παρουσία της Α.Ε. προέδρου της Δηµοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υφυπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαµάνης, ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, ο Γ.Γ της Προεδρίας της Δηµοκρατίας, τ. πρέσβης Γεώργιος Γεννηµατάς, ο διοικητής των Νοσοκοµείων Αγία Σοφία & Αγλαΐα Κυριακού, κ. Εµµανουήλ Παπασάββας, ο διοικητής του Νοσοκοµείου Παίδων Πεντέλης, κ. Ευάγγελος Τριγώνης, η αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκοµείου Αγία Σοφία, κα. Άννα Ζωηρού. Το ‘παρών’ έδωσαν θεσµικοί φορείς, υποστηρικτές, φίλοι, εργαζόµενοι κι εθελοντές του οργανισµού. Τον συντονισµό της εκδήλωσης είχε η δηµοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Δηµοκρατίας, κος Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας: «Πριν από 24 χρόνια έφευγε µια παιδική ζωή, η ζωή του Ανδρέα, και στη θέση της άνθισε ένα χαµόγελο, “Το Χαµόγελο του Παιδιού”. Ένα χαµόγελο που µεταδόθηκε σε πολλές χιλιάδες παιδιά, το οποίο έχει πάρει εντυπωσιακές διαστάσεις για τα δεδοµένα του τόπου µας, και όχι µόνο», ενώ συµπλήρωσε: «Σήµερα καταλαβαίνουµε πόσο πολύτιµο είναι αυτό το χαµόγελο. Αυτό που κάνει “Το Χαµόγελο του Παιδιού” είναι ένα παράδειγµα για όλους. Πολλώ δε µάλλον όταν καθένας γνωρίζει πόσο σηµαντικό είναι για την κοινωνία µας να υπάρχουν, ενωµένες µεταξύ τους, δυνάµεις ανιδιοτελούς προσφοράς».

Σύντοµο χαιρετισµό απηύθυνε ο υφυπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαµάνης τονίζοντας ότι “Το Χαµόγελο του Παιδιού” αποτελεί παράδειγµα εθελοντισµού και αλληλεγγύης, παράδειγµα που πρέπει να ακολουθήσει και το κράτος καλύπτοντας τα όποια κενά και συµπληρώνοντας αυτές τις σηµαντικές για την κοινωνία προσπάθειες.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ του Οργανισµού “Το Χαµόγελο του Παιδιού”, κ. Κώστας Γιαννόπουλος παρουσίασε τις δράσεις του Οργανισµού στον τοµέα της υγείας δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Σε 24 χρόνια δράσης µέσα από καθηµερινές µάχες καταφέραµε να υποστηρίξουµε ολιστικά 245.466 παιδιά και τις οικογένειές τους. Τα καταφέραµε χάρη στο εξειδικευµένο επιστηµονικό ανθρώπινο δυναµικό µας, περισσότερους από 760 εθελοντές που είναι γιατροί σε όλη την Ελλάδα και εργάζονται σε Νοσοκοµεία, Κέντρα Υγείας, Ιατρικούς και Οδοντιατρικούς Συλλόγους και περισσότερες από 500 επιχειρήσεις. Στηρίζοντας τους θεσµούς, ενδυναµώνοντας και καλύπτοντας τα όποια κενά πάντα µέσα από θεσµικές συνεργασίες και συνέργειες στόχος µας είναι να συνεχίσουµε αυτό το έργο κρατώντας πάντα την ψυχή του 10χρονου ιδρυτή µας, Ανδρέα Γιαννόπουλου».

