ΠΟΙΑΘ – JOTUN: Μια συνεργασία που αντέχει στον χρόνο

Λίγες συνεργασίες αντέχουν στον χρόνο όπως αυτή µεταξύ της Jotun Hellas και του Aegean Rally.

Για όγδοη συνεχόµενη χρονιά, η Jotun Hellas υπηρέτησε µε περηφάνια ως επίσηµος χορηγός του Aegean Rally, σφραγίζοντας τη δέσµευσή της στην κοινότητα του ναυταθλητισµού. Η χρονιά αυτή όχι µόνο αποτέλεσε γιορτή για το επετειακό 60ο Ράλλυ Αιγαίου, που αποτελει τον µακροβιότερο ιστιοπλοϊκό αγωνα στη χώρα µας, αλλά και επισφράγιση της ακλόνητης υποστήριξης της Jotun Hellas στον κόσµο της ιστιοπλοΐας.

Το Aegean Rally κάθε χρόνο προσελκύει ιστιοπλόους και λάτρεις της ιστιοπλοΐας από όλο τον κόσµο και κατά τη διάρκεια του συµπεριλαµβάνει δραστηριότητες που αναδεικνύουν την µοναδικότητα των ελληνικών νησιών. Αξιοσηµείωτη είναι πάντα η συµµετοχή του τοπικού πληθυσµου. Φέτος, ως επίσηµος χορηγός, η Jotun Hellas συµµετείχε στις δραστηριότητες του Ράλλυ µε την αποστολή υπαλλήλων της στη Σύρο, για να συµµετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις του πρώτου αγώνα.

Η οµάδα της Jotun Hellas αξιοποίησε την επίσκεψή της στη Σύρο µε τον πιο ενεργό τρόπο, συµµετέχοντας στην τελετή απονοµής των επάθλων, όπου τιµήθηκαν οι νικητές του αγώνα, αλλά και ως προσκεκληµένοι σε ξενάγηση, της ΟΝΕΧ, στο ναυπηγείο της Σύρου. Αυτή η επίσκεψη παρείχε στην οµάδα πολύτιµες γνώσεις για τη συντήρηση των πλοίων – ένα θέµα που βρίσκεται στην καρδιά της αποστολής της Jotun Hellas. Η επίσκεψη στο νησί προσέφερε στους υπαλλήλους της Jotun την ευκαιρία να συνδεθούν µε ιστιοπλόους, ναυπηγούς και άλλους επαγγελµατίες του χώρου, προάγοντας ένα αίσθηµα κοινότητας και κοινής εµπειρογνωµοσύνης.

Η διαρκής συνεργασία µεταξύ της Jotun Hellas και του Aegean Rally είναι µια απόδειξη των κοινών αξιών που διακρίνουν τους δύο φορείς, αξίες όπως η πρωτοπορία, ο σεβασµός στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Δηλώσεις για τη φετινη διοργάνωση όπως την έζησε από κοντα ο Δηµήτρης Ζαρογιάννης, Global Key Account Manager της Jotun Hellas, ο οποίος αγωνίστηκε στο Ράλλυ Αιγαίου, ως µέλος πληρώµατος του σκάφους “MAYAKI ΙΙ”:

«Επετειακό 60ο Ράλλυ Αιγαίου, µια ιδιαίτερα δύσκολη για τους ιστιοπλόους κατάσταση που κληθήκαµε να αντιµετωπίσουµε στο Αιγαίο, την απόλυτη …µπουνάτσα. Η σχεδόν παντελής έλλειψη ανέµου µας ανάγκασε να αναπροσαρµόσουµε ξανά και ξανά τα πλάνα µας εν πλω, δοκιµάζοντας ότι µπορούσαµε να σκεφτούµε. Φυσικά δεν αφήσαµε τον χρόνο µας να πάει χαµένος, αφού κατά τη διάρκεια της άπνοιας καταφέραµε να διεξάγουµε “αγώνες ναυτικών κόµπων, γνώσεων και, δεξιοτεχνίας” µεταξύ των µελών του πληρωµατός µας, πάντα µε το χαµόγελο! Σε αυτό το σηµείο θα ήθελα να ευχαριστήσω το πλήρωµά µας για την εµπειρία, τη γνώση και τη χαρά που µου προσέφεραν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, εντός και εκτός του σκάφους.

Μια ξεχωριστή εµπειρία ήταν η επίσκεψη στο Ναυπηγείο της Σύρου µε την αποστολή της Jotun. Μετα το τέλος της περιήγησης συναντήσαµε τον διευθύνοντα σύµβουλο της ONEX κ. Πάνο Ξενοκώστα και έτσι τον ευχαριστήσαµε για τη συµβολή του στη διεξαγωγή του επετειακού 60ου Ράλλυ Αιγαίου. Επίσης, η αξέχαστη βραδιά, στο εστιατόριο “Αλλού Γυαλού” στο Κίνι, όπου πραγµατοποιήθηκε η απονοµή των επάθλων της 1ης ιστιοδροµίας και µαζί µε τον πρόεδρο του ΠΟΙΑΘ κο Ι.Μαραγκουδάκη, τον προέδρο & διευθύνοντα σύµβουλο του οµίλου ONEX κο Π.Ξενοκώστα, τον ιδιοκτήτη της Olympic Marine, συνδιοργανωτή του AEGEAN 600, κο Γ.Προκοπίου, κόψαµε την επετειακή τούρτα.

Στη συνέχεια, αξιζει να ειπωθεί οτι το µπρατσο της Ιου, µας αναπλήρωσε απο καιρικές και ιστιοπλοϊκές συνθήκες όπου πιστεύω όλοι µας το απολαύσαµε καθώς και την παραµονή µας στο υπέροχο και φιλόξενο νησί. Και φυσικά, η εορταστική και χαρούµενη ατµόσφαιρα στον χώρο της Ναυτικής Διοίκησης Αιγαίου, όπου το Ράλλυ ολοκληρωθηκε για µια ακόµη φορά.»

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post