Κύπελλο Γαζίου 2016

Υπόθεση Ναυταθλητικού Ομίλου Γαζίου Κρήτης …στο παρά πέντε

Tο φθινόπωρο βρήκε τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σκαφών Κλάσης J24 με, πρώτο, τον αγώνα “Κύπελλο Γαζίου 2016”, ο οποίος διοργανώθηκε από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Γαζίου Κρήτης (ΝΟΓΚ) στο λιμανάκι της Παντάνασσας, Γάζι, Κρήτης, το διήμερο 1-2/10/16 με τη συμμετοχή 7 (επτά) πληρωμάτων. Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από τη συμμετοχή ενός νεοσύστατου πληρώματος με νεοαποκτηθέν σκάφος και τον έντονο συναγωνισμό μέχρι και την τελευταία ιστιοδρομία του αγώνα για τον προσδιορισμό της τελικής κατάταξης των πληρωμάτων. Νικητής ανακηρύχθηκε το πλήρωμα “ΚΙΚΑ” από το ΝΟΓΚ, ενώ το νεοσύστατο πλήρωμα “ΑΝΑΣΣΑ” κατέλαβε τελικά τη 2η θέση.

Μετά τις τυπικές διαδικασίες του αγώνα, η εκκίνηση δόθηκε το Σάββατο στις 13:00 με άνεμο σταθερής διεύθυνσης από τις 10 μοίρες και έντασης 11-15 knots, και με χαμηλό κυματισμό, πράγμα το οποίο και κατέστησε τον ιστιοπλοϊκό στίβο πιο εύκολο. Η σταθερότητα του καιρού διευκόλυνε πολύ τη ροή του αγώνα και έτσι πραγματοποιήθηκαν 4 ιστιοδρομίες διάρκειας 45-50 περίπου λεπτών η κάθε μια. Το πέρας της ημέρας βρήκε 3 (τρία) πληρώματα να παλεύουν για τις θέσεις 2-4 με διαφορά ενός βαθμού ποινής μεταξύ τους και έντονη αγωνία από όλα τα πληρώματα ως προς την έκβαση της επόμενης ημέρας ώστε να καταφέρουν να “πετάξουν” μία ιστιοδρομία και να βελτιώσουν τη θέση τους. Η επόμενη ημέρα του αγώνα ξεκίνησε με πολλή ζέστη και ένα πολύ ελαφρύ αεράκι που, σε ένταση, δεν ξεπερνούσε τα 2 knots, με αποτέλεσμα να σηκωθεί η σημαία της αναβολής έως και τις 12:30 περίπου το μεσημέρι. Εν τούτοις, από τις 13:00 και έπειτα, ένα αεράκι έντασης 4 -6 knots με διεύθυνση ανέμου πάλι από τις 10 μοίρες επέτρεψε τη διεξαγωγή ακόμα δυο ιστιοδρομιών, με τις οποίες και έκλεισε η αυλαία του αγώνα. Εν τέλει, δύο πληρώματα ισοβάθμησαν στην 3η θέση, η οποία και κρίθηκε στις λεπτομέρειες των ιστιοδρομιών.Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα διαμορφώθηκαν ως εξής:

  1. KIKA με κυβερνήτη τη Χριστίνα Γαράκη από τον ΝΟΓΚ
  2. Άνασσα με κυβερνήτη τον Νικόλαο Καπνίση από τον ΝΟΓΚ
  3. MINOAN SPIRIT με κυβερνήτη τον Άρη Παλλήκαρη από τον ΝΟΓΚ
  4. SIMERA με κυβερνήτη τον Γιώργο Λυρώνη από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ηρακλείου (ΙΟΗ)
  5. MOMENTUM με κυβερνήτη τον Γιώργο Βιτσάκη από το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
  6. PHYSALIA PHYSALIS με κυβερνήτη τον Γιώργο Πετεκίδη από το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
  7. DJ με κυβερνήτη τον Γιώργο Μαλλιωτάκη από τον ΙΟΗ

Κατόπιν ακολούθησε η απονομή σε συνδυασμό με μπάρμπεκιου και ποτά, στο τέλος της οποίας όλα τα παρόντα πληρώματα ευχαριστήσανε όλους τους εθελοντές που συμβάλανε στο να πραγματοποιηθεί ο αγώνας και ανανεώσανε το ραντεβού τους σε δύο εβδομάδες στον επόμενο αγώνα, πάλι στον “Χάνδακα”. Η αγορά σκαφών από νέα πληρώματα δείχνει ότι το ενδιαφέρον για την κλάση J24 είναι αμείωτο και η οικογένεια αυτή γίνεται όλο και μεγαλύτερη!
Η Διοίκηση και τα μέλη της κλάσης J24 ευχαριστούν θερμά την ΑΝΕΚ LINES – BLUE STA FERRIES για την ευγενή τους χορηγία και τη συνεχή διευκόλυνση της μεταφοράς των σκαφών και των πληρωμάτων σε όλους τους αγώνες.

Previous Post Next Post