Παγκόσμιο Πρωτάθλημα J24 2018

Την Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018, έπεσε η αυλαία του Παγκοσµίου Πρωταθλήµατος Σκαφών Κλάσης J24 µε πολλές υποσχέσεις τόσο αγωνιστικά όσο και έξω-αγωνιστικά. Ο αγώνας διοργανώθηκε στη βόρεια πλευρά της λίµνης Γκάρντα (Lago Di Garda) της Ιταλίας, στη Riva Del Garda µεταξύ 25 µε 31 Αυγούστου µε τη συµµετοχή 98 πληρωµάτων από όλο τον κόσµο.

Οικοδεσπότης της διοργάνωσης ήταν ο όµιλος Fraglia Della Vela Riva σε συνεργασία µε την Ιταλική και Διεθνή Κλάση Σκαφών J24 και την Ιταλική Ιστιοπλοϊκή Οµοσπονδία. Για πρώτη φορά στα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια, τέσσερις ελληνικές οµάδες συµµετείχαν στον αγώνα. Η οµάδα της Ελληνικής Αστυνοµίας µε κυβερνήτη τον Α. Ταγαρόπουλο και πλήρωµα τους Π. Αϊδινίδη, Δ. Κόκκορη, Ν. Μαύρο, και Γ. Φάκα και πολυετή εµπειρία και διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες κατετάγη στη 10η θέση. Ακολούθησε η οµάδα του JMANIA του Ν.Ο. Παλαιού Φαλήρου µε κυβερνήτη τον Γ. Παναγιωτίδη και πλήρωµα τους Ο. Βέργου, Χ. Κυφίδη, Κ. Σκοτίδα, και Κ. Τριδηµα, όπου στη 2η συµµετοχή της σε διεθνή αγώνα της κλάσης κατέλαβε τη διόλου ευκαταφρόνητη 30η θέση, ενώ οι δύο βενιαµίν της παρέας, οµάδα ΑΝΑΣΣΑ του Ι. Ο. Ηρακλείου µε κυβερνήτη το Ν. Καπνίση και πλήρωµα τους Ν. Βερβελάκη, Ε. Παπαδοβασιλάκη, Μ. Σουρλίγγας, Ε. Συγγελάκη, και Ν. Σπίγγο και οµάδα MINOAN SPIRIT του Ν.Ο.Γαζίου Κρήτης µε κυβερνήτη τον Α. Παλλήκαρη και πλήρωµα τους Ε. Ατζολετάκη, Σ. Θεόχαρη, Ν. Καρυωτάκη και Ν. Πετρουλάκη γεµίσανε τις αποσκευές τους µε εµπειρίες καταλαµβάνοντας την 64η και 76η θέση, αντίστοιχα.

Πέραν του αγωνιστικού µέρους, ο διοργανωτής όµιλος έδωσε την ευκαιρία 5λεπτής παρουσίασης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήµατος Σκαφών Κλάσης J24 του χρόνου στην Πάτρα µε την παρουσία και του προέδρου του Ιστιοπλοϊκού Οµίλου Πατρών κ K. Καλογερόπουλου. Κατά την παρουσίαση µοιράστηκαν επίσηµες προσκλήσεις και δώρο του Ευρωπαϊκού σε όλα τα πληρώµατα και η απήχηση ήταν δυνατή µε την εκδήλωση ενδιαφέροντος από πολλά πληρώµατα και χώρες παγκοσµίως. Τόσο η συµµετοχή ρεκόρ στο σύνολο των σκαφών όσο και η συµµετοχή ρεκόρ των ελληνικών σκαφών αναδεικνύει τη διαχρονική αξία της κλάσης σκαφών J24 και προµηνύει ένα πολλά υποσχόµενο µέλλον για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθληµα στην Πάτρα το 2019.

Για ακόµα µία φορά και για όλο το έτος του 2018, η διοίκηση και τα µέλη της Ελληνικής Κλάσης Σκαφών J24 ευχαριστούν θερµά την ΑΝΕΚ LINES – BLUE STAR FERRIES για την ευγενή τους χορηγία και τη συνεχή διευκόλυνση της µεταφοράς των σκαφών και των πληρωµάτων.

Avatar
by
Previous Post Next Post