Posidonia Sea Tourism Forum, Διεθνές Συνέδριο και Έκθεση

23 – 24 Μαΐου 2017, Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών
Tο 4ο Posidonia Sea Tourism Forum ανοίγει τις πύλες του στην Αθήνα στις 23 και 24 Μαΐου 2017, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, για να υποδεχτεί πάνω από 800 ηγετικά στελέχη της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας και yachting που θα συζητήσουν τις τρέχουσες προκλήσεις και την προοπτική του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με την ενεργή υποστήριξη της CLIA Europe, της MedCruise και όλων των εταιρειών κρουαζιέρας που δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο το Posidonia Sea Tourism Forum έχει πλέον καθιερωθεί ως η πιο σημαντική επιχειρηματική πλατφόρμα για την κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η σημασία της διοργάνωσης για τον θαλάσσιο τουρισμό επισημαίνεται και από τη δυναμική συμμετοχή σημαντικών παραγόντων της βιομηχανίας yachting.
Βασικός σκοπός του Posidonia Forum είναι να αναδείξει ότι η χώρα μας αποτελεί ασφαλή προορισμό αλλά και το κυριότερο hub για τον θαλάσσιο τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή και να φέρει σε επαφή τους προορισμούς με τις εταιρείες κρουαζιέρας και yachting. Παράλληλα το Forum δημιουργεί πολλές ευκαιρίες δικτύωσης και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ εθνικών και τοπικών κυβερνητικών αρχών και σημαντικών εκπροσώπων της κρουαζιέρας και του yachting.
Στο εξειδικευμένο για την Ανατολική Μεσόγειο Συνέδριο, ανώτατα στελέχη της βιομηχανίας θα εξετάσουν την στρατηγική των εταιρειών κρουαζιέρας παγκοσμίως και πως επηρεάζει την περιοχή μας, την λειτουργία συστημάτων berth allocation που έχουν ανάγκη τα λιμάνια της Ελλάδας, την ανάπτυξη νέων προορισμών, τις στρατηγικές πωλήσεων κρουαζιέρας, ιδιωτικοποιήσεις λιμένων και περιφερειακών αεροδρομίων και πως θα επιδράσουν στο homeporting, επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα των μαρινών, και άλλα.
Στην παράλληλη Έκθεση που πραγματοποιείται στον ίδιο χώρο, λιμάνια και μαρίνες, πόλεις και προορισμοί, προμηθευτές και πάροχοι τουριστικών υπηρεσιών κ.α. έχουν μία μοναδική ευκαιρία να προβληθούν απευθείας σε εκπροσώπους διεθνών εταιρειών κρουαζιέρας και yachting που θα συμμετέχουν στο Posidonia Forum. Σκοπός της Έκθεσης είναι η δημιουργία ευκαιριών δικτύωσης και πιθανών συνεργειών που θα ωφελήσουν σημαντικά το σύνολο του τουριστικού κλάδου και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν άμεσα ή έμμεσα.
Το διήμερο πρόγραμμα του Forum θα συμπληρώσουν οι συναντήσεις Β2Β με ανώτατα στελέχη κρουαζιέρας που στην προηγούμενη διοργάνωση το 2015 στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία και δυο εξειδικευμένα workshops κρουαζιέρας για εκπροσώπους λιμανιών και για ταξιδιωτικούς πράκτορες.
Εταιρείες κρουαζιέρας και yachting που παραδοσιακά εκπροσωπούνται στο Forum περιλαμβάνουν τις:
Azamara Club Cruises ▪ Carnival Corp ▪ Celebrity Cruises ▪ Celestyal Cruises ▪ Costa Cruises ▪ Crystal Cruises ▪ FTI Cruises ▪ Holland America Line ▪ MSC Cruises ▪ Norwegian Cruise Line ▪ Paul Gaugin Cruises ▪ Pullmantur Cruises ▪ Royal Caribbean International ▪ Seabourn Cruise Line ▪ Silversea Cruises ▪ Assomarinas ▪ A1 Yachting ▪ Burgess ▪ BWA Yachting ▪ Camper & Nicholson’s ▪ D-Marin Marinas Group ▪ Fraser Yachts Worldwide ▪ Hill – Robinson Management Consultants ▪ ICOMIA ▪ MDL Marinas Group ▪ MYBA ▪ Turkish Chamber of Shipping.
Σε μια περίοδο που η προκλήσεις για την Ανατολική Μεσόγειο είναι πολλές, η διοργάνωση του Posidonia Sea tourism Forum δίνει την δυνατότητα στους προορισμούς και την βιομηχανία θαλάσσιου τουρισμού της περιοχής να προβάλλουν την πλειάδα επιλογών που η περιοχή αυτή προσφέρει. Καθότι τα οφέλη για την ελληνική οικονομία από τον θαλάσσιο τουρισμό είναι πολλαπλά, με κυριότερο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι διαβουλεύσεις που θα πραγματοποιηθούν σε ανώτατο επίπεδο στο Posidonia Sea Tourism Forum.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.PosidoniaSeaTourism.com

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post