Πανελλήνιο ORC 2019

Mετά από τέσσερις ηµέρες έντονων συγκινήσεων και σπουδαίων ιστιοπλοϊκών µαχών, έπεσε η αυλαία του Πανελληνίου Ανοιχτής Θαλάσσης ORC 2019 που διοργάνωσε µε µεγάλη επιτυχία ο Ιστιοπλοϊκός Οµιλος Πειραιώς.

Περισσότεροι από 200 ιστιοπλόοι µε 21 σκάφη, µεταξύ των οποίων και οι ολυµπιονίκες, Τάκης Μάντης, Παύλος Καγιαλής, Δηµήτρης Μούγιος, Δηµήτρης Δεληγιάννης και Λεωνίδας Πελεκανάκης, αλλά και οι πρωταθλητές Γιάννης Μιτάκης, Παναγιώτης Καµπουρίδης και Μιχάλης Πατενιώτης συναγωνίστηκαν µέχρι την τελευταία κούρσα για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος στην Ανοιχτή Θάλασσα.

Το αγωνιστικό µέρος ολοκληρώθηκε το µεσηµέρι της Κυριακής και το βράδυ ακολούθησε η απονοµή των επάθλων, σε µία τελετή που τίµησαν µε την παρουσία τους ο υφυπουργός Αθλητισµού Λευτέρης Αυγενάκης, ο δήµαρχος Πειραιώς Γιάννης Μώραλης, ο βουλευτής Πειραιά Κατσαφάδος, ο γενικός γραµµατέας Ναυτιλίας & Λιµενικών Υποδοµών Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και ο γενικός γραµµατέας Αθλητισµού Γιώργος Μαυρωτάς.

Ο υφυπουργός Αθλητισµού Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε: «Είναι µεγάλη η χαρά που βρίσκοµαι εδώ γιατί µου δίνεται η ευκαιρία να µεταφέρω ποιο είναι το πνεύµα και ποια είναι η φιλοσοφία και το πρόγραµµα όσον αφορά στον αθλητισµό στη χώρα µας. Σας λέω λοιπόν ότι δεν πρέπει και δεν µπορεί να είναι κρατικοδίαιτος ο αθλητισµός. Με τη νέα κυβέρνηση ο αθλητισµός αποτελεί µία βαριά, µεγάλη βιοµηχανία, που θα παράγει αθλητές – πρότυπα για τον κόσµο και συνδέεται άµεσα µε τον τουρισµό και ενισχύει τις τοπικές κοινωνίες. Το Υπουργείο Αθλητισµού δεν είναι Υπουργείο Ποδοσφαίρου, είναι Υπουργείο Αθλητισµού. Αγαπάµε και σεβόµαστε όλους τους αθλητές και όλα τα αθλήµατα και θα στηρίξουµε µε κάθε τρόπο, νοµοθετικά και µη τις πρωτοβουλίες που παίρνετε.»

Ο Πρόεδρος του ΙΟΠ Γιάννης Παπαδηµητρίου δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα σηµαντική η παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισµού στην αποψινή τελετή και ιδιαίτερα του κυρίου Λευτέρη Αυγενάκη καθώς στέλνεται µήνυµα στήριξης στους αθλητές που κάνουν τόσες θυσίες για να φέρνουν επιτυχίες στη χώρα µας. Θέλω να ευχαριστήσω τα πληρώµατα των σκαφών για τη συµµετοχή τους στο Πανελλήνιο, καθώς και τις επιτροπές του αγώνα που λειτούργησαν άψογα ώστε να έχουµε µία ιδιαίτερα επιτυχηµένη διοργάνωση. Επίσης και την ΕΑΘ µε τον πρόεδρο της Ακη Τσαλίκη για την εξαιρετική συνεργασία που είχαµε».

Μετά από επτά ιστιοδροµίες οι νικητές είναι:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ORC A

1.  EX OFFICIO (ΝΟΕ) µε κυβερνήτη τον Γιώργο Πετρόχειλο

2.  CODE ZERO-MASTIHASHOP (ΙΟΠ) µε κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελέγρη

3.  VELOS (ΝΟΕ) µε κυβερνήτες τους Παναγιώτη Μάντη / Παύλο Καγιαλή

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟRC B

1.  BLUE LINE (ΝΑΣΚ “ΑΙΟΛΟΣ”) µε κυβερνήτη τον Γιώργο Δρακόπουλο

2.  PEGA-MUSTO (ΠΟΙΑΘ) µε κυβερνήτη τον Δηµήτρη Αλεβιζάκη

3.  ANAX-VICTORIA – TECHNOSERVICE
      (NO Λαγονησίου) µε κυβερνήτη τον Νίκο Αναγνώστου

Το Πανελλήνιο Ανοικτής Θαλάσσης ORC διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όµιλος Πειραιώς σε συνεργασία µε την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης (ΕΑΘ) της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Οµοσπονδίας (ΕΙΟ) και την αιγίδα του Δήµου Πειραιά. Χορηγοί της διοργάνωσης είναι οι North Sails, Sixt rent a car, Yamaha, ABOVE, Tsakos Group of Companies, VMG factory.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post