Το τιµητικό βραβείο “Ανδρέας Γιαννόπουλος” απένειµε ο πρόεδρος του Οργανισµού “Το Χαµόγελο του Παιδιού” στον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, κ. Χρήστο Στυλιανίδη σε αναγνώριση του έργου του, ιδίως υπέρ της προώθησης και της παροχής βοήθειας προς τα ευάλωτα παιδιά στην Ελλάδα, αλλά και σε περιοχές σε ολόκληρο τον κόσµο. «Νιώθω µέλος της οικογένειας του Χαµόγελου του Παιδιού» δήλωσε µε συγκίνηση ο κ. Στυλιανίδης εγκωµιάζοντας το έργο του Οργανισµού, την ποιότητα των υπηρεσιών του και το οµαδικό του πνεύµα. «”Το Χαµόγελο του Παιδιού” κατάφερε να γίνει επίσηµος εταίρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τοµέα της ανθρωπιστικής βοήθειας (DG ECHO), η µόνη ελληνική οργάνωση που το έχει πετύχει, περνώντας όλες τις αξιολογήσεις και προσφέροντας ολιστική βοήθεια σε παιδιά πρόσφυγες µετανάστες», συµπλήρωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Για την πολυετή του προσφορά και καθηµερινή προσήλωση στην αποστολή προστασίας και φροντίδας όλων των παιδιών µε προβλήµατα υγείας το βραβείο “Ανδρέας Γιαννόπουλος” απενεµήθη, επίσης, στον κ. Χρήστο Καµµιλάτο, γενικό ιατρό, εθελοντή και Γενικό Γραµµατέα του Δ.Σ του Οργανισµού “Το Χαµόγελο του Παιδιού”. «Κοντά στον Οργανισµό “Το Χαµόγελο του Παιδιού” ολοκληρώθηκα ως γιατρός και ως άνθρωπος» δήλωσε ο κ. Καµµιλάτος συµπληρώνοντας εµφανώς συγκινηµένος ότι «χάρη στις εξειδικευµένες Κινητές Ιατρικές Μονάδες έχουµε καταφέρει να φέρουµε σε πέρας χιλιάδες διακοµιδές σώζοντας µετά από έναν αγώνα δρόµου τις ζωές χιλιάδων νεογνών και παιδιών».

Στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου εγκαινιάστηκε η 4η εξειδικευµένη Κινητή Ιατρική Μονάδα του Οργανισµού που αποτελεί ένα υπερσύγχρονο Πολυϊατρείο που έγινε πραγµατικότητα χάρη στην ευγενική δωρεά στη µνήµη του Αλέξανδρου Σλάφτοβιτς, τη δωρεά του Ιδρύµατος “Konstantina Angelique Gribilas Fund”, της οικογένειας Παντουλάκη, του Ken FM – Dr. Αθανάσιου Γιάννη και της εταιρείας ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ “Ιατρικά Μηχανήµατα”. Να σηµειωθεί ότι η δράση της προληπτικής ιατρικής υποστηρίζεται για δεύτερη χρονιά από τον ΟΠΑΠ.  

Επιγραµµατικά “Το Χαµόγελο του Παιδιού”:

    Σε 24 χρόνια υποστήριξε ολιστικά και εξατοµικευµένα 245.466 παιδιά και τις οικογένειες τους στον κρίσιµο τοµέα της υγείας.

    Στον τοµέα της Προληπτικής Ιατρικής από το 2002 παρείχε εξετάσεις σε 132.519 παιδιά σε όλη την Ελλάδα µε 3 εξειδικευµένες Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής και το Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης».

    Από το 1999 υποστήριξε 78.765 παιδιά µέσω Δηµιουργικής Απασχόλησης στα Νοσοκοµεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα χάρη στην υποστήριξη εθελοντών.

    Από το 1997 πραγµατοποίησε διακοµιδές 22.834 νεογνών και παιδιών χάρη σε υπερσύγχρονες Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για Νεογνά και παιδιά ενταγµένες στο ΕΚΑΒ.

    Από το 2017 µέχρι σήµερα υποστήριξε 787 παιδιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη µέσα από τη δράση Παιδιατρική κατ’ οίκον νοσηλεία για παιδιά µε σοβαρά και χρόνια προβλήµατα υγείας.

    Από το 2016 έχει φιλοξενήσει 10 οικογένειες σε διαµερίσµατα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Από το 1995 έχει υποστηρίξει 10.465 παιδιά µέσα από κοινωνικές και συµβουλευτικές υπηρεσίες, όπως είναι η κάλυψη ιατροφαρµακευτικών ειδών, η κινητοποίηση εθελοντών δοτών αίµατος και αιµοπεταλίων.

    Το 2019 εγκαινιάστηκε το Πανελλήνιο Κέντρο Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας προσφέροντας υπηρεσίες σε κάθε παιδί και συντονίζοντας τις δράσεις του Οργανισµού σε όλη την Ελλάδα.

Για την πραγµατοποίηση της εκδήλωσης, “Το Χαµόγελο του Παιδιού” ευχαριστεί θερµά: – ΛΥΧΝΙΑ – HI POWER – XLG ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ – PHOTOSHOP COMPANY.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post