Πέμπτος ο Δημόπουλος στο ευρωπαϊκό κάνοε

Ένα πρόβληµα υγείας δεν επέτρεψε στον Στέφανο Δηµόπουλο να κατακτήσει ένα µετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθληµα -23 ετών, που διεξήχθη στην Ιταλία.
Ο πρωταθλητής του κάνοε πλασαρίστηκε στην 5η θέση στο αγώνισµα των 1000 µ.

«Σίγουρα ήρθα στον αγώνα µε στόχο κάτι καλύτερο. Μία δυσκολία στην αναπνοή δε µε άφησε να το πετύχω. Θα κάνω εξετάσεις για να δω από πού προέρχεται αυτό και, ύστερα, θα κάνω µία µικρή προετοιµασία για το παγκόσµιο πρωτάθληµα -23 ετών, που θα πραγµατοποιηθεί στη Βουλγαρία. Εκεί, εάν όλα πάνε καλά, θα προσπαθήσω για κάτι καλύτερο. Σίγουρα µεγάλος στόχος είναι η πρόκριση για τους Ολυµπιακούς του Τόκιο», δήλωσε στον “Ιστιοπλοϊκό Κόσµο” ο νεαρός πρωταθλητής.

Πρώτος στην Ευρώπη αναδείχθηκε ο περσινός πρωταθλητής, ο Ιταλός Κάρλο Τατσίνι.

Οι υπόλοιποι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες δεν κατάφεραν να προκριθούν σε κάποιος τελικό. Στη διοργάνωση πήραν µέρος εκπρόσωποι 33 χωρών.

Η νεανική οµάδα του κάνοε και του καγιάκ συµµετείχε και στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά πρωταθλήµατα ανδρών – γυναικών, που διεξήχθησαν στο Βελιγράδι. Εκεί, την καλύτερη εµφάνιση από ελληνικής πλευράς έκανε ο Στέφανος Δηµόπουλος, ο οποίος είχε συµµετοχή σε δύο τελικούς (500 και 200 µ.).

Η Σπυριδούλα ‘Ιριδα Σπανέα είναι από το 1999 συντάκτρια αθλητικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Καθημερινή». Έχει ειδικευτεί στα ολυμπιακά (εκτός ποδοσφαίρου και μπάσκετ) και τα μη ολυμπιακά αθλήματα και βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στους ανθρώπους του αθλητισμού. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η ιστιοπλοΐα, στην οποία έχει ιδιαίτερη αδυναμία διότι θεωρεί ότι είναι ένα άθλημα για ανθρώπους με ανοικτούς ορίζοντες. Το 2005 έγινε η πρώτη γυναίκα που εξελέγη στο Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Την ίδια χρονιά άρχισε να εργάζεται ως καθηγήτρια στο τμήμα της δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όπου, μέχρι σήμερα, διδάσκει δημοσιογραφία και επικοινωνία. Έχει δουλέψει στην τηλεόραση τόσο ως παρουσιάστρια όσο και ως ρεπόρτερ (EΡΤ, ALPHA DIGITAL, Eurosport κλπ), συνεργάζεται με πολλά περιοδικά (Κάπα, Crash, Hellenic Business, Άθλον, Ιστιοπλοϊκός Κόσμος κ.α), ενώ αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα www.we24.gr. Τα τελευταία 16 χρόνια έχει εργαστεί στην επικοινωνία και την προβολή των περισσότερων από τις μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που διεξήχθησαν στη χώρα μας (γυμναστική, άρση βαρών, πάλη, τζούντο, κανόε καγιάκ, ιστιοπλοΐα, πυγμαχία, καράτε, στίβου, κωπηλασία, μπιτς βόλεϊ κ.α), με κορυφαίες τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τους Παγκόσμιους Αγώνες «Special Olympics» του 2011. Για την προσφορά της στο αθλητικό κίνημα, αλλά και στην ελληνική γλώσσα έχει βραβευτεί από την «Παγκόσμια Κίνηση Ελληνοφώνων Γυναικών", από ελληνικές και διεθνείς ομοσπονδίες, όπως και συλλόγους.
Previous Post Next Post