Κύπελλο Βορείου Αιγαίου & Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Porto Carras

Με πανηγυρικό τρόπο ολοκληρώθηκε το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου που διοργάνωσε στον Τορωναίο Κόλπο, ο Ναυτικός Όµιλος Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Οµοσπονδίας και συνδυάστηκε µε το Πανελλήνιο Πρωτάθληµα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης αλλά και µε το “X-Yachts Cup 2018”.

Με δυνατούς βόρειους ανέµους το Σάββατο το πρωί, το σκηνικό ήταν κατάλληλο για ιστιοπλοΐα και τα πληρώµατα των 35 σκαφών που µετείχαν στη διοργάνωση έζησαν έντονες συγκινήσεις, χάρηκαν τον αγώνα και αποχαιρέτησαν το Porto Carras Grand Resort, στο οποίο ελλιµενίστηκαν τα σκάφη, µε τις καλύτερες αναµνήσεις.

Η απονοµή έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχειακό συγκρότηµα της Χαλκιδικής και τα έπαθλα για το “X-Yachts Cup 2018” έδωσε ο παγκόσµιος πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας και ιδιοκτήτης της Atalanta Marine, Γιώργος Ερτσος. Η χωρίς προηγούµενο προσφορά αθλοθεσίας στο Κύπελλο Βορείου Αιγαίου από µέλη και φίλους του Ναυτικού Οµίλου Θεσσαλονίκης δηµιούργησε πλεόνασµα στον προϋπολογισµό της διοργάνωσης, το οποίο ο ΝΟΘ αποφάσισε να προσφέρει στον Ναυτικό Αθλητικό Όµιλο Μάτι Αττικής. «Είναι το λιγότερο που µπορούµε να κάνουµε, για όλους τους συνανθρώπους µας που έζησαν και ζουν δύσκολες στιγµές από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή. Η σκέψη µας είναι συνεχώς µαζί τους και πρέπει όλοι να τους βοηθήσουµε µε κάθε δυνατό τρόπο, για να επιστρέψει η ζωή τους σε κανονικούς ρυθµούς. Πιστεύω ότι όλος ο κόσµος της ιστιοπλοΐας έχει συγκλονιστεί από την τραγωδία, ειδικά από τις τόσες ψυχές που χάθηκαν άδικα από την πύρινη λαίλαπα», επισήµανε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης, της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Οµοσπονδίας, Άκης Τσαλίκης. Το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου είναι ο πιο ιστορικός αγώνας ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης στη Βόρεια Ελλάδα και ξεκίνησε το 1978 µε διοργανωτή τον Ναυτικό Όµιλο Θεσσαλονίκης. Φιλοξενείται στο Porto Carras Grand Resort που έχει δηµιουργήσει τη δική του ιστορία στα ναυταθλητικά δρώµενα.

Οι νικητές ανά κατηγορία είναι:

 ΟRC A (µετά από 7 ιστιοδροµίες)

  1. ELLINIXX-TRATA µε κυβερνήτη τον Στέργιο Λεονταρίδη
  2. CODE ZERO-MASTIHASHOP µε κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελεγρή
  3. EX OFFICIO µε κυβερνήτη τον Γιώργο Πετρόχειλο

ΟRC B (µετά από 7 ιστιοδροµίες)

  1. PEGA-MUSTO µε κυβερνήτη τον Δηµήτρη Αλεβιζάκη
  2. TAMUMM-MARINESHOP µε κυβερνήτη τον Aντώνη Κατιγιαννάκη
  3. OXYGONON µε κυβερνήτη τον Ακη Τσαλίκη

SPORT (µετά από 4 ιστιοδροµίες)

  1. KOURSAROS µε κυβερνήτη τον Γιάννη Λαµπριανίδη
  2. CHRISTINA µε κυβερνήτη τον Νίκο Γραµµατικάκη
  3. NIRIIDA µε κυβερνήτη τον Πασχάλη Σαµαρά

Τα πρώτα σκάφη και στις τρεις κατηγορίες, αναδείχθηκαν νικητές και στο “X-Yachts Cup 2018”.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post