Στροφή στην ιδιωτική τηλεόραση

Ήταν Μάρτιος του 2013 όταν οι διοικούντες τον Πανελλήνιο Όµιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης αποφάσιζαν την αλλαγή ρότας στο τηλεοπτικό πεδίο.

Το 49ο Ράλλυ Αιγαίου του 2012 θα ήταν το τελευταίο, τηλεοπτικά, το οποίο θα µεταδιδόταν από την κρατική τηλεόραση. Η ανάγκη αλλαγής κρινόταν τότε απαραίτητη µε τη συνδροµητική πλατφόρµα της Nova να γίνεται για την επόµενη, σχεδόν 10ετία, ο νέος τηλεοπτικός συνεργάτης του ΠΟΙΑΘ. Η Nova αγκάλιασε το Ράλλυ Αιγαίου από το επετειακό 50ο µέχρι και το 58ο. Για εννέα συνεχόµενες διοργανώσεις το Ράλλυ Αιγαίου έµπαινε στα σπίτια όλης της Ελλάδας όχι µόνο από τη συνδροµητική τηλεοπτική συχνότητα της Nova αλλά και δωρεάν από το YouTube κανάλι της.

Είχε έρθει το πλήρωµα του χρόνου για µια ακόµη τηλεοπτική αλλαγή. Αυτή ήρθε την άνοιξη του 2022. Δύο µεγάλες διοργανώσεις, Ράλλυ Αιγαίου και AEGEAN 600, θα έπαιζαν σε ανοικτό ιδιωτικό κανάλι για πρώτη φορά. ΣΚΑΙ TV και Alpha TV αντίστοιχα, έγιναν οι τηλεοπτικοί αναµεταδότες των µεγάλων ιστιοπλοϊκών events του Πανελληνίου Οµίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης που χρόνια τώρα έχει το know how και είναι πρωτοπόρος στην τηλεοπτική διαχείριση των διοργανώσεων.

Η στροφή στην ιδιωτική τηλεόραση έγινε µε προσεκτικά και συγκεκριµένα βήµατα. Οι ζωντανές συνδέσεις και στα δύο events αλλά και τα ρεπορτάζ που προβλήθηκαν στα κεντρικά δελτία ειδήσεων αλλά και στις εκποµπές όχι µόνο των δύο τηλεοπτικών παρόχων αλλά και στα υπόλοιπα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, «ζωντάνεψαν» το προϊόν που διείσδυσε µε µεγαλύτερη ευκολία στα ελληνικά νοικοκυριά.

Συνολικά περισσότερες από 30 συνδέσεις και ρεπορτάζ έγιναν και για τα δύο events, αριθµός που δείχνει την απήχηση που έχει τόσο το Ράλλυ Αιγαίου όσο και το AEGEAN 600. Επίσης δείχνει ότι η επιµονή και η δουλειά των ανθρώπων του ΠΟΙΑΘ στο κοµµάτι και της τηλεοπτικής ενηµέρωσης και προβολής πιάνει τόπο και αποτελεί σηµείο αναφοράς για κάθε διοργάνωση.

Avatar
by
Previous Post Next Post