Ο Δημήτρης Δήμου πρόεδρος της παγκόσμιας κλάσης 470

Ο Έλληνας αρχικαταμετρητής των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο στη Βραζιλία, Δημήτρης Δήμου είναι πλέον και ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας κλάσης του 470.

Η πορεία του Δ. Δήμου στην κλάση του 470 άρχισε το 2005 ως αρχικαταμετρητής, ενώ το 2006 εκλέγεται για πρώτη φορά στο Δ.Σ και γίνεται Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής διατηρώντας και τον τίτλο του αρχικαταμετρητή. Επανεκλέγεται στην κλάση το 2008 διατηρώντας τις θέσεις του ενώ παράλληλα διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας της Κλάσης από το 2010 έως το 2012, οπότε και επανεκλέχθηκε διατηρώντας τη θέση του Προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής και του αρχικαταμετρητή. Το 2016 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Παγκόσμιας κλάσης 470 διατηρώντας και την ιδιότητα του αρχικαταμετρητή.
Η σημασία των κλάσεων είναι πολύ μεγάλη στο όλο σύστημα της World Sailing. Τα επιτελεία των κλάσεων σχεδιάζουν και αποφασίζουν σχεδόν τα πάντα που αφορούν τα σκάφη που εκπροσωπούν, τόσο από πλευράς ανάπτυξης, αγώνων και εξοπλισμού, όσο και καταμέτρησης, με αποτέλεσμα να γίνεται απόλυτα κατανοητό πόσο μεγάλη αξία έχει η παρουσία του Δημήτρη Δήμου στη θέση του Προέδρου της Ολυμπιακής κλάσης 470, αλλά και του παγκόσμιου πρωταθλητή Ανδρέα Κοσματόπουλου στη θέση του Ταμία του ΔΣ.


Τα μέλη του νέου ΔΣ:
Δημήτρης Δήμου (Πρόεδρος – Αρχικαταμετρητής), Lulia Fulicea (ROU) Γ. Γραμματέας, Gonzalo Heredia (ARG), David Hughes (USA), Ανδρέας Κοσματοπουλος (GRE) Ταμίας, Vincenzo Losito (ITA), Fernanda Sesto (ARG), Nino Shmueli (ISR) Αντιπρόεδρος, Agnieszka Skrzypulec (POL) και Haluk Suntay (TUR) Πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post