Η παράδοση του Θυρεού του ΤΠΚ Μπλέσσας στον Ηγούμενο της Μονής Χοζοβιώτισσας

Μία µοναδική εµπειρία έζησαν όσοι επισκέφτηκαν το µοναστήρι της Παναγιάς Χοζοβιώτισσας µαζί µε την αποστολή του Πολεµικού Ναυτικού, κατά την επίσκεψη του 55ου Ράλλυ Αιγαίου στην Αµοργό.

Το πρωί της Κυριακής 22 Ιουλίου µε επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Σπυρίδη Πλωτάρχη ΠΝ, κυβερνήτη της ΤΠΚ “Μπλέσσας” και το µισό πλήρωµα του πλοίου που ήταν σε διατεταγµένη υπηρεσία, ιστιοπλόοι και µέλη της οµάδας επικοινωνίας του αγώνα ανέβηκαν µε τα πόδια µαζί µε το πλήρωµα του πολεµικού σκάφους στη µονή. Εκεί µέσα σε κατανυκτική ατµόσφαιρα παρακολούθησαν την θεία λειτουργία και µετά παρέδωσαν τον θυρεό του πλοίου, στον Ηγούµενο της Ιεράς Μονής, Αρχιµανδρίτη Σπυρίδωνα Δεναξά.

Η θέα, τα χρώµατα, η παρουσία των ανδρών του Πολεµικού Ναυτικού και οι εικόνες µε ιστορία από τον 9ο π.χ. αιώνα σε ένα µοναστήρι όπως αυτό της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας µε θέα στο απέραντο γαλάζιο, δηµιούργησαν ένα µείγµα µαγικό, ένα συνδυασµό κατάνυξης µε εικόνες µαγικές που θα µείνουν αξέχαστες.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post