Η τηλεοπτική ευελιξία και η συνεισφορά των ιστιοπλόων

Από το 2015 και το 52ο Ράλλυ Αιγαίου, στο 2020 στο 57ο. Ίδιος ακριβώς, αναγκαστικά, σχεδιασµός του αγώνα από τον διοργανωτή Πανελλήνιο Όµιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης και ίδια ευελιξία στην τηλεοπτική παρουσίασή του από τα κανάλια Novasports που τα τελευταία 8 χρόνια έχουν την ευθύνη της αποκλειστικής µετάδοσης του κορυφαίου ιστιοπλοϊκού γεγονότος στην ανοικτή θάλασσα. Και η φετινή διοργάνωση ανέδειξε την εµπειρία που έχει πλέον του Π.Ο.Ι.Α.Θ. να χειρίζεται κρίσεις και προβλήµατα µε άµεσες και αποτελεσµατικές αποφάσεις στη θάλασσα και στη στεριά.

Όταν το καλοκαίρι του 2015 η Ελλάδα ταλανιζόταν από τα capital control, ο Π.Ο.Ι.Α.Θ. προσάρµοσε τα αγωνιστικά δεδοµένα στις ανάγκες των ιστιοπλόων. Δεν έβαλε παύλα στη µακρόχρονη ιστορία του Ράλλυ και έδωσε το δικαίωµα σε όλους όσοι θα ήθελαν να ανοίξουν πανιά στο Αιγαίο να το κάνουν. Το ίδιο έκανε τότε και η τηλεοπτική παραγωγή των καναλιών Novasports. Προσάρµοσε τα τηλεοπτικά της ‘θέλω’ στο νέο format των αγώνων και για δύο Σαββατοκύριακα ‘γέµισε’ τις τηλεοράσεις µε θάλασσα.

Η ίδια επιτυχηµένη συνταγή λειτούργησε και το 2020. O covid-19 µπορεί να στέρησε τη δυνατότητα από το Ράλλυ να ταξιδέψει, όπως είχε προγραµµατιστεί, στην Ικαρία και στην Φολέγανδρο, ωστόσο οι ιστιοπλόοι δεν έµειναν σπίτια τους. Τηρώντας όλα τα υγειονοµικά πρωτοκόλλα ο Π.Ο.Ι.Α.Θ. έβγαλε τον αγώνα σε δύο Σαββατοκύριακα µε τη Novasports Sailing Team να παρακολουθεί µίλι προς µίλι τις προσπάθειες των ιστιοπλόων.

Δεν ήταν εύκολο εγχείρηµα γιατί είναι διαφορετική η ποιότητα αλλά και η ποσότητα εικόνας που γράφουν οι κάµερες στα νησιά και διαφορετική αυτή που µπορείς να γράψεις σε µια εκκίνηση ή σε έναν τερµατισµό στο Σούνιο. Το 57ο Ράλλυ όµως είχε και πάλι τους αφανείς, ιστιοπλοϊκούς, συνεργάτες που έκαναν και πάλι τη διαφορά. Έχουµε ξαναγράψει πολλάκις ότι κάθε δουλειά στηρίζεται στην οµάδα. Και αυτήν την οµάδα την έχει κτίσει σε στέρεες βάσεις η διοίκηση του Π.Ο.Ι.Α.Θ.

Επενδύει στους επαγγελµατίες του είδους αλλά ξέρει ότι έχει τη συµπαράσταση και τη συνεργασία όλων όσοι εµπλέκονται ενεργά στη διοργάνωση. Ο υπεύθυνος των εικονοληπτών Βασίλης Πάζας µε τους συνεργάτες του Νίκο Γκλαβά, Δηµήτρη Τοκούρογλου και Θανάση Ζηµιανανίτη έφεραν και πάλι εικόνα υψηλής ευκρίνειας στις τηλεοράσεις σας, ο µοντέρ Άγγελος Κακουλαντωνάκης την ‘έδεσε’ µαγικά, αλλά την ξεχωριστή πινελιά στην τηλεοπτική παραγωγή έδωσαν οι ίδιοι οι ιστιοπλόοι.

Η συνεισφορά τους, ειδικά στο 57ο Ράλλυ, ήταν µεγάλη. Με τις µικροκάµερες που τους εφοδίασε ο υπεύθυνος επικοινωνίας Πάνος Δηµητρακόπουλος, οι ιστιοπλόοι χρωµάτισαν και έντυσαν τηλεοπτικά τη διοργάνωση µε υλικό που …µύριζε θάλασσα.

Κάπως έτσι κύλησε, τηλεοπτικά, ένα ακόµη Ράλλυ Αιγαίου. Με έξι συνολικά εκποµπές που έπαιξαν στον τηλεοπτικό αέρα των καναλιών Novasports, αλλά για µια ακόµη χρονιά ήταν ελεύθερες προς θέαση τόσο στο youtube και στο site novasports.gr.

Ήταν η όγδοη συνεχόµενη χρονιά που Π.Ο.Ι.Α.Θ. και Nova ‘συνέπλευσαν’ στην ιστορική διοργάνωση του Ράλλυ Αιγαίου.