Διεθνής αναγνώριση για το “6ο Τρόπαιο Ν. Σαρικαβάζη”

Παγκόσµια αποδοχή για το “6o Κύπελλο Optimist-Τρόπαιο Νίκου Σαρικαβάζη”. Μετά από 5 διοργανώσεις που στέφθηκαν µε απόλυτη επιτυχία σε στεριά και θάλασσα, η Διεθνής Οµοσπονδία της κλάσης Optimist (IODA), πιστοποίησε και συµπεριέλαβε στο καλεντάρι του 2020 το “6o Κύπελλο Optimist-τρόπαιο Νίκου Σαρικαβάζη” που θα φιλοξενηθεί 14-16 Φεβρουαρίου στον Φαληρικό Όρµο.

Πρόκειται για αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλουν για τον συγκεκριµένο αγώνα από το 2015 οι διοικούντες τον Ναυτικό Όµιλο Παλαιού Φαλήρου προκειµένου να αναδείξουν τους νέους ολυµπιονίκες στο άθληµα της ιστιοπλοΐας.

«Για τον Ναυτικό Όµιλο Παλαιού Φαλήρου η αναγνώριση της διοργάνωσης από τη Διεθνή Οµοσπονδία της κλάσης αποτελεί δικαίωση των κόπων όλων µας. Από την πρώτη µέρα πιστέψαµε σε αυτή τη διοργάνωση και ο πρώτος στόχος, που ήταν να µπει στο διεθνές καλεντάρι, επετεύχθη» σχολίασε ο αντιπρόεδρος του Ναυτικού Οµίλου Παλαιού Φαλήρου Τάκης Σαρικαβάζης και ολοκλήρωσε: «Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε η δουλειά µας συνεχίζεται µε τον πήχη των απαιτήσεων να ανεβαίνει. Η διοργάνωση γίνεται θεσµός και είµαστε βέβαιοι ότι όσα παιδιά από όλο τον κόσµο ηλικίας 7-15 ετών λάβουν µέρος στο “6o Κύπελλο Optimist-Τρόπαιο Νίκου Σαρικαβάζη” θα πλεύσουν µε ασφάλεια και θα χαρούν την ιστιοπλοΐα στα φιλόξενα νερά του Φαλήρου».

To “6o Κύπελλο Optimist-Τρόπαιο Νίκου Σαρικαβάζη” ήδη ετοιµάζεται για να …πλεύσει στο Φάληρο στα µέσα Φεβρουαρίου του 2020. Οι διοργανωτές ετοιµάζουν πολλές εκπλήξεις στους λιλιπούτειους ιστιοπλόους από όλο τον κόσµο µε ολυµπιονίκες της ιστιοπλοΐας αλλά και γνωστούς πρωταγωνιστές άλλων αθληµάτων να βρίσκονται κοντά τους καθηµερινά.

Τη διοργάνωση αναµένεται να στηρίξουν για µια ακόµη χρονιά η Ελληνική Ολυµπιακή Επιτροπή, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυµπιονικών και η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Οµοσπονδία.

Στο παρακάτω LINK θα δείτε την επιβεβαίωση της ένταξης της διοργάνωσης στο επίσηµο καλεντάρι της Διεθνούς Οµοσπονδίας Optimist.

http://www.optiworld.org/default/events/event/text/6th-optimist-cup-nikos-sarikavazis/page/0

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